Πέμπτη 15 Απριλίου 2010

ΕΝΑΕ: α-συμφωνίες για το προσχέδιο του «Καλλικράτη»


Συμφωνία ως προς την αναβολή του εκτάκτου συνεδρίου (ήταν να πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Δευτέρα αλλά μετά από πρόταση του νομάρχη Πειραιά Γιάννη Μίχα θα πραγματοποιηθεί μετά την επίσημη παρουσίαση του ν/σ προς το τέλος Απριλίου) αλλά επιμέρους διαφωνίες ως προς το κείμενο του προσχεδίου του "Καλλικράτη" μεταξύ των νομαρχών της ΝΔ και αυτών του ΠΑΣΟΚ, αποτυπώθηκαν κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης του δ.σ. της ΕΝΑΕ.

Ο πρόεδρος της ΕΝΑΕ Δημήτρης Δράκος συμπύκνωσε την άποψη της πλειοψηφίας στην «απειλή» ότι«αν δεν διορθωθούν οι γενικότητες και οι ασάφειες στα κρίσιμα ζητήματα που έχουμε θέσει με ομόφωνες αποφάσεις των συνεδρίων μας -πόρους, αρμοδιότητες, δημοκρατικός προγραμματισμός και πολιτική λειτουργία-, όχι μόνο δεν θα στηρίξουμε τον «Καλλικράτη», αλλά και θα τον πολεμήσουμε. Εμείς, που από την πρώτη στιγμή στηρίξαμε τη διοικητική μεταρρύθμιση και πιστέψαμε στην αναγκαιότητά της».
Υπενθυμίζουμε ότι αύριο, Πέμπτη 15 Απριλίου, στις 12 το μεσημέρι, στα γραφεία της ΕΝΑΕ θα συνεδριάσουν οι νομάρχες της χώρας για το νομοσχέδιο.
Να σημειωθεί τέλος ότι, όπως προαναφέρθηκε, αναβάλλεται για τα τέλη Απριλίου το έκτακτο προγραμματισμένο συνέδριο της ΕΝΑΕ με θέμα τις τελευταίες εξελίξεις στο σχέδιο «Καλλικράτης» και τη διαμόρφωση των τελικών θέσεων του β΄ Βαθμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Για την άποψη των νομαρχών του ΠΑΣΟΚ κάντε κλικ εδώ: http://www.aftodioikisi.gr/controlItem.aspx?id=6347

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΡΧΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ