Πέμπτη 15 Ιουλίου 2010

ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ 2010-2011


Από την Διεύθυνση Δ. Ε. Ν. Σερρών ανακοινώνεται ότι :

Το Υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, στο πλαίσιο της προετοιμασίας κατάρτισης του ενιαίου πίνακα αναπληρωτών και ωρομίσθιων εκπαιδευτικών Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (ΕΑΕ) Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για τις Σχολικές Μονάδες Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (ΣΜΕΑΕ), τα Τμήματα Ένταξης, την Παράλληλη Στήριξη, τη Διδασκαλία στο Σπίτι και τα Κέντρα Διαφοροδιάγνωσης, Διάγνωσης και Υποστήριξης Ειδικών Εκπαιδευτικών Αναγκών (ΚΕΔΔΥ), διδακτικού έτους 2010-2011,

κ α λ ε ί

Ι. Για τον πίνακα Α΄ τους εκπαιδευτικούς όλων των κλάδων που είναι τυφλοί, κωφοί και γενικά άτομα με μόνιμη αναπηρία σε ποσοστό τουλάχιστον εξήντα επτά τοις εκατό (67%) και εφόσον αυτή δεν οφείλεται σε θέματα ψυχικής υγείας και έχουν τα απαιτούμενα τυπικά προσόντα για συμμετοχή στο διαγωνισμό πρόσληψής τους ως εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

ΙΙ. Για τον πίνακα Β΄ τους εκπαιδευτικοί οι οποίοι:

· Είναι κάτοχοι πτυχίου του Τμήματος Ειδικής Αγωγής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας ή του Τμήματος Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας (με κατεύθυνση την εκπαίδευση ατόμων με ειδικές ανάγκες) ή αναγνωρισμένου -ισότιμου και αντίστοιχου- τίτλου Πανεπιστημίου της αλλοδαπής.

· Είναι κάτοχοι πτυχίου ΤΕΦΑΑ των Πανεπιστημίων της ημεδαπής ή αναγνωρισμένου (ισότιμου και αντίστοιχου) πτυχίου της αλλοδαπής με κύρια ειδικότητα την «Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση», την «Ειδική Φυσική Αγωγή», την «Ειδική Φυσική Αγωγή–Θεραπευτική Γυμναστική», την «Προσαρμοσμένη Φυσική Αγωγή», την «Προσαρμοσμένη Κινητική Αγωγή» ή την «Άσκηση σε Χρόνιες Παθήσεις και Αναπηρία».

καθώς και:

· Τους εκπαιδευτικούς όλων των κλάδων που έχουν τα απαιτούμενα τυπικά προσόντα για συμμετοχή στο διαγωνισμό πρόσληψής τους ως εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και οι οποίοι:

Ø Είναι κάτοχοι διδακτορικού διπλώματος στην ΕΑΕ ή τη Σχολική Ψυχολογία.

Ø Είναι κάτοχοι τίτλου μεταπτυχιακών σπουδών στην ΕΑΕ ή τη Σχολική Ψυχολογία.

Ø Είναι κάτοχοι πιστοποιητικού επιτυχούς παρακολούθησης ετήσιου σεμιναρίου επιμόρφωσης στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση από Πανεπιστήμιο ή αναγνωρισμένο κρατικό φορέα που εποπτεύεται από το ΥΠΔΒΜΘ, αποδεδειγμένης διάρκειας τουλάχιστον τετρακοσίων (400) ωρών. Σεμινάρια ετήσιας διάρκειας στην ΕΑΕ που έχουν υλοποιηθεί μέχρι την έναρξη ισχύος του ν. 3699/2008 (ΦΕΚ 199/τ. Α΄/2-10-2008) από Πανεπιστήμια ή από αναγνωρισμένους κρατικούς φορείς που εποπτεύονται από το ΥΠΔΒΜΘ αναγνωρίζονται ως ισότιμα με τα ανωτέρω σεμινάρια των τετρακοσίων (400) ωρών.

Ø Είναι γονείς παιδιών με αναπηρία εξήντα επτά τοις εκατό (67%) και άνω, ύστερα από σχετική πιστοποίηση των αρμόδιων διαγνωστικών υπηρεσιών.

Ø Έχουν διδακτική προϋπηρεσία τουλάχιστον ενός διδακτικού έτους (10 μηνών) σε ΣΜΕΑΕ του ΥΠΔΒΜΘ ή κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εφόσον έχει αποκτηθεί μετά το χρόνο ένταξης και με τους ίδιους όρους και προϋποθέσεις που έχει αποκτηθεί και στην Ελλάδα.

Ø Διαθέτουν κάποιο από τα παραπάνω προσόντα και επιπλέον εξειδίκευση στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα (επάρκεια – τέταρτο κύκλο/επίπεδο – τρίτο κύκλο/επίπεδο για τους κλάδους της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και επάρκεια – τέταρτο κύκλο/επίπεδο – τρίτο κύκλο/επίπεδο – δεύτερο κύκλο/επίπεδο ή παρακολούθηση τριών εξαμήνων στο μάθημα επιλογής της ΕΝΓ Πανεπιστημιακού Τμήματος για τους κλάδους ΠΕ61, ΠΕ60.50, ΠΕ71 και ΠΕ70.50) για τις ΣΜΕΑΕ Κωφών και Βαρηκόων και/ή στη γραφή Braille για τις ΣΜΕΑΕ Τυφλών και Αμβλυώπων (πίνακες με τα αναγνωρισμένα κέντρα εκμάθησης ΕΝΓ και Braille παρατίθενται στο τέλος της εγκυκλίου).

να υποβάλουν αίτηση με τα απαραίτητα δικαιολογητικά για ένταξη στους πίνακες αναπληρωτών και ωρομισθίων Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (ΕΑΕ) για το διδακτικό έτος 2010-2011.

Η Αίτηση-Δήλωση σε έντυπο μηχανογραφικής επεξεργασίας θα χορηγηθεί από τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και θα υποβληθεί σε μία οποιαδήποτε Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας ή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης αυτοπροσώπως ή με νόμιμα εξουσιοδοτημένο πρόσωπο. Η Αίτηση-Δήλωση αποτελεί και Υπεύθυνη Δήλωση του άρθρου 8 του ν. 1599/1986.

Προθεσμία υποβολής αίτησης ορίζεται από 13-7-2010 μέχρι και 21-7-2010

Σχετική εγκύκλιος είναι αναρτημένη στον πίνακα ανακοινώσεων της Διεύθυνσης Δ. Ε. καθώς και στα ΚΕΠ της Νομαρχίας και των Δήμων του Ν. Σερρών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΡΧΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ