Πέμπτη 22 Ιουλίου 2010

Μ. Κόλλια Τσαρουχά:Συνάντηση με κ. Διαμαντοπούλου Άννα, Υπουργό Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης & Θρησκευμάτων.


Η κα Μαρία Κόλλια Τσαρουχά, Βουλευτής Ν. Σερρών, την Τετάρτη 21 Ιουλίου 2010, είχε συνάντηση εργασίας με την κα Διαμαντοπούλου Άννα, Υπουργό Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης & Θρησκευμάτων.

Σε δήλωσή της η κα Κόλλια αναφέρει: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω την κ. Διαμαντοπούλου για την άμεση ανταπόκρισή της στην επιθυμία μου να τις εκθέσω μια σειρά εκπαιδευτικών ζητημάτων που προέκυψαν το τελευταίο διάστημα και αφορούν το Νομό Σερρών.

Κατά τη συζήτηση έθεσα το ζήτημα αναστολής λειτουργίας του ΙΕΚ Νέας Ζίχνης, την υλοποίηση του προγράμματος κατασκευής νέων σχολικών κτιρίων μέσω του εγκεκριμένου προγράμματος ΣΔΙΤ, καθώς και την στελέχωση των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων του Νομού (ΤΕΦΑΑ – ΤΕΙ Σερρών) με το αναγκαίο εκπαιδευτικό προσωπικό.

Σε ότι αφορά την αναστολή λειτουργίας του ΙΕΚ Νέας Ζίχνης που συμπεριλαμβάνεται στην πρόσφατη απόφαση του οργανισμού για συγχωνεύσεις – καταργήσεις ΙΕΚ στη χώρα, από κανένα επίσημο στοιχείο δεν προκύπτει ότι δεν πληροί τις προϋποθέσεις για την συνέχιση της λειτουργίας τους. Το ΙΕΚ Νέας Ζίχνης έχει μηδενικό κόστος λειτουργίας για τον Οργανισμό Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης και καλύπτει μια ακριτική περιοχή, δίνοντας διέξοδο σε πολλούς νέους για την επαγγελματική τους σταδιοδρομία και αποκατάσταση. Η κα Διαμαντοπούλου, δεσμεύτηκε να μελετήσει τους λόγους που οδήγησαν σε αυτή την απόφαση και θα απαντήσει το επόμενο διάστημα.

Στο ζήτημα των αποσπάσεων εκπαιδευτικών στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα ( ΤΕΦΑΑ Σερρών – ΤΕΙ Σερρών) και των προβλημάτων που θα προκύψουν με την έναρξη του νέου Ακαδημαϊκού Έτους αναμένεται να υπάρξει συμπληρωματική απόφαση από την πολιτική ηγεσία.

Κατά την κ. Υπουργό η αθρόα υποβολή αιτήσεων συνταξιοδότησης εκπαιδευτικών καθώς και η υλοποίηση του προγράμματος των 800 ολοημέρων Δημοτικών Σχολείων ενιαίου αναμορφωμένου εκπαιδευτικού προγράμματος (συμμετέχουν 5 Ολοήμερα Δημοτικά Σχολεία στο Νομό Σερρών – 3ο ,17ο, 20ο, 13ο, Δ. Σ. και το 2ο Ολοήμερο Δ.Σ. Σιδηροκάστρου) δεν επιτρέπουν στην παρούσα φάση την ικανοποίηση των αιτημάτων. Τονίσθηκε από μέρους μου, ότι η κάλυψη των αναγκών τους από εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης είναι απολύτως αναγκαία, ειδικά στο ΤΕΦΑΑ Σερρών που κυριολεκτικά δεν θα μπορεί να καλύψει τις εκπαιδευτικές του υποχρεώσεις όπως και στο ΤΕΙ Σερρών, η απόσπαση εκπαιδευτικών μεταξύ των άλλων αποτελούσε και μια οικονομική διέξοδο καθώς καλύπτουν άμισθα για το ΤΕΙ ένα μεγάλο μέρος της εκπαιδευτικής του διαδικασίας.

Σε ότι αφορά την υλοποίηση του Προγράμματος Κατασκευής Σχολικών Μονάδων μέσω ΣΔΙΤ θα πρέπει να τονισθεί ότι αναμένεται παρά τις αποδεδειγμένα μεγάλες καθυστερήσεις η εφαρμογή του, δηλαδή η κατασκευή του 7ο Δημοτικού Σχολείου του Δήμου Σερρών (6/θέσιο + 4 ειδικές αίθουσες, 1.776,70m2 –Δημοτικού Σχολείου Ροδόπολης του Δήμου Κερκίνης (6/Θέσιο +4 ειδικές αίθουσες, 1.776,70m2). Αδιευκρίνιστη παραμένει η ένταξη του 16ου 12/θέσιου Δημοτικού Σχολείου στην Περιοχή Σιγής στο πρόγραμμα ΣΔΙΤ της Κεντρικής Μακεδονίας που είχε επιτευχθεί με την προηγούμενη κυβέρνηση σε τακτοποιημένο διαθέσιμο οικόπεδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΡΧΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ