Τετάρτη 21 Ιουλίου 2010

Ολοκλήρωση πρώτης συνάντησης εταίρων προγράμματος διαχείρισης πλαστικών αγροχημικών συσκευασιών


Ολοκληρώθηκε την 16/7/2010 η πρώτη συνάντηση των εταίρων του έργου: «Διαχείριση αγροχημικών πλαστικών συσκευασιών» το οποίο συγχρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Διασυνοριακής Συνεργασίας MED.

Η πρώτη συνάντηση εργασίας διήρκεσε δύο μέρες, κατά τη διάρκεια των οποίων οι συμμετέχοντες εταίροι είχαν την ευκαιρία να σχεδιάσουν αναλυτικά την προσέγγιση και τη μεθοδολογία που θα ακολουθηθεί για τα τρία χρόνια εφαρμογής του έργου ενώ παράλληλα παρουσιάστηκαν και καλές πρακτικές στη διαχείριση αγροχημικών συσκευασιών που εφαρμόζονται στην Ισπανία και στη Γαλλία.

Κοινή πεποίθηση όλων των εταίρων είναι ότι στο τέλος του έργου η Νιγρίτα θα έχει αποκτήσει μια σημαντική τεχνογνωσία στη διαχείριση πλαστικών αγροχημικών συσκευασιών, η οποία ευελπιστούμε ότι θα αποτελέσει πρότυπο εφαρμογής για την Ελλάδα και τα λοιπά μεσογειακά κράτη.

Στη συνάντηση συμμετείχε και ο κ. Pierre De Lepinau, εκπρόσωπος του γαλλικού συστήματος διαχείρισης αγροχημικών ADIVALOR, ο οποίος εξέφρασε την αισιοδοξία του για την επιτυχία του εγχειρήματος και δεσμεύτηκε ότι θα συνεργαστεί στενά με τους εταίρους για την ανάπτυξη μοντέλου διαχείρισης πλαστικών αγροχημικών αλλά και στην εξακρίβωση του τρόπου βελτίωσης του ήδη υπάρχοντος γαλλικού συστήματος.

Στο ίδιο πνεύμα, κατά τη διάρκεια υλοποίησης του έργου οι εταίροι θα έχουν στενή συνεργασία με τον ισπανικό φορέα διαχείρισης αγροχημικών SIGFITO αλλά και το γερμανικό φορέα PAMIRA, προκειμένου το σύστημα που θα αναπτυχθεί να αποτελεί καινοτόμο και ολοκληρωμένη πρόταση σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Ο Δήμος Νιγρίτας έχει ιδιαίτερο ρόλο στην υλοποίηση του προγράμματος καθώς, ως κύριος εταίρος της Πράξης, έχει την ευθύνη της διοικητικής επίβλεψης όλου του έργου αλλά και του συντονισμού των εργασιών όλων των εταίρων καθ’όλη τη διάρκειά του.

Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο Δήμαρχος Cellamare (IT) κ. Michele Laporta, ο καθηγητής Πανεπιστημίου Basilicata (IT) κ. Pietro Picuno, ο καθηγητής του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Δημήτριος Μπριασούλης, ο εκπρόσωπος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Φρούτων και Λαχανικών LanguedocRoussillon (FR) κ. Raphael Martinez, ο Ανώτερος Λειτουργός Γεωργικών Ερευνών Ινστιτούτου Γεωργικών Ερευνών Κύπρου κ. Πολύκαρπος Πολυκάρπου, και ο καθηγητής Πανεπιστημίου Lleida (ES) κ. Martin Lluis Closas.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΡΧΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ