Πέμπτη 15 Ιουλίου 2010

Όσοι δημόσιοι υπάλληλοι δεν απογραφούν, δεν θα πληρωθούν


Χωρίς προβλήματα συνεχίζεται η ηλεκτρονική απογραφή των δημοσίων υπαλλήλων. Συμμετέχουν όλοι οι υπάλληλοι του στενού δημοσίου τομέα, οι όποιοι, θα ενταχθούν στην Ενιαία Αρχή Πληρωμών, του Υπουργείου Οικονομικών. Πρόβλημα ωστόσο έχει ανακύψει με τη συμμετοχή των πανεπιστημιακών, οι οποίοι ζητούν να αντικατασταθεί στο δελτίο απογραφής η φράση «δικαστικοί λειτουργοί» με τη φράση «δημόσιοι λειτουργοί» για να συμπεριληφθούν και οι ίδιοι, καθώς όπως επισημαίνουν, δημόσιοι λειτουργοί, σύμφωνα με το Σύνταγμα δεν είναι μόνο οι δικαστικοί. Η απογραφή θα ολοκληρωθεί στις 23 Ιουλίου.

Κανονικά οι δικαστικοί – Πρόβλημα με τους πανεπιστημιακοί

Κανονικά στην απογραφή συμμετέχουν πλέον οι δικαστικοί και οι εισαγγελείς μετά τη ρύθμιση του Υπουργείου Εσωτερικών που πρόσθεσε στις επιλογές του πεδίου «εργασιακή σχέση» της καρτέλας απογραφής και την ένδειξη «δικαστικός λειτουργός». ‘Οσον αφορά τους δικαστικούς λειτουργούς που απώλεσαν την ορισθείσα σύμφωνα με τον καταληκτικό αριθμό του ΑΦΜ προθεσμία, είναι δυνατόν να απογραφούν κάθε ημέρα μεταξύ 12.00 και 19.00, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών.

Η φράση «δικαστικοί λειτουργοί» προκάλεσε την αντίδραση των Πανεπιστημιακών που έκαναν λόγο για ανεξήγητη και προκλητική μεταχείριση.

Σε επιστολή που απέστειλε προς τους συναρμόδιους Υπουργούς και τον Πρωθυπουργό ο πρόεδρος της ΠΟΣΔΕΠ, ζητά οι καθηγητές των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων να απογραφούν και αυτοί ως δημόσιοι λειτουργοί, αλλιώς όπως τονίζει θα αναγκαστεί άμεσα και εντός της ημέρας να ζητήσει από τα μέλη της να απόσχουν από τη συμπλήρωση του απογραφικού δελτίου

Λόγω της αθρόας συμμετοχής τα προβλήματα

Εν τω μεταξύ, ο Γενικός Γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων Διομήδης Σπινέλης αναφερόμενος στα προβλήματα που παρουσιάστηκαν κατά την πρώτη ημέρα στο ηλεκτρονικό σύστημα της απογραφής, τα απέδωσε στην αθρόα συμμετοχή των υπαλλήλων, δευκρινίζοντας ότι μπορούν να απογραφούν σήμερα και οι υπάλληλοι που δεν τα κατάφεραν χθες και των οποίων ο ΑΦΜ λήγει σε 1.

Οι υπάλληλοι που έχουν απογραφεί μέχρι σήμερα ξεπερνούν τους 140.000. Με βάση τη ροή του συστήματος μπορούν να απογράφονται 50 υπάλληλοι ανά λεπτό της ώρας.

Σειρά για απογραφή έχουν σήμερα οι υπάλληλοι των οποίων ο ΑΦΜ λήγει σε 2. Μέχρι αύριο, Τετάρτη, οφείλουν να απογραφούν όσοι ο ΑΦΜ τους λήγει σε 3, έως τις 15 Ιουλίου όσοι ο ΑΦΜ τους λήγει σε 4 και ούτω καθεξής με καταληκτική ημερομηνία τις 23 Ιουλίου, οπότε απογράφονται όσοι έχουν ΑΦΜ που λήγει σε 0.

Το υπουργείο Οικονομικών διόρθωσε και τη φόρμα απογραφής, ικανοποιώντας το αίτημα των δικαστικών να απογράφονται ως δικαστικοί λειτουργοί κι όχι ως δημόσιοι υπάλληλοι.

Οι υπάλληλοι που απογράφονται, θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στη συμπλήρωση των στοιχείων τους, καθώς δεν θα μπορούν να κάνουν διορθώσεις στα προσωπικά τους στοιχεία.

Τέλος σημειώνεται, ότι όσοι δεν απογραφούν, δεν θα πληρωθούν.

Πηγή: ΕΡΤ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΡΧΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ