Πέμπτη 15 Ιουλίου 2010

ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΛΕΟΝΤΑΡΙΔΗΣ, ερώτηση στη βουλή για το ΤΕΦΑΑ


Προς : Την κα. Υπουργό Παιδείας δια βίου μάθησης και Θρησκευμάτων

Το τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού ( ΤΕΦΑΑ) Σερρών , λειτουργεί άρτια και οργανωμένα εδώ και 27 χρόνια , παρέχοντας σπουδές και άλλα προγράμματα υψηλού επιπέδου .

Από τον αριθμό δε των 600 σπουδαστών που φοιτούν , αποδεικνύεται ότι το τμήμα αυτό είναι στις προτιμήσεις των υποψηφίων σπουδαστών όλης της Ελλάδας , επειδή συν τοις άλλοις και οι γενικότερες συνθήκες που επικρατούν στην πόλη των Σερρών ( διαβίωσης ,στεγαστικές κ.λ.π.) είναι ιδανικές .

Τελευταία όμως αναπτύσσεται έντονη φημολογία που φέρει την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας δια βίου μάθησης και Θρησκευμάτων να έχει αποφασίσει την κατάργηση του Τμήματος αυτού , για λόγους ανεξήγητους .

Κάτι τέτοιο , αν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα , θα αποτελούσε και μεγάλο πλήγμα στην ολοένα επιδεινούμενη οικονομική ζωή του τόπου , όπως εύγλωττα επισημαίνει και το Επιμελητήριο Σερρών στην από 06/07/2010 επιστολή διαμαρτυρίας προ της ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας δια βίου μάθησης και Θρησκευμάτων , διερμηνεύοντας τα αισθήματα αγανάκτησης και πικρίας της ανάστατης τοπικής κοινωνίας .

Ερωτάται η κα. Υπουργός :

Είναι πράγματι στις προθέσεις του Υπουργείου σας η κατάργηση του εν λόγω Τμήματος και με ποια λογική αχθήκατε στην απόφαση αυτή , που οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια την περιοχή σε περαιτέρω υποβάθμιση και μαρασμό ;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΡΧΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ