Σάββατο 24 Ιουλίου 2010

Σύνδεσμος Πτυχιούχων Εργοληπτών Δημοσίων Έργων Θεσσαλονίκης και Κεντρικής Μακεδονίας:Δελτίο τύπου


Α] για την εγγυοδοσία και πιστοδοσία του «Τ.Σ.Μ.Ε.Δ.Ε.» (Ε.Τ.Α.Α.) και
Β] για τις προθέσεις του ΥΠΟΜΕΔΙ (πρ. ΥΠΕΧΩΔΕ) σχετικά με το νέο νόμο περί δημοσίων έργων

Α] Μετά από συντονισμένες και πιεστικές ενέργειες του απερχόμενου Προέδρου του ΤΕΕ Κου Ι. Αλαβάνου και του Προέδρου της Π.Ε.Σ.Ε.Δ.Ε. Κου Κ. Σαββίδη, αλλά και βουλευτών και Υπουργών, προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Κο Ανδρέα Λοβέρδο, φαίνεται ότι συνεχίζει ως έχει η λειτουργία του κλάδου εγγυοδοσίας και πιστοδοσίας του Ε.Τ.Α.Α.
Ιδιαίτερη μνεία πρέπει να κάνουμε στην άμεση παρέμβαση βουλευτών και Υπουργών Ν. Θεσσαλονίκης, μετά από σχετικές επιστολές του Σ.Π.Ε.Δ.Ε.Θ. & Κ.Μ. Επίσης, πρέπει να τονίσουμε την σθεναρή στάση των βουλευτών Ν. Σερρών του ΠΑΣΟΚ κ.κ. Κουτμερίδη Ευστάθιου και Τζελέπη Μιχαήλ, του ΛΑΟΣ κ. Πολατίδη Ηλία και Ν. Δράμας του ΠΑΣΟΚ κας. Κεφαλίδου Χαράς, οι οποίοι παρενέβησαν επίσης μετά από κινητοποίησή τους από τον συνάδελφο του Σ.Ε.Δ.Ε. Σερρών κ. Χρ. Αναστασιάδη, στον οποίο αξίζουν συγχαρητήρια.

Β] Την Τετάρτη 7/7/2010 πραγματοποιήθηκε στο ΥΠΟΜΕΔΙ συνάντηση των Γ.Γ. του ΥΠΟΜΕΔΙ κ. Οικονομίδη Ιωάννη και Λαμπρόπουλου Σέργιου με εκπροσώπους των Εργοληπτικών Οργανώσεων.
Στην συνάντηση προσκλήθηκε από τον Πρόεδρο της Π.Ε.Σ.Ε.Δ.Ε. Κο Κ. Σαββίδη, να συμμετέχει και ο Πρόεδρος του Σ.Π.Ε.Δ.Ε.Θ. & Κ.Μ.

Έγινε μια ενημέρωση για τις προθέσεις του Υπουργείου και ανταλλαγή απόψεων των παρισταμένων εκπροσώπων των Εργοληπτικών Οργανώσεων.

Μετά από σχετικές παρεμβάσεις του Προέδρου της Π.Ε.Σ.Ε.Δ.Ε. Κου Κ. Σαββίδη και του Προέδρου του Σ.Π.Ε.Δ.Ε.Θ. & Κ.Μ. Κου Γ. Γάγαλη, η πολιτική ηγεσία σημείωσε για να εξετάσει, πέραν των υπολοίπων τα εξής:

1. Κατάργηση πρόσθετων εγγυήσεων Ν3263/2004 (Νόμος Σουφλιά).
2. Καθορισμός ενός ορίου, ώστε τα νέα συστήματα δημοπράτησης κ.λ.π. (μειοδοσία στο χρονοδιάγραμμα, πλειοδοσία στον χρόνο εγγύησης, διαβούλευση, διαπραγμάτευση κ.λ.π.) να ισχύσουν ΜΟΝΟ για τα έργα ΑΝΩ του ορίου αυτού. Ως πρόσφορο τέτοιο όριο, πιθανόν να είναι το όριο υποχρεωτικής εφαρμογής της Κοινοτικής νομοθεσίας δηλαδή τα 4.850.000 ευρώ.
3. Συντομότερος χρόνος έγκρισης λογαριασμών, επιμετρήσεων κ.λ.π. για τα μικρότερα έργα.
4. Αποσαφήνιση του όρου «δημόσιο έργο» ώστε να μην δημοπρατούνται ως προμήθειες – υπηρεσίες έργα όπως πρασίνου, ανακαινίσεων, εγκαταστάσεων κ.λ.π.
5. Καθιέρωση της υποχρεωτικής υπεργολαβίας μικρότερων επιχειρήσεων του ΜΕΕΠ στα μεγαλύτερα έργα.
6. Λήψη μέτρων διασποράς των έργων βάσει του ανεκτέλεστου υπολοίπου.
7. Διατήρηση κατωτάτων ορίων Εργοληπτικών Επιχειρήσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΡΧΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ