Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2009

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΜΕΡΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2009 – 2010

Η Γενική Γραμματέας του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων κα. Νίκη Γκοτσοπούλου, με αφορμή την έναρξη της σχολικής περιόδου σήμερα, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
«Σήμερα, πρώτη ημέρα της σχολικής περιόδου, ευχόμαστε καλή σχολική χρονιά τόσο στους μαθητές και στις μαθήτριες όσο και στους εκπαιδευτικούς όλης της χώρας.
Η εναρκτήρια αυτή ημέρα, κύλισε ομαλά, χωρίς απρόοπτα, όπως ακριβώς είχε προγραμματιστεί, με την διενέργεια αγιασμού στο σύνολο των σχολικών μονάδων της επικράτειας. Παρά τις δύσκολες συνθήκες που επικρατούν σε αυτήν την δεδομένη χρονική συγκυρία, οι υπηρεσίες μας, ο μηχανισμός του Υπουργείου όπως άλλωστε και το σύνολο των εκπαιδευτικών, ανταπεξέρχονται πλήρως.
Με τον όρο “δύσκολες συνθήκες”, εννοώ τα προβλήματα που προκύπτουν εξ’ αιτίας της προκήρυξης βουλευτικών εκλογών καθώς και τις επιπλέον ευθύνες που έχουμε όλοι μας επωμιστεί, στην μάχη κατά της ευρείας διάδοσης του ιού της νέας γρίπης.
Όσον αφορά στην τοποθέτηση των εκπαιδευτικών, εφ’ όσον λάβουμε την εξαίρεση από την Ειδική Επιτροπή του Συμβουλίου της Επικρατείας, κάθε γραφειοκρατικό ζήτημα θα επιλυθεί άμεσα.
Αναφορικά με τα βιβλία, έως και σήμερα έχει αποσταλεί το σύνολο των τίτλων των βιβλίων που είναι απαραίτητα για την έναρξη της σχολικής χρονιάς, σε ποσοστό 97% των σχολείων της Επικράτειας. Οι αποστολές συνεχίζονται μέχρι την ολοκλήρωσή τους.
Παράλληλα, το ενημερωτικό υλικό για τη νέα γρίπη βρίσκεται ήδη στα σχολεία της χώρας από την Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου και από σήμερα έως και την επόμενη εβδομάδα θα μοιραστεί σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες. Η ενημερωτική τηλεφωνική γραμμή 1550 του Υπουργείου μας λειτουργεί κανονικά και ήδη έχει δεχτεί εκατοντάδες κλήσεις.
Τέλος, θα θέλαμε να διαβεβαιώσουμε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς ότι βρισκόμαστε πάντα δίπλα τους για την επίλυση κάθε επιμέρους μεμονωμένου ζητήματος, έχοντας εξασφαλίσει την συνεχή, αδιάλειπτη λειτουργία των αναγκαίων δομών του ΥΠΕΠΘ, για κάθε εκπαιδευτική ανάγκη.
Ευχόμαστε και πάλι καλή σχολική χρονιά τόσο στους μαθητές και στις μαθήτριες όσο και στους εκπαιδευτικούς όλης της χώρας.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΡΧΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ