Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2009

«Ουαί υμίν φαρισαίοι υποκριτές»

• Το ΠΑΣΟΚ η ΔΗΜΟΣΙΑ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΣΕΡΡΩΝ και ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΘΕΟΛΟΓΟΣ

Στις 9 Σεπτεμβρίου δημοσιεύτηκε σε όλα τα έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα των Σερρών δριμύτατη κριτική της Ν.Ε Σερρών του ΠΑΣΟΚ για την τοποθέτηση του Μητροπολίτη Σερρών & Νιγρίτης στη θέση του Προέδρου της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Σερρών
Η Ν.Ε Σερρών του ΠΑΣΟΚ στην ανακοίνωσή της χαρακτηρίζει τη συγκεκριμένη επιλογή πολιτικά απαράδεκτη , ανεύθυνη και οπισθοδρομική εκφράζοντας την αντίθεσή της.
Αναρωτιέται μήπως στην πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΠΘ βολεύει μια κοινωνία «θεοκρατικού τύπου», στην οποία οι πολίτες δεν αντιμετωπίζονται ως ελεύθερα σκεπτόμενα, υπεύθυνα πολιτικά όντα με κριτική άποψη και θέση, αλλά ως μάζα που καθοδηγείται τυφλά.
Αναρωτιέται επίσης αν τελικά το αύριο που επαγγέλλεται η Νέα Δημοκρατία για τον τόπο δεν είναι παρά ένας πολιτικός Μεσαίωνας.
Καταλήγει δε ως εξής:
«Σε όσους πάλι αμφισβητούν τη στάση που υιοθετούμε σε παρόμοιες καταστάσεις, τους υπενθυμίζουμε ότι το Π.Α.Σ.Ο.Κ, ως υπεύθυνο πολιτικό κόμμα που αγκαλιάζει νέες ιδέες και εφαρμόζει νέες πολιτικές, έχει δώσει ως τώρα πάμπολλα δείγματα γραφής σε συγκρούσεις και ρήξεις με καθεστηκυίες, συντηρητικές αντιλήψεις και νοοτροπίες. Και σε αυτήν τη φάση δε θα κάνει πίσω, αλλά θα στρατευθεί ξανά στην πρώτη γραμμή».

Όλα τα παραπάνω είναι τα λόγια, επειδή εδώ και χρόνια το ΠΑΣΟΚ θεωρεί ότι απευθύνεται σε αμνήμνονες.
Τα έργα του όμως διαφέρουν ως συνήθως και δυστυχώς για τους κυρίους που συνέταξαν αυτό το κείμενο, δεν έκαναν τον κόπο να ερευνήσουν με βάση ποιο νόμο ο κ.Σπηλιωτόπουλος προέβη στο διορισμό του Μητροπολίτη Θεολόγου ως Προέδρου της Δημόσιας Βιβλιοθήκης Σερρών, γιατί τότε θα τους περίμενε μία οδυνηρή έκπληξη αφού είναι νόμος του ΠΑΣΟΚ, όπως παραθέτω πιο κάτω:

«ΝΟΜΟΣ ΥΠ' ΑΡΙΘ. 3149 (ΦΕΚ Α΄ 141/10.6.2003)
Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδας, Δημόσιες Βιβλιοθήκες και άλλες διατάξεις.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Εκδίδομε τον ακόλουθο νόμο που ψήφισε η Βουλή:

Άρθρο 6
Διοίκηση, αρμοδιότητες οργάνων των Βιβλιοθηκών

1. Η Δημόσια Βιβλιοθήκη λειτουργεί σε επίπεδο Τμήματος και διοικείται από το
Ε.Σ. και τον Προϊστάμενο. Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη λειτουργεί σε
επίπεδο Διεύθυνσης και διοικείται από το Ε.Σ. και το Διευθυντή.

2. α) Το Ε.Σ. έχει πέντε μέλη και αποτελείται από άτομα που διαμένουν στην
έδρα ή την περιοχή που καλύπτει η Δημόσια Βιβλιοθήκη και προέρχονται από το
χώρο του πολιτισμού, της εκπαίδευσης, της αυτοδιοίκησης, ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ, της
επιστήμης ή της παραγωγής. Η θητεία των μελών είναι τριετής.

Αθήνα, 6 Ιουνίου 2003

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤIΝΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

• Φαρδιές, πλατιές ακολουθούν οι υπογραφές των προοδευτικών υπουργών του ΠΑΣΟΚ ( μεταξύ αυτών και του νυν Προέδρου του Κόμματος Γ.Παπανδρέου )

«ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ
ΟIΚΟΝΟΜIΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ
Ν. ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΑΚΗΣ Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ, ΔΗΜΟΣΙΑΣ
ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ AΠΟKENΤPΩΣHΣ ANAΠΤΥΞHΣ
Κ. ΣΚΑΝΔΑΛΙΔΗΣ Α. ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ

ΕθΝIΚΗΣ ΠAΙΔEIΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟNΟIAΣ
Π. ΕΥΘΥΜΙΟΥ Κ. ΣΤΕΦΑΝΗΣ

ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΠΟΛIΤIΣMΟΥ
Φ. ΠΕΤΣΑΛΝΙΚΟΣ Ε. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ

Θεωρήθηκε και τέθηκε η Μεγάλη Σφραγίδα του Κράτους
Αθήνα, 9 Ιουνίου 2003
Ο EΠl ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ
Φ. ΠΕΤΣΑΛΝΙΚΟΣ»

• Αυτή είναι η ΝΕ του ΠΑΣΟΚ που δεν τόλμησε να πει λέξη για τους Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Νομού Σερρών οι οποίοι είτε με δηλώσεις τους είτε δια της σιωπής τους χαιρέτησαν το διορισμό του Μητροπολίτη.
• Αυτή είναι η ΝΕ του ΠΑΣΟΚ που έκανε πως δεν άκουσε τίποτα για τις θερμές δηλώσεις του νομάρχη κ.Φωτιάδη ( ΠΑΣΟΚ αν δεν κάνω λάθος ) για το θέμα.
• Αυτό είναι λοιπόν το ΠΑΣΟΚ των προοδευτικών λόγων και των συντηρητικών πρακτικών και επιλογών.
• Το ΠΑΣΟΚ που δημιούργησε την περίφημη γενιά των 700 ευρώ, της ακρίβειας και ελαστικών σχέσεων εργασίας και τώρα κάνει πως δε ξέρει τίποτα για «το φόνο».
• Το ΠΑΣΟΚ των δασοκτόνων νόμων (3208/2003 κλπ ) και της νομιμοποίησης των εκατομμυρίων αυθαιρέτων, που υπόσχεται τώρα «πράσινη ανάπτυξη».
• Το ΠΑΣΟΚ που με κάθε τρόπο θέλει να μην είναι ο ΣΥΡΙΖΑ στη νέα βουλή, γιατί γνωρίζει πολύ καλά ότι είναι ο μόνος σχηματισμός που κάνει Προγραμματική Αντιπολίτευση και θα είναι ενοχλητικός σε ενδεχόμενη ισχνή αυτοδυναμία.
• Το ΠΑΣΟΚ των ιδιωτικοποιήσεων.
• Το ΠΑΣΟΚ που με σειρά νόμων (2459/97, 3220/04 κλπ ), απάλλαξε την ΕΚΚΛΗΣΙΑ από κάθε φόρο υπέρ του Δημοσίου.
Το ΠΑΣΟΚ δε διαθέτει εναλλακτική πρόταση, στέλνει άλλωστε μηνύματα προς όλες τις κατευθύνσεις ( σχεδόν όλοι οι οικονομικοί σύμβουλοι του Γ. Παπανδρέου ανήκουν στον όμιλο ΛΑΤΣΗ ), ότι η πολιτική δεν πρόκειται ν' αλλάξει. Ότι οι ίδιοι είναι πιο συνεπείς διαχειριστές της κρίσης και ότι μπορούν να βγάλουν πέρα τη δουλειά της σημερινής κυβέρνησης με λιγότερη κοινωνική αναστάτωση.

Τα σχέδια αυτοδυναμιών ή μεγάλων συνασπισμών με στόχο να εφαρμοστούν αντιλαϊκές πολιτικές περνούν από την προσπάθεια εξόντωσης του ΣΥΡΙΖΑ, όμως δεν θα τα καταφέρουν.
Όσο πιο έκδηλα παρουσιάζουν τη λαχτάρα τους όλοι (μηδέ του ΚΚΕ εξαιρουμένου )να σβήσουν την παρουσία της Ριζοσπαστικής, Ανανεωτικής και Οικολογικής Αριστεράς από τον πολιτικό χάρτη, τόσο πιο πολύ θα συσπειρώνουν, όχι μόνο τον κόσμο μας, αλλά και όλους τους προοδευτικούς πολίτες.
Γιατί είναι πια φανερό ότι τα σχέδια αυτοδυναμιών ή μεγάλων συνασπισμών ( ΠΑΣΟΚ & ΝΔ ), προκειμένου να προωθηθούν αντιλαϊκές πολιτικές, περνάνε από την εξόντωση του ΣΥΡΙΖΑ και από τη μη παρουσία του στα πολιτικά πράγματα της χώρας.
Ο ΣΥΡΙΖΑ όμως παρά τα λάθη του ( που σε καμία περίπτωση βέβαια δε συγκρίνονται με τα «πολιτικά εγκλήματα» της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ), θα διαψεύσει τις Κασσάνδρες.

Παναγιώτης Κοτρώνης
Στέλεχος ΣΥΡΙΖΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΡΧΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ