Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2009

ΔΗΜΟΣ και ΠΕΛΑΡΓΟΙ στο ΕΥΡΩΜΠΑΣΚΕΤ

Ακόμη μία φορά, σε μία μεγάλη διοργάνωση η Εθνική Ομάδα Basket δεν ήταν μόνη της, αλλά ακολουθήθηκε από τους φίλους της, όπως συμβαίνει σε κάθε μεγάλη ή ευρωπαϊκή ή διεθνή διοργάνωση αγώνων.

Έτσι, κι εφέτος μαζί της πέταξαν στην Πολωνία και οι πασίγνωστοι πλέον στο πανελλήνιο «Πελαργοί», ο Σύνδεσμος Φίλων του εθνικού συγκροτήματος.

Η παρέα ταξίδεψε και βρέθηκε στις πόλεις Πόζναν, Μπίντγκοσκ και Κατοβίτσε, προκειμένου να σταθεί και πάλι δυναμικά στο πλευρό της Εθνικής, σε όλη τη διάρκεια της αγωνιστικής της πορείας, από τον πρώτο αγώνα της μέχρι και τον μικρό τελικό, όπου η αγαπημένη Εθνική Basket κατέκτησε την Τρίτη θέση.
Οι «Πελαργοί»
Ο Σύνδεσμος ακολουθεί πιστά την Εθνική σε όλες τις υποχρεώσεις της, αδιαπραγμάτευτα και δίχως απαιτήσεις. Την έχει στηρίξει και χειροκροτήσει όχι μόνο στα εύκολα (δηλαδή στις νίκες...) αλλά και στα δύσκολα. Όχι μόνο κοντά (Αθήνα, Βελιγράδι), αλλά και πολύ μακριά (Τόκυο, Πεκίνο).
Οργανώνει τα ταξίδια του με γνώμονα όχι μόνο τη φτήνια, αλλά και την ποιότητα των υπηρεσιών-εξ ου και η επί τόπου «κατόπτευση» που έγινε προ διμήνου στις προαναφερόμενες πόλεις της Πολωνίας.
Και κάνει ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό για να εξασφαλιστούν τα εισιτήρια των αγώνων, υπό συνθήκες οσοδήποτε αντίξοες. Στην ιστορία των «Πελαργών», από το 2003 δηλαδή, δεν έχει μείνει ούτε ένας έξω από το γήπεδο.
Στη Μαδρίτη βρέθηκαν περίπου 1000 εισιτήρια για αγώνες «sold-out» (ειδικά για τον ημιτελικό με την Ισπανία), ενώ στο Πεκίνο είδαν τον προημιτελικό Ελλάδας-Αργεντινής (και το ΗΠΑ-Κίνα που ακολουθούσε) περισσότερα από 150 άτομα, μολονότι το εισιτήριο ήταν το πλέον περιζήτητο των ημερών στην κινεζική πρωτεύουσα.
Μαζί και ο Δήμος Σερρών

Στις κερκίδες των πολωνικών γηπέδων και ο Δήμος Σερρών, καθώς ο Αθλητικός Οργανισμός του και ο πρόεδρός του Γιώργος Γούνας, συνεργάστηκαν με τους «Πελαργούς».

Στην εκστρατεία, λοιπόν, στήριξης της Εθνικής Ομάδας Basket ένα «πανώ» του με το έμβλημα του Δήμου Σερρών, τον Θεό Στρυμώνα», ξετυλίχθηκε περήφανα σε κάθε αγώνα του Eurobasket ’09.

Ως γνωστόν, οι «Πελαργοί» είναι στενά συνδεδεμένοι με τις Σέρρες, καθώς, εκτός του Θάνου Μηλούση (ενός των κυριότερων παραγόντων του Συνδέσμου), δραστηριοποιούνται ενεργά στις τάξεις τους, ακολουθούν την Εθνική Basket και δηλώνουν το συναγωνιστικό παρών τους κι άλλοι Σερραίοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΡΧΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ