Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2009

«διάβαση πεζών», υπόμνημα

Η δημοτική κίνηση «διάβαση πεζών» με αποκλειστικό γνώμονα την ανάδειξη, προβολή και επίλυση ζητημάτων και θεμάτων που αφορούν πρωτίστως την πόλη των Σερρών, παρεμβαίνει στα τοπικά δρώμενα (εδώ και τέσσερα χρόνια) με σειρά ουσιαστικών πρωτοβουλιών και με κατάθεση συγκεκριμένων προτάσεων.
Στα πλαίσια, λοιπόν, αυτής ακριβώς της δράσης και μ’ αφορμή την επικείμενη εκλογική αναμέτρηση, κρίνει σκόπιμο να θέσει υπ’ όψιν του συνόλου των υποψηφίων βουλευτών μία σειρά από θέματα καίριου (κατά τη γνώμη μας) ενδιαφέροντος που χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης.
Τα παραθέτουμε, θέλοντας να ελπίζουμε πως θα περιληφθούν στην προεκλογική ατζέντα, είτε με πρωτοβουλία των ίδιων των υποψηφίων, είτε με αυτήν των εκπροσώπων των τοπικών ΜΜΕ.

Α) Απόδοση του συνόλου της έκτασης των ανενεργών στρατοπέδων στους δημότες της πόλης. Ουσιαστικά, κατάργηση του αποικιοκρατικού ν. 2745/99.
Β) Κατασκευή νέου γηπέδου, σε συνδυασμό με την υλοποίηση του Κεντρικού Πάρκου.
Γ) Διάσωση και αξιοποίηση μνημειακών – ιστορικών μνημείων (Οθωμανικά τεμένη, «ΚΡΟΝΙΟΝ», κτλ)
Δ) Αποκέντρωση οικονομικών δραστηριοτήτων προς όφελος της περιφέρειας.
Ε) Προσλήψεις ανέργων στους Δήμους της χώρας, με τριετείς συμβάσεις. (Απασχόληση ή ομηρία ;)
ΣΤ) Κατασκευή νέου κολυμβητηρίου (υπόθεση που χρονίζει)

Τα παραπάνω σαφώς και δεν καλύπτουν την έκταση του συνόλου των προβλημάτων που απασχολούν τους Σερραίους δημότες. Αλλά κατά κοινή ομολογία συνιστούν ζητήματα ύψιστης προτεραιότητας και σημασίας, που «απαιτούν» καθαρές απαντήσεις από όσες και όσους διεκδικούν πολιτικό ρόλο στα δρώμενα του Νομού και της πόλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΡΧΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ