Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2009

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΣΕΡΡΑΙΩΝ

“-ΠΥΡΓΟ ΚΑΙ ΚΤΙΡΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΑΝΑΨΥΧΗΣ, ΨΥΧΑΓΩΓΙΑΣ ΚΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ ΤΩΝ ΣΕΡΡΑΙΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ ΜΕ ΥΠΟΓΕΙΟ ΠΑΡΚΙΝ 400 ΘΕΣΕΩΝ ΥΠΟΣΧΟΤΑΝΕ Ο κ. ΒΛΑΧΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΟΥ ΣΤΟ ΑΚΙΝΗΤΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ.
-ΤΩΡΑ ΠΑΡΑΔΕΧΟΝΤΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΗ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ, ΕΝΩ ΠΡΟΒΑΛΛΟΥΝ ΤΗN ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΗ
ΤΗΣ, ΩΣ ΕΠΙΤΕΥΓΜΑ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΚΑΛΥΨΟΥΝ
ΤΗ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΑΠΡΑΞΙΑ ΤΟΥΣ”


Ο κ. Βλάχος με ανακοίνωση που εξέδωσε (18-09-2009), σχετικά με το θέμα της αξιοποίησης του ακινήτου της δημοτικής αγοράς παραδέχεται, ότι πράγματι δεν ξέρει τι πρόκειται να γίνει στο προαναφερόμενο ακίνητο, το οποίο παραδίδει στις ορέξεις των επενδυτών, από τους οποίους περιμένει τις προτάσεις τους, για το μέλλον του ακινήτου. Το πιο πιθανό φυσικά είναι οι επενδυτές να προτείνουν τη δημιουργία εμπορικού κέντρου ή πολυκαταστήματος. Στην ανακοίνωσή του ο κ. Βλάχος λέει επί λέξει: «Όσον αφορά στο τι θα γίνει στη θέση της δημοτικής αγοράς, είναι ζήτημα που θα εξεταστεί και θα συζητηθεί στο δημοτικό συμβούλιο, μετά τις προσφορές – προτάσεις των ενδιαφερόμενων επενδυτών».
Ενώ λοιπόν ο κ. Βλάχος τώρα περιμένει από τους επενδυτές να του πούνε τι θα γίνει στη δημοτική αγορά, ο ίδιος τόσο προεκλογικά όσο και μετεκλογικά (27-09-2007) υποσχότανε στο Σερραϊκό λαό, ότι στο ακίνητο της δημοτικής αγοράς θα κατασκεύαζε έναν πύργο και ένα κτίριο το οποίο θα ήταν κέντρο πολιτισμού, αναψυχής, ψυχαγωγίας και καθημερινής εξυπηρέτησης των Σερραίων δημοτών, με υπόγειο πάρκιν 400 θέσεων. Κατηγορηματικά μάλιστα διαβεβαίωνε τους Σερραίους πολίτες, ότι σε καμία περίπτωση δε θα γίνει εμπορικό κέντρο στη θέση της δημοτικής αγοράς. Η χρηματοδότηση του έργου υποσχότανε, ότι θα γίνει μέσω Σ.Δ.Ι.Τ. και δημοτικών πόρων, ενώ τώρα δίνει το έργο απευθείας στους επενδυτές, οι οποίοι θα δώσουν όποια χρήση αυτοί θέλουν στο νέο κτίριο.
Ασφαλώς και δεν είναι η μοναδική ψεύτικη υπόσχεση με την οποία εξαπάτησαν το Σερραϊκό λαό ο κ. Βλάχος και οι συνεργάτες του. Ποιες από τις υποσχέσεις να θυμηθούμε πρώτα, τους πύργους, τις αερογέφυρες, το θερινό θέατρο, το μουσικό μέγαρο, το μικρό κινηματογράφο, τη FORMULA 1 κ.λπ. Η δημοτική αρχή προκειμένου να καλύψει τη μέχρι τώρα απραξία της, προσπαθεί να εμφανίσει την κατεδάφιση του κτιρίου της δημοτικής αγοράς (κάτι που αποτελεί το πιο εύκολο μέρος στην όλη διαδικασία της αξιοποίησης του ακινήτου της δημοτικής αγοράς), ως επίτευγμα και μεγάλο έργο, ελπίζοντας, μάταια όμως, ότι μπορεί να ξεγελάσει και πάλι τους Σερραίους δημότες.
Επαναλαμβάνουμε και πάλι, ότι η ουσία δεν είναι η κατεδάφιση της δημοτικής αγοράς, αλλά τι θα γίνει στο ακίνητο αυτό και το ερώτημα που τίθεται προς τον κ. Βλάχο και τους συνεργάτες του είναι το εξής: Η δημοτική αρχή θα υλοποιήσει την προεκλογική αλλά και μετεκλογική της υπόσχεση για κατασκευή πύργου και κέντρου πολιτισμού, αναψυχής, ψυχαγωγίας και καθημερινής εξυπηρέτησης των Σερραίων δημοτών, με υπόγειο παρκιν 400 θέσεων στη θέση της δημοτικής αγοράς ή αν υπάρξει επενδυτής θα γίνει εμπορικό κέντρο, ενώ αν δεν υπάρξει επενδυτής θα μετατραπεί το ακίνητο της δημοτικής αγοράς σε αλάνα;
Σχετικά τώρα με αυτά που ισχυρίζεται ο κ. Βλάχος στην ανακοίνωσή του, περί «προσέγγισης των καταστηματαρχών της δημοτικής αγοράς από τον επικεφαλής της Δημοτικής Πρωτοβουλίας Σερραίων, ώστε να διατρανωθεί η αντίδρασή τους με τον ίδιο μπροστάρη», αυτό που έχουμε να πούμε είναι, ότι για μία ακόμη φορά αποδεικνύεται η ευκολία με την οποία ο κ. Βλάχος καταφεύγει στη γνωστή και προσφιλή του τακτική, της μαύρης προπαγάνδας, της λάσπης και της συκοφάντησης των αντιπάλων του, λόγω του γεγονότος ότι είναι ανήμπορος να αντιπαρατεθεί σε πολιτικό επίπεδο και ταυτόχρονα δειλός, διότι τα παραπάνω που ισχυρίζεται στην ανακοίνωσή του, δεν τόλμησε να τα υποστηρίξει στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου(15-09-2009).
Την πρόταση της Δημοτικής Πρωτοβουλίας Σερραίων για την αξιοποίηση του ακινήτου της δημοτικής αγοράς την έχουμε παρουσιάσει επανειλημμένως. Θα την επαναλάβουμε ακόμα μία φορά. Η Δημοτική Πρωτοβουλία Σερραίων είναι υπέρ της κατεδάφισης του κτιρίου της δημοτικής αγοράς, αφού προηγουμένως όμως ξεκαθαρίσουμε τι θα γίνει στη θέση της, ενώ είναι κάθετα αντίθετη με τη δημιουργία εμπορικού κέντρου ή πολυκαταστήματος. Ο Σερραϊκός λαός δεν έχει “σπίτι”, δεν έχει Δημαρχείο. Το σημερινό Δημαρχείο όσες ανακαινίσεις κι αν δεχθεί σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες της σημερινής σύγχρονης εποχής και είναι βέβαιο ότι για το κτίριο αυτό κανένας Σερραίος δε νοιώθει υπερήφανος. Πρέπει επίσης να επισημάνουμε, ότι πολλές υπηρεσίες του Δήμου όπως π.χ. της πολεοδομίας, της δημοτικής αστυνομίας, του κέντρου επαγγελματικής κατάρτισης, του κέντρου εξυπηρέτησης πολιτών, της κοινωνικής μέριμνας, είναι διασκορπισμένες σε διάφορα κτίρια της πόλης και για κάποια μάλιστα πληρώνει ενοίκια ο Δήμος. Γι' αυτό το λόγο η Δημοτική Πρωτοβουλία Σερραίων προτείνει στο ακίνητο της δημοτικής αγοράς να κατασκευασθεί ένα σύγχρονο Δημαρχείο, στο οποίο θα συγκεντρωθούν όλες οι υπηρεσίες του Δήμου. Το νέο Δημαρχείο δε θα καταλαμβάνει όλη την έκταση του σημερινού οικοπέδου της δημοτικής αγοράς, ενώ θα περιβάλλεται από χώρο πρασίνου με υπόγειο πάρκιν. Η χρηματοδότηση του νέου Δημαρχείου μπορεί να εξασφαλισθεί με την ένταξη του έργου στο πρόγραμμα “ΘΗΣΕΑΣ 2” ή μέσω Σ.Δ.Ι.Τ.
Η πρόταση επίσης για χώρο πρασίνου με υπόγειο πάρκιν στο ακίνητο της δημοτικής αγοράς δε μας αφήνει αδιάφορους και μπορούμε να τη συζητήσουμε.
Σε κάθε περίπτωση όμως, επειδή το ακίνητο της δημοτικής αγοράς ανήκει σε όλο το Σερραϊκό λαό, δεν είναι δυνατόν να μη λάβουμε υπ' όψιν μας τις απόψεις των δημοτικών παρατάξεων, των φορέων και των πολιτών και για το λόγο αυτό προτείναμε να γίνει διαβούλευση, για το θέμα αυτό. Από το γραφείο τύπου της Δημοτικής Πρωτοβουλίας Σερραίων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΡΧΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ