Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2009

Πρόγραμμα Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Βαμβακιού

Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (Διεύθυνση ΠΑΠ Φυτών Μεγάλης Καλλιέργειας) καλεί όλους τους ενδιαφερόμενους να συμμετάσχουν στο Πρόγραμμα Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Βαμβακιού για το έτος 2009.

1. Υποψήφιοι δικαιούχοι για ένταξη στο Πρόγραμμα

Δικαιούχοι της ενίσχυσης μπορούν να κριθούν:
I. Οι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες οι οποίοι αντλούν τουλάχιστον το 50% του συνολικού εισοδήματός από την άσκηση της αγροτικής τους δραστηριότητας, και
Π. Οι συνταξιούχοι Ο.Γ.Α.(φυσικά και νομικά πρόσωπα),
οι οποίοι συμμετέχουν το 2009 σε σύστημα παραγωγής βαμβακιού μέσω της Ολοκληρωμένης Διαχείρισης σύμφωνα με το πρότυπο AGRO 2 του AGROCERT.

2. Ύψος και είδος ενίσχυσης

Το συνολικό ύψος που διατίθεται ετησίως για την ενίσχυση του μέτρου ανέρχεται σε 4.000.000 ευρώ. Το ύψος της ενίσχυσης δεν μπορεί να υπερβεί τα 2.500 ευρώ ανά εκμετάλλευση.

3. Φάκελος Υποψηφιότητας-Δικαιολογητικά:

Ι. Αίτηση συμμετοχής (διεύθυνση στο internet http://www.minagric.gr/greek/data/ΑΙΤΗΣΕΙΣ%20ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗΣΗ%20ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗΣ.doc )
ΙΙ. Αντίγραφο ΟΣΔΕ 2009
ΙΙΙ. Φωτοτυπία πρόσφατα θεωρημένου βιβλιαρίου ΟΓΑ
IV. Αντίγραφο Ε1 και εκκαθαριστικό προηγούμενου έτους
V. Παραστατικά νόμιμης κατοχής αγροτεμαχίων (τίτλοι ιδιοκτησίας, Ε9, ενοικιαστήρια)
VI. Υπογεγραμμένη σύμβαση με πιστοποιητικό φορέα κατά το πρότυπο AGRO 2
VII. Υπογεγραμμένη σύμβαση με σύμβουλο ή επιβλέποντα γεωπόνο κατά το πρότυπο AGRO 2
VIII. Σημειώνεται ότι η βεβαίωση εφαρμογής του προτύπου AGRO2 για το βαμβάκι πρέπει να προσκομιστεί μέχρι την 31η Ιανουαρίου 2010.

Περίοδος υποβολής Αιτήσεων Ενίσχυσης - Φακέλων Υποψηφιότητας

Οι αιτήσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα θα υποβάλλονται στη Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης Σερρών μέχρι τις 30.9.2009, σύμφωνα με τους όρους – προϋποθέσεις και λοιπές διαδικασίες που ακολουθούν.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΤΜΗΜΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΒΙΟΛΟΓΙΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ

Τηλέφωνα: Γενναρίδου Αναστασία 2321355211
Κωστοβασίλη Μαρία 2321355190
Σολδάτου Ελένη 2321355210

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΡΧΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ