Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2009

Επιστολή Νομάρχη προς τον Υπουργό Πολιτισμού

Επιστολή προς τον Υπουργό Πολιτισμού κ. Αντώνη Σαμαρά, με θέμα τον Αρχαιολογικό Χώρο Τερπνής, απέστειλε ο Νομάρχης Σερρών κ. Στέφανος Φωτιάδης, στις 9 Σεπτεμβρίου 2009.
Στην επιστολή του προς τον κ. Υπουργό, ο κ. Νομάρχης αναφέρεται στην αναστάτωση που προκάλεσε στους πολίτες του Νομού Σερρών, η απάντηση του κ. Σαμαρά σε ερώτηση των Βουλευτών κ. κ. Άδωνη Γεωργιάδη, Ηλία Πολατίδη και Αθανασίου Πλεύρη σχετικά με τη διακοπή των ανασκαφών στον αρχαιολογικό χώρο της Τερπνής του Δήμου Νιγρίτας και την προοπτική δημιουργίας τοπικού αρχαιολογικού μουσείου, εφόσον τα ευρήματα των ανασκαφών οδηγήσουν στην αναγκαιότητα αυτή.
Ο κ. Νομάρχης επισημαίνει ότι τα επιχειρήματα που επικαλείται ο κ. Υπουργός υποβαθμίζουν και την αξία και τη σημαντικότητα των ανασκαφικών ευρημάτων και κάποια από αυτά προσβάλλουν και τους πολίτες της περιοχής.
Παράλληλα, τονίζει ότι στις περιοχές της Περιφέρειας της χώρας μας που πραγματικά υστερούν σε ανάπτυξη οφείλει η πολιτεία να δώσει κατά προτεραιότητα τη δυνατότητα αξιοποίησης κάθε φυσικού, τουριστικού και πολιτιστικού πόρου που διαθέτουν για να ξεφύγουν από τη στασιμότητα που παρουσιάζουν.
Καταλήγοντας στην επιστολή του, ο κ. Νομάρχης εκφράζει την πεποίθηση ότι ο κ. Υπουργός θα επανεξετάσει τη θέση για την αναγκαιότητα συνέχισης των ανασκαφών στον αρχαιολογικό χώρο της Τερπνής του Δήμου Νιγρίτας Σερρών και θα ικανοποιήσει το καθολικό αίτημα όχι μόνο της ευρύτερης περιοχής του Δήμου αλλά και όλου του Νομού Σερρών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΡΧΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ