Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2009

ΚΑΛΕΣΜΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΙΑΚΩΝ

Μπροστά στις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου 2009 οι αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης και του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας θα κάνουμε το χρέος μας. Καλούμε όλους τους συναγωνιστές και τις συναγωνίστριες, αντιστασιακούς, αναπήρους, πολιτικούς πρόσφυγες, κρατούμενους και εξόριστους (κι εκείνους που απομακρύνθηκαν κάποτε). πέρα από τις όποιες διαφορές, καθώς και όλους τους φίλους, συγγενείς κι απογόνους να δώσουν το «παρών»! Να συστρατευθούμε στο όνομα των μεγάλων ιδανικών, για τα οποία πολεμήσαμε και αγωνιστήκαμε ενωμένοι σαν ένας άνθρωπος, με ενθουσιασμό, με όλες μας τις δυνάμεις να ριχτούμε στην κρίσιμη μάχη.
Είναι απαίτηση των καιρών κάτι να αλλάξει σε αυτόν τον τόπο. Και άλλος δρόμος από την πάλη του λαού, για την ειρήνη, την πρόοδο και το σοσιαλισμό δεν υπάρχει. Γι’ αυτό να βροντοφωνάξουμε και να το εκφράσουμε και με την ψήφο μας: Όχι στο δικομματισμό ! Στην πολιτική της άρχουσας τάξης και ξένων εταίρων και πατρόνων της, καθώς και στα «κεντροδεξιά» και «κεντροαριστερά» κομματίδια. Ναι στο ΚΚΕ ! «Το Κόμμα των αγώνων και των θυσιών». Στο κόμμα της εργατικής τάξης και όλων των εργαζόμενων. Ναι στη γραμμή του Αντιιμπεριαλιστικού Αντιμονοπωλιακού Δημοκρατικού Μετώπου, που θα βγάλει τη χώρα μας από τα σημερινά αδιέξοδα και θα ανοίξει την ελπιδοφόρα προοπτική.
Δεν ξεχνάμε αυτές τις στιγμές τα μεγάλα προβλήματα που ζει ο λαός μας. Την ανεργία, την ακρίβεια, τον πληθωρισμό , την κοινωνική ασφάλιση, την υγεία, την παιδεία. Και τις τεράστιες ευθύνες της ΝΔ αλλά και του ΠΑΣΟΚ. Δεν ξεχνάμε τη συμπεριφορά τους απέναντί μας. Παρά την επίσημη αναγνώρισή μας καμιά μέριμνα για ηθική και υλική αποκατάσταση των αγωνιστών. Η λύση των προβλημάτων μας στις «καλένδες»! Αδιαφορία για μνημεία. Άρνηση να μπει η ιστορία της Αντίστασης στα σχολεία.
Σε όλη την ιστορική διαδρομή μας, μέχρι σήμερα και σε όλες τις σκληρές καταστάσεις και στη δοκιμασία, μόνη πολιτική δύναμη που στάθηκε στο πλευρό μας ήταν το ΚΚΕ. Αυτό μας συμπαραστάθηκε πάντα. Έδειξε απέναντί μας όλη την αγάπη, τη στοργή και το σεβασμό του. Αυτό πρόβαλε και προβάλει τα προβλήματά μας μέσα και έξω από τη Βουλή. Πάλεψε μαζί μας. Πάντα μπροστά στους αγώνες, τις συγκεντρώσεις, τις κινητοποιήσεις μας. Αλλά και από δω και μπρος το ΚΚΕ θα συνεχίσει να είναι μαζί μας.
Τη μέρα των εκλογών πρέπει να το ψηφίσουμε. Στην κάλπη η ψήφος μας πρέπει να πέσει στα ψηφοδέλτιά του. Καμιά ταλάντευση εκείνη την ώρα. Η ψήφος στο ΚΚΕ είναι ψήφος συνείδησης και τιμής ! Η ψήφος στο ΚΚΕ είναι σίγουρη. Πιάνει τόπο, δίνει δύναμη, αισιοδοξία, προοπτική. Βοηθάει το λαό, τη νεολαία, τους εργαζόμενους στη δύσκολη πάλη τους. Για να αντιμετωπίσουν την επίθεση του κεφαλαίου της ολιγαρχίας, των ξένων ιμπεριαλιστών. Είναι ψήφος κατά της πολιτικής των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ, της ΕΕ. Συμβάλλει στην ανάπτυξη του λαϊκού μας κινήματος. Για να «ξημερώσουν καλύτερες μέρες».
Με τη βεβαιότητα της επιτυχίας.
ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΚΚΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΡΧΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ