Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2009

«Εξέλιξη του δείκτη ανεργίας τον Ιούνιο 2009»

Στο μέσον της πιο ισχυρής παγκόσμιας οικονομικής κρίσης των τελευταίων δεκαετιών, η ανεργία στην Ελλάδα συγκρατείται στα επίπεδα του 8,6% για τον μήνα Ιούνιο.

Είναι γεγονός ότι η ανεργία έχει ανέλθει το φετινό Ιούνιο σε υψηλότερα επίπεδα σε σχέση με τον περσινό (7,3%), δηλαδή πριν ξεσπάσει η κρίση. Όμως πρέπει να επισημανθεί ότι βρίσκεται σε χαμηλότερα επίπεδα από τον Ιανουάριο (9,4%), δηλαδή έχει υποχωρήσει σχεδόν κατά μία ποσοστιαία μονάδα.

Σε κάθε περίπτωση παρακολουθούμε τις εξελίξεις στην αγορά εργασίας και αξιολογούμε τα αποτελέσματα της Έρευνας Εργατικού Δυναμικού. Κυρίως όμως επικεντρωνόμαστε και επιταχύνουμε την υλοποίηση των μέτρων του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για την Απασχόληση με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο.

Το Σχέδιο είναι:

- Ολοκληρωμένο γιατί καλύπτει 1.330.000 ωφελουμένους, εργαζόμενους και ανέργους, δίνει προτεραιότητα σε κλάδους της οικονομίας που πλήττονται περισσότερο από την κρίση και προτάσσει εκείνες τις περιοχές της Ελλάδας που η ανεργία εμφανίζει υψηλά ποσοστά.

- Δυναμικό γιατί προβλέπει έναν εξαιρετικά υψηλό προϋπολογισμό ύψους 3,2 δις και

- Ευέλικτο γιατί αφήνει περιθώρια για αναγκαίες προσαρμογές όπου αυτό κριθεί απαραίτητο

Η περαιτέρω αξιοποίηση των δράσεων αυτών, από όλους τους φορείς εργοδοτών και εργαζομένων, θα συμβάλλει στη συγκράτηση της ανεργίας. Αυτή είναι η απάντησή μας στην κρίση, η απάντησή μας στην Ανεργία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΡΧΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ