Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2009

Η Ν.Α. Σερρών στην έκθεση της Φλώρινας

Οι «εναλλακτικές μορφές τουρισμού» αποτελούν την «άλλη» πρόταση στις τουριστικές αναζητήσεις-ανησυχίες των συνειδητοποιημένων επισκεπτών ενός τόπου.
Μια πρόταση που έχει να κάνει με:
- το γεωγραφικό ανάγλυφο μιας περιοχής
- το περιβάλλον
- τα αξιοθέατα
- την ιστορία και την κουλτούρα
- τα ήθη, έθιμα και γενικά την παράδοση Η «εναλλακτική αυτή πρόταση»:
- είναι για δώδεκα (12) μήνες το χρόνο
- συνδυάζει ξεκούραση, ψυχαγωγία και απόκτηση γνώσης
- απευθύνεται σε ενσυνείδητο «κοινό».
Πρόκειται για τις μορφές τουρισμού:
Θρησκευτικός, Οικολογικός, Ιαματικός, Σπηλαιολογικός, Ορεινός, Χιονοδρομικός, Αρχαιολογικός Τουρισμός, Αγροτουρισμός, Τουρισμός Μηχανοκίνητου Αθλητισμού, Τουρισμός Πόλης.
Ο ν. Σερρών τα έχει όλα. Αυτά προσπαθεί η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση να αναδείξει και προβάλει με τους διάφορους άξονες προώθησης – διαφήμισης, εξαντλώντας όλους τους εφικτούς τρόπους.
Σ’αυτό το πνεύμα, στο πνεύμα των εναλλακτικών μορφών τουρισμού κινούνται οι εκθέσεις τουρισμού της Πάτρας (Φεβρουάριος), της Χίου (Αύγουστος), της Φλώρινας (Σεπτέμβριος), τρεις πόλεις που καλύπτουν τρεις(3) διαφορετικές περιοχές της χώρας και τρία (3) διαφορετικά «κοινά». Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Σερρών έδωσε το παρών και στις τρεις παραπάνω εκθέσεις, πιστεύοντας ότι οι εκθέσεις τουρισμού αποτελούν βασική συνιστώσα τουριστικής προβολής και συνεπώς διάδοσης της τουριστικής πληροφορίας για το νομό μας.
Η έκθεση της Φλώρινας έλαβε χώρα 11-14/9/09 με επιτυχία. Η Νομαρχία μας μ’ένα καλαίσθητο stand, με πλούσιο έντυπο και ηλεκτρονικό υλικό (το πλουσιότερο απ’όλες τις συμμετοχές), με τοπικά παραδοσιακά εδέσματα και ποτά (ακανές, ούζα, αναψυκτικά), δεν πέρασε απαρατήρητη στο πολυπληθές κοινό της Φλώρινας και της ευρύτερης περιοχής που την επισκέφθηκε.
Υπήρχαν (58) συμμετοχές (Περιφέρειες-Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις-Δήμοι-Φορείς) και η όλη διοργάνωση από την Οργανωτική Επιτροπή ήταν εξαιρετικά επιτυχής,
Επικεφαλής της αποστολής, συνοδευόμενος από Υπηρεσιακούς παράγοντες, ήταν ο αρμόδιος Αντινομάρχης κ. Παύλος Καρυπίδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΡΧΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ