Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2009

Η Ν.Δ. για την Παγκόσμια Ημέρα για τους Μετανάστες


Ο Εκπρόσωπος της Ν.Δ., βουλευτής Β΄ Αθήνας, κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για τους Μετανάστες, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Όταν το 2000, η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών προχωρούσε στην καθιέρωση της 18ης Δεκεμβρίου, ως «Παγκόσμιας Ημέρας για τους Μετανάστες», το φαινόμενο νόμιμης, αλλά και της μη νόμιμης μετανάστευσης είχε προσλάβει τεράστιες διαστάσεις σε παγκόσμιο επίπεδο. Η παγκοσμιότητα, η διεύρυνση του χάσματος ανάμεσα στις πλούσιες και τις φτωχές χώρες, οι πόλεμοι και οι συνθήκες ανασφάλειας που επικρατούν σε πολλά μέρη του Κόσμου αποτελούν βασικές αιτίες του.
Η Ελλάδα από χώρα προέλευσης μεταναστών είχε, ήδη, μετατραπεί σε χώρα προορισμού. Γνωρίσαμε το φαινόμενο και από τις δύο όψεις του. Οφείλουμε να το αντιμετωπίζουμε ως θέμα ανθρωπισμού, με προσήλωση στα Δικαιώματα του Ανθρώπου και τις ουμανιστικές αρχές. Με συγκροτημένη στρατηγική, που αποβλέπει, αφενός στην πλήρη και ομαλή κοινωνική ενσωμάτωση των νόμιμων μεταναστών και αφετέρου στην αντιμετώπιση των σύγχρονων δουλεμπόρων που εκμεταλλεύονται τον ανθρώπινο πόνο, οδηγώντας σε απάνθρωπες καταστάσεις.
Η Ελλάδα οφείλει να συνεχίσει τις προσπάθειες που οδηγούν στη διαμόρφωση της δικής της ολοκληρωμένης πολιτικής, ακολουθώντας την ευρωπαϊκή νομοθεσία που είναι ιδιαίτερα προσεκτική. Πάντοτε με σεβασμό στον άνθρωπο και τα δικαιώματά του.
Το Ευρωπαϊκό Σύμφωνο για τη Μετανάστευση και το Άσυλο, ακρογωνιαίος λίθος για τη διαμόρφωση μιας ολοκληρωμένης Ευρωπαϊκής Πολιτικής απέναντι στο μείζον αυτό ανθρωπιστικό ζήτημα της εποχής μας, είναι οδηγός για όλες τις χώρες της Ένωσης.

Και, βεβαίως, για την Πατρίδα μας. Αποφάσεις, στην κατεύθυνση αυτή, θα έχουν τη στήριξή μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΡΧΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ