Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2009

Εκδηλώσεις ενόψει των Χριστουγέννων

Οι εκδηλώσεις ενόψει των γιορτών των Χριστουγέννων έχουν ήδη ξεκινήσει στο δήμο Σερρών .Έχει προηγηθεί η εκδήλωση τελετής του ανάμματος του δένδρου στην πλατεία Ελευθερίας με τραγούδια από χωρωδίες και επίδειξη των παιδικών χορευτικών τμημάτων της ΚΕΠΑΣ . Χθες το μεσημέρι ολοκληρώθηκε η τοποθέτηση και των τριώνσπιτιών στην πλατεία Ελευθερίας . Το σπιτάκι του Χριστούλη και το Σπιτάκι του Αη Βασίλη και το σπιτάκι όπου οι λιλιπούτειοι επισκέπτες της Πλατείας Ελευθερίας θα μπορούν να απασχολούνται δημιουργικά και να συμμετέχουν σε παιχνίδια .
Κάλεσμα στους Σερραίους έκανε η αντιδήμαρχος κ.Καλλιόπη Ευαγγελίδου να δείξουν έμπρακτα την αγάπη τους στο συνάνθρωπο προσφέροντας από το στέρημά τους ακόμα στην κάλπη του Χαμόγελου του παιδιού που θα είναι στημένη στην πλατεία τις άγιες μέρες των γιορτών
«Μεγάλη προσπάθειακάνουμε να συγκεντρώσουμε ένα σημαντικόχρηματικόποσό για το ΄΄Χαμόγελο του παιδιού΄΄. Διευκρινίζω ότι σε καμία περίπτωση διάθεσης προσφοράς που έχουμε δεν γίνεται ανταγωνιστικά προς κανένα φορέα που διοργανώνει αντίστοιχες προσπάθειες προσφοράς . Εγώ πιστεύω και την καταθέτω ως πρόταση τις άγιες μέρες ένα ποσό από τον οικογενειακό μαςπροϋπολογισμό που θα πήγαινε σε ένα δώρο ας το κάνουμε δώρο προς όλους αυτούς τους φορείς που προσπαθούν να μαζέψουν χρήματα για κοινωφελούς σκοπούς ,για να βοηθήσουν ανθρώπους που βρίσκονται σε δυσκολία . Αυτό είναι ένα δώρο αγάπης και μας κάνει να νοιώθουμε το αληθινό πνεύμα των Χριστουγέννων»
«Το χαμόγελο του απιδιού είναι μια οργάνωση εδώ και δεκαπέντε χρόνια και δημιουργήθηκε μέσα από τον πόνο και την απώλεια ενός παιδιού . Ήταν το όνειρο ενός παιδιού να φτιάξει και να οργανώσει ένα καλύτερο κόσμο ,ένα κόσμο προσφοράς .Μακάρι όσοι άνθρωποι βιώνουντον πόνο και την απώλεια να το γυρίζουν πίσω σεαγάπη ,θα έχουμε έναν διαφορετικό κόσμο ,καινα δραστηριοποιούν όλους εμάς τους υπόλοιπους .Η προσφορά θα είναι από την καρδιά μας ,ως τόπος είμαστε δοτικοί και πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε»τόνισε η κ. Ευαγγελίδου .
Επισημαίνεται ότι μετά από συζήτηση των υπευθύνων του δήμου Σερρών με την οργάνωση αποφασίστηκε η προσφορά να είναι χρηματική και όχι κάτι άλλο(π.χ. παιχνίδια ,ρούχα). Η σημαντική αυτή προσπάθεια γίνεται για να μπορέσει το ΄΄Χαμόγελο του παιδιού ΄΄ να στελεχώσει το σπίτι στο Φοίνικα ,το σπίτι φιλοξενίας της Βόρειας Ελλάδας.
Στην πλατεία έχει στηθεί μια κάλπη ,από χθες και θα είναι εκεί μέχρι τις 31Δεκεμβρίου,από όπου δεν θα φαίνεται τι θα βάλει κανείς, είναι σφραγισμένη από την οργάνωση και θα ανοιχτεί παρουσία εκπροσώπου της ΚΕΠΑΣστην Θεσσαλονίκη .
Χθες Δευτέρα το απόγευμα και σήμερα το απόγευμα οι εικαστικοί από το χώρο εικαστικής τέχνης ΄΄Αρκτιο΄΄μαζί με τους μαθητές τους , θα φτιάξουν μια εικαστική δημιουργία για να ομορφύνουν την πλατεία . Στο σπίτι του Χριστούλη από χθες μέχρι και τις 24 Δεκεμβρίουθα μοιράζονται γλυκά στα παιδιά . Ενώ στο σπίτι του Άη Βασίλη η ΚΕΠΑΣ θα προσφέρει μια φωτογραφία των παιδιών με τον Αη βασίλη που θα δίνεται δωρεάν με τα χρόνια πολλά ως μια ανάμνηση από την δράση την χριστουγεννιάτικη γιορτινή περίοδο .
Καθημερινά στην πλατεία Ελευθερίας , μέρες που η αγορά θα είναι ανοικτή, θα υπάρχουν κλόουν και ξυλοπόδαροι για να διασκεδάζουν τα παιδιά ενώ ηφιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Σερρών θα παρουσιαστεί την παραμονή Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς και μάλιστα με καινούριες στολές .
ΠΗΓΗ: Σημερινή των Σερρών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΡΧΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ