Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2009

Στην τελική ευθεία η απονομή τίτλων στα Σφαγεία – Σαράντα Μάρτυρες


Από χθες, Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου, ξεκίνησε στη Διεύθυνση Πολιτικής Γης της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Σερρών, η διαδικασία για τον έλεγχο και την ταυτοποίηση των οικοπέδων που χαρακτηρίζονται εποικιστικά και παραχωρήθηκαν στους πρόσφυγες από την Επιτροπή Αποκατάστασης Προσφύγων, στην περιοχή Σφαγείων – Σαράντα Μαρτύρων.
Ήδη η Επιτροπή Οριστικών Διανομών συνεδριάζει από χθες και εξετάζει, ελέγχει και ταυτοποιεί τους δικαιούχους, προκειμένου μετά το τέλος αυτής της διαδικασίας, να χορηγηθούν και οι οριστικοί τίτλοι κυριότητας.
Η σημερινή Νομαρχιακή Αρχή ζητά συγνώμη για λογαριασμό του Ελληνικού Κράτους και των προηγούμενων Νομαρχιακών Αρχών, για το έλλειμμα και την αδιαφορία να κλείσουν τις αυτονόητες υποχρεώσεις τους στα θέματα αυτά, από το 1927 μέχρι σήμερα, καθώς είναι αλήθεια πως με το παράπονο αυτής της εκκρεμότητας, να γίνουν πάλι νόμιμοι ιδιοκτήτες των οικοπέδων που τους παραχώρησε το Ελληνικό Κράτος όταν ήρθαν πρόσφυγες το 1922-23 στην ίδια τους την πατρίδα, έζησαν δύο γενιές προσφύγων.
Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Σερρών στέκεται στο ύψος των περιστάσεων και με γρήγορες και συντεταγμένες ενέργειες επιδιώκει να αποκαταστήσει αυτή τη μεγάλη αδικία.
Δεσμεύεται, για την επίσπευση των διαδικασιών, ώστε στο επόμενο χρονικό διάστημα να ολοκληρωθεί η εργασία για την περιοχή Σφαγείων – Σαράντα Μαρτύρων και να παραδοθούν οι οριστικοί τίτλοι κυριότητας με την επισημότητα που αρμόζει στους αδικημένους αυτούς συμπολίτες μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΡΧΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ