Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2009

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ της ΕΠΚΑΣ


Σε μια περίοδο κατά την οποία οι καταναλωτές αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα λόγω της οικονομικής κρίσης και της δραματικής πτώσης της αγοραστικής τους δύναμης, οι μέρες των εορτών αποτελούν για τους καταναλωτές μια δυνατότητα για την προσωρινή έστω έξοδο από το δυσχερές κλίμα. Όλος ο καταναλωτικός κόσμος προσδοκά ότι θα έρθουν καλύτερες ημέρες, ώστε να μπορέσει να συνεχίσει τον αγώνα για επιβίωση.
Πάντα, αλλά ιδιαίτερα σ’ αυτούς τους χαλεπούς καιρούς, όλοι οι φορείς στήριξης των καταναλωτών της χώρας, οι καταναλωτικές οργανώσεις, η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή του Υπουργείου Ανάπτυξης, η Ευρωπαϊκή Ένωση, καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να τονώσουν τους καταναλωτές, να ανεβάσουν την ψυχολογία του καταναλωτικού κοινού, να ενισχύσουν την προτίμηση τους στα ποιοτικά προϊόντα και τις αγορές που συνδυάζουν καλές τιμές και ποιότητα, με την πίστη ότι έτσι οι καταναλωτές θα αξιοποιήσουν καλύτερα τα λιγοστά τους χρήματα.
Στα πλαίσια αυτών των προσπαθειών, εντάσσονται και οι δηλώσεις του Προέδρου της ΕΠΚΑΣ κ. Χρήστου Τιτή καθώς και ο δεκάλογος των χριστουγεννιάτικων αγορών που εκδώσαμε, που να σημειώσουμε ότι περιλαμβάνει κοινές συμβουλές που εκδίδουν όλες οι καταναλωτικές οργανώσεις της Ελλάδος (π.χ. το από 16/12/2009 δελτίο τύπου της ΕΚΠΟΙΖΩ, το από 17/12/2009 δελτίο τύπου του ΚΕΠΚΑ).
Θεωρούμε ότι οι δηλώσεις και οι συμβουλές αυτές είναι αναγκαίες προκειμένου να ενημερώσουμε τους καταναλωτές, και γίνονται στη συγκεκριμένη χρονική στιγμή, ακριβώς διότι οι καταναλωτές είναι πιο ευάλωτοι στην υπερκατανάλωση λόγω του εορταστικού κλίματος των ημερών. Πιστεύουμε ότι προσβάλλει το ίδιο το εμπορικό επιμελητήριο να κρίνει, μέσω ανακοίνωσης του, «απαράδεκτο να εκφράζονται από δημόσιο πρόσωπο» συμβουλές και δηλώσεις, καθώς η ΕΠΚΑΣ αποτελεί τη φωνή των καταναλωτών στο Νομό μας, ενισχύοντας την ενημέρωση τους, καθώς είναι μία από τις 35 αναγνωρισμένες καταναλωτικές οργανώσεις της Ελλάδος, με ενεργό ρόλο σε πανελλήνιο και ευρωπαϊκό επίπεδο, και με δωδεκαετή προσφορά στο καταναλωτικό κοινό των Σερρών.
Σημείωση: Η παραπάνω ανακοίνωση γράφτηκε ακριβώς με τις ίδιες προτάσεις που χρησιμοποιεί και το Εμπορικό Επιμελητήριο στην ανακοίνωση του, από την πλευρά των καταναλωτών όμως, για να τονίσουμε το γεγονός ότι “κάθε νόμισμα έχει δύο όψεις”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΡΧΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ