Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2009

Eπικεφαλής της Γραμματείας Κοινωνικής Συνοχής και Αλληλεγγύης της Νέας Δημοκρατίας

Δήλωση της η κ. Κόλλια Τσαρουχά.
Με απόφαση του κ. Α. Σαμαρά, Πρόεδρου της Νέας Δημοκρατίας, ανατέθηκε στην κ. Μαρία Κόλλια Τσαρουχά, βουλευτή Ν. Σερρών, η Γραμματεία Κοινωνικής Συνοχής και Αλληλεγγύης.
Σε δήλωσή της η κ. Κόλλια αναφέρει: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κ. Σαμαρά, Πρόεδρο της Ν.Δ για τη μεγάλη τιμή που μου κάνει αναθέτοντάς μου τη Γραμματεία Κοινωνικής Συνοχής και Αλληλεγγύης, να υπηρετήσω τη Νέα Δημοκρατία, σε συνεργασία πάντοτε με τους άλλους συναδέλφους βουλευτές που τους ανατέθηκαν αντίστοιχα καθήκοντα Γραμματέων (Γραμματεία Πολιτικού Σχεδιασμού, Μ. Χαρακόπουλο, βουλευτή Λάρισας, Γραμματεία Προγράμματος – Κ. Γκιουλέκα, βουλευτή Α’ Θεσσαλονίκης, Γραμματεία Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Β. Μιχαλολιάκο, βουλευτή Α’ Πειραιώς, Γραμματεία Αγροτικού – Κ. Κόλλια, βουλευτή Κορινθίας, Γραμματεία Εθελοντισμού & Μ.Κ.Ο κ. Φ. Πιπιλή), με κομματικά στελέχη των άλλων γραμματειών καθώς επίσης και με συναδέλφους, υπευθύνους των τομέων ελέγχου του κυβερνητικού έργου.
Από την εκλογή μου ως βουλευτή του Ν. Σερρών είχα την τιμή να υπηρετήσω την παράταξή μου και τη Βουλή των Ελλήνων ως υπεύθυνη του Τομέα Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας, ως Πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων, ως Πρόεδρος και Αντιπρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ισότητας και Δικαιωμάτων του Ανθρώπου της Βουλής των Ελλήνων και πρόσφατα ως Αναπληρώτρια του Γεν. Γραμμ. της Κ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας.
Η Γραμματεία Κοινωνικής Συνοχής και Αλληλεγγύης της Νέας Δημοκρατίας είναι ένας ιδιαίτερα ευαίσθητος τομέας, που έχει στόχο να αναδείξει στο επίκεντρο των πολιτικών της Νέας Δημοκρατίας τον άνθρωπο και την κοινωνική του ευημερία. Να παρουσιάσει συγκροτημένες δράσεις στήριξης των ευπαθών τμημάτων της ελληνικής κοινωνίας με πολιτικές ίσες ευκαιριών, που να εγγυώνται αθροιστικά κοινωνική προστασία και αλληλεγγύη.
Η Γραμματεία Κοινωνικής Συνοχής και Αλληλεγγύης εξ ορισμού απευθύνεται σε ένα ευρύ πληθυσμιακό φάσμα. Σε ανέργους, σε νέους, γυναίκες, σε ηλικιωμένους και κοινωνικά και εργασιακά αδύνατους ανθρώπους, σε άτομα με αναπηρία, σε ανασφάλιστους που πλησιάζουν ηλικιακά το όριο της συνταξιοδότησης, σε πολύτεκνους, σε μονογονεϊκές οικογένειες, σε παιδιά χωρίς γονείς.
Με τις κατευθύνσεις του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας έχουμε σκοπό να σχεδιάσουμε μια νέα κοινωνική παρεμβατική πολιτική, που θα αφορά όλους τους συνανθρώπους μας, εξειδικεύοντας τις θέσεις μας για τη φτώχεια, την ανεργία, ώστε να ξανακερδίσουμε το συντομότερο δυνατόν την εμπιστοσύνη τους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΡΧΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ