Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2009

ΘΕΛΕΙ ΤΕΧΝΗ Ο… ΣΤΡΟΥΘΟΚΑΜΗΛΙΣΜΟΣ


Από τον Αθανάσιο Μασλαρινό*

Ακόμη και μετά από τις συγκλονιστικές αποκαλύψεις για την απόρριψη του φακέλου «ΠΣΕΑ», ο κ. Στέφανος Φωτιάδης συνεχίζει να στρουθοκαμηλίζει ψάχνοντας δεξιά και αριστερά συνενόχους.

Δεν είναι πρωτοφανές, ούτε καταδικαστέο να κάνει κάποιος λάθος. Και ποιος δεν έχει κάνει στη ζωή του. Αρκεί να το καταλαβαίνει, να διδάσκεται, να διορθώνεται και αν γίνεται να μην το επαναλαμβάνει.

Τις τελευταίες ημέρες συνέβη ένα πολύ δυσάρεστο γεγονός για το Νομό Σερρών. Τοπικός τηλεοπτικός σταθμός αποκάλυψε ότι ο φάκελος για τις αποζημιώσεις των αγροτών μέσω ΠΣΕΑ απορρίφθηκε. Ευτυχώς βέβαια, διότι ακόμη θα είχαμε «μαύρα μεσάνυχτα» για το συγκεκριμένο θέμα, αφού η κυρίως υπεύθυνη για την παρακολούθηση και την εξέλιξη του θέματος, η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Σερρών, παρά τις κατά καιρούς επισημάνσεις από τη ίδια δημοσιογράφο, τη Ζωή Χειμωνίδου, για το πρόβλημα με το φάκελο «ΠΣΕΑ» προτιμούσε να στρουθοκαμηλίζει. Το λυπηρό είναι ότι συνεχίζει να το κάνει.

Χωρίς να ακολουθήσει το γράμμα του νόμου στην συμπλήρωση του εν λόγω φακέλου κι αφήνοντας κενό το ένα έτος από τα τρία, που ζητάει ο κανονισμός, οδήγησε στην πραγματικότητα το αίτημα σε απόρριψη. Βέβαια, τα παράδοξα στην υπόθεση είναι πολλά. Παρ΄ όλο που ο νομάρχης Σερρών Στέφανος Φωτιάδης έχει, αρκετές φορές, επαφές με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης δεν καταφέρνει να μάθει την πραγματική κατάληξη του φακέλου (δηλαδή την απόρριψή του) και το λόγο, ο οποίος τον οδήγησε εκεί, παρά μόνο επτά !!! μήνες αργότερα από τους άμεσα ενδιαφερόμενους, τους αγροτοσυνδικαλιστές, και μάλιστα πάλι μέσα από ρεπορτάζ του ίδιου τηλεοπτικού σταθμού.
Όμως, ακόμη και μετά από αυτό, ο κ. Νομάρχης συνεχίζει να στρουθοκαμηλίζει ψάχνοντας δεξιά κι αριστερά για συνενόχους.

Αλλά η ουσία και πάλι δεν είναι εκεί. Το θέμα έχει αρκετά συζητηθεί. Την αλήθεια πια την έχει καταλάβει ο κάθε Σερραίος πολίτης και όταν θα έρθει η ώρα θα αποδώσει στον καθένα αυτά που του ανήκουν.
Η πραγματικότητα όμως είναι μία. Ο αγροτικός κόσμος, και κατά συνέπεια όλος ο νομός επειδή ο αγροτικός κόσμος είναι κινητήρια δύναμη, βοά και βογκά. Βογκά από τη οικονομική δυσπραγία, τη φτώχεια, την ανέχεια.

Επειδή, ωστόσο, υπάρχουν ακόμη τα χρονικά περιθώρια ώστε ο φάκελος «ΠΣΕΑ» να υποβληθεί εκ νέου, ας χαμηλώσουν οι τόνοι, ας αφήσουμε κατά μέρους τους εγωισμούς και την επίρριψη ευθυνών κι ας δουλέψουν όλοι μαζί οι εμπλεκόμενοι φορείς και αρμόδια όργανα, για την επίτευξη ενός και μοναδικού στόχου: Να πάρουν οι αγρότες τις αποζημιώσεις που δικαιούνται!

*Ο Αθανάσιος Μασλαρινός είναι Νομαρχιακός Σύμβουλος της Μείζονος Αντιπολίτευσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΡΧΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ