Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2009

Νίκη για το Μουζακίτη


Το «θρίλερ» είχε αίσιο τέλος για τους Ικάρους, που επικράτησαν με δύο βολές του Κώστα Πεχλιβάνη στο φινάλε με 65-64 του ΟΦΗ, κλείνοντας τις εντός έδρας εμφανίσεις τους για το 2009 με νίκη.
Αυτή τη φορά το συγκρότημα του Στάθη Καμαράκη μπήκε καλύτερα από άλλες φορές και βρέθηκε να προηγείται με 15-12 στο τέλος της α’ περιόδου. Παίζοντας με προσήλωση στην άμυνα και χάρη στην ευστοχία των Πεχλιβάνη, Τότσιου και Χόχλερ, οι «κυανοκίτρινοι» απέκτησαν προβάδισμα έξι πόντων στο ημίχρονο (32-26), με τον Γκάμπρανς, τον Χαλκιαδάκη και τον Δανιήλ να κρατούν τον ΟΦΗ κοντά στο σκορ.
Με την τριάδα των γκαρντ να συνεχίζει να οδηγεί στην επίθεση και την άμυνα των γηπεδούχων να οδηγεί τους Κρητικούς σε αδιέξοδα, η διαφορά έφτασε μέχρι και το +12 (44-32) 4’ πριν τη λήξη της γ’ περιόδου. Ο ΟΦΗ δεν το έβαλε κάτω και κατάφερε όχι μόνο να εξαλείψει τη διαφορά αλλά με μεγάλο πρωταγωνιστή το Λετονό Γκάμπρανς να περάσει και μπροστά με 5 πόντους 3’ πριν τη λήξη του αγώνα. Δυο κρίσιμα εύστοχα σουτ από τον Κώστα Πεχλιβάνη έφεραν τους Ικάρους σε απόσταση αναπνοής στο τελευταίο λεπτό του αγώνα. Ο γκαρντ των Σερραίων ήταν ψύχραιμος στις δύο βολές που κέρδισε 14" πριν από το τέλος και έφερε τους Ικάρους μπροστά με 65-64. Με τον κόσμο να δίνει «φτερά» στην ομάδα και την ομάδα να δείχνει αποφασιστικότητα στην άμυνα στην τελευταία φάση, οι Ικαροι έφτασαν σε μια μεγάλη νίκη, στο τελευταίο ματς στο Κλειστό της Κοιλάδας για το 2009.
Καμαράκης: «Μάθαμε να παίζουμε με την πλάτη στον τοίχο»
Στο άγχος που διακατέχει την ομάδα του στάθηκε ο κόουτς των Ικάρων, Στάθης Καμαράκης στη συνέντευξη Τύπου: «Εχουμε πάρα πολύ άγχος, και αυτό φάνηκε από τα πολλά χαμένα λέϊ-απ στο πρώτο ημίχονο, αλλά και από το ότι δεν μπορέσαμε να κρατήσουμε μια διαφορά 12 πόντων στο τέλος του γ’ δεκαλέπτου. Παίζαμε με την πλάτη στον τοιχο, είμαστε μαθημένοι να παίζουμε έτσι γι’ αυτό και κερδίσαμε έναν αντίπαλο ίδιας δυναμικότητας. Την Τετάρτη παίζουμε ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι στην Τρίπολη εναντίο του Αρκαδικού. Πρέπει να ανασυνταχτούμε και να δούμε τους τραυματισμούς μας. Ο Βοϊβατόπουλος δεν είναι ακόμα στο 100%, ο Τοπούζης νιώθει ενοχλήσεις και, φυσικά ο Μουζακίτης είναι νοκ άουτ. Θέλουμε να χτυπήσουμε αυτό το παιχνίδι γιατί στην Α2 κανένας αγώνας δεν είναι εξ αρχής κερδισμένος ή χαμένος».
Βόβορας: «Κρίθηκε στις λεπτομέρειες»
Από την πλευρά του, ο προπονητής του ΟΦΗ, Γιώργος Βόβορας δήλωσε: «Το παιχνίδι κριθηκε στις λεπτομέρειες, σε δυο σουτ και σε δυο βολές. Το α’ ημίχρονο ήταν κακό ποιοτικά, αλλά στο δεύτερο μέρος το σκορ άνοιξε και ο κόσμος είδε καλύτερο μπάσκετ. Είχαμε πει ότι αν κερδίζαμε, θα ήταν για μας διπλή νίκη, αλλά δεν τα κεταφέραμε. Ευχομαι καλή συνέχεια στους Ικάρους και να πετύχουν και οι δύο ομάδες τους στόχους τους».
Πεχλιβάνης: «Για το Μουζακίτη»
Στον τραυματία Γιάννη Μουζακίτη αφιέρωσαν τη νίκη οι παίκτες των Ικάρων, δια στόματος του πρώτου σκόρερ του αγώνα, Κώστα Πεχλιβάνη: «Επρεπε να κερδίσουμε το παιχνίδι. Ευχαριστούμε τον κόσμο που μας βοήθησε πολύ. Πρέπει να βελτιωθούμε και στον τομέα της ψυχολογίας, αφού βρεθήκαμε μπροστά στο σκορ με 12 πόντους και δεν καταφέραμε να κρατήσουμε τη διαφορά. Πιστεύω παιχνίδι με παιχνίδι και νίκη με νίκη να βρούμε το δρόμο μας. Ολα τα παιδιά αφιερώνουμε τη νίκη στο Γιάννη το Μουζακίτη και τον περιμένουμε γρήγορα κοντά μας».
Τα αποτελέσματα της 10ης αγωνιστικής
Νήαρ Ηστ - ΚΑΟ Δράμας 79-83, Ηρακλής - Αρκαδικός 66-67 (παρ.), 58-58 (κ.α.), Ίκαροι Σερρών - ΟΦΗ 65-64, Δάφνης-Αμύντας 74-65, Ερμής Λαγκαδά -Παγκράτι 57-73, Ίκαρος\Έσπερος-Αιγάλεω 85-73,Ερμής Περάματος-Ξάνθη 66-77, Ολυμπιάδα Πατρών - ΑΓΟ Ρεθύμνου 77-79
Η βαθμολογία (σε 10 αγώνες): Αρκαδικός 17, Ηρακλής 17, Ρέθυμνο 17, Ίκαρος Έσπερος 17, Ολυμπιάδα 16, Παγκράτι 16, Νήαρ Ηστ 15, Ίκαροι Σερρών 14, Δάφνη 14, Ξάνθη 14, ΚΑΟΔ 14, Ερμής Λαγκαδά 13, Αμύντας 13, ΟΦΗ 13, Αιγάλεω 12, Πέραμα 12.
*Ο Ηρακλής, η Δάφνη, ο ΚΑΟΔ και το Πέραμα έχουν από ένα ματς λιγότερο.
Η Επόμενη αγωνιστική (23/12): ΚΑΟΔ - Ηρακλής, Αρκαδικός - Ίκαροι Σερρών, ΟΦΗ - Δάφνη, Αμύντας - Ολυμπιάδα Π., Παγκράτι - Νήαρ Ηστ, Αιγάλεω - Ερμής Λαγκαδά, Ξάνθη - Ίκαρος/ Έσπερος, Ρέθυμνο - Πέραμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΡΧΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ