Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2009

Συνεχίζονται οι μελέτες της Περιαστικής οδού Σερρών από την Εγνατία Οδός Α.Ε.


Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, αφού είχε εξασφαλίσει τις πιστώσεις για την ολοκλήρωση του κάθετου άξονα 60 της Εγνατίας Οδού (από Δερβένι μέχρι Προμαχώνα) ξεκίνησε τις μελέτες το 2008 και το 2009 για την Περιαστική οδό Σερρών (1.800.000 ευρώ) και για το οδικό τμήμα Σέρρες – Νέα Ζίχνη – Μεσορράχη – Καβάλα (2.028.968 ευρώ) που αποτελούν τον οδικό άξονα 61 (Προμαχώνα – Καβάλα).
Η βουλευτής, κ. Μαρία Κόλλια Τσαρουχά, σε πρόσφατη συνεργασία που είχε με στελέχη της Εγνατίας Οδού ΑΕ ενημερώθηκε ότι στις 12 Ιανουαρίου 2010 δημοπρατείται η εκπόνηση των οριστικών μελετών οδοποιίας, υδραυλικών και προκαταρκτικών μελετών τεχνικών – γεφυρών της Περιαστικής οδού Σερρών και του τμήματος σύνδεσης αυτής με τον κάθετο άξονα 60 (Κόμβος Λευκώνα – Καλά Δένδρα). Η προκήρυξη της μελέτης απεστάλη στις 1 Δεκεμβρίου 2009 στην Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και στο Τεχνικό Επιμελητήριο.
Ο προϋπολογισμός της μελέτης είναι 1.011.500 ευρώ με ΦΠΑ. Η διάρκεια της σύμβασης θα είναι 12 μήνες. Οι πιστώσεις έχουν εξασφαλιστεί από το Πρόγραμμα Διευρωπαϊκών Δικτύων Μεταφοράς ΣΑΕ 071/9 επί Υπουργίας κ. Σουφλιά. Στην δημοπρασία καλούνται να συμμετάσχουν μελετητές συγκοινωνιακών, υδραυλικών και στατικών μελετών.
Η κα Κόλλια σε δήλωσή της αναφέρει: «Ελπίζω οι μελέτες και τα έργα που έχουν ξεκινήσει επί ημερών της Νέας Δημοκρατίας να συνεχιστούν με τους ίδιους εντατικούς ρυθμούς μέχρι την ολοκλήρωσή τους. Οι φορείς του νομού οφείλουμε να είμαστε σε εγρήγορση μέχρι τα έργα να παραδοθούν, επ’ ωφελεία των Σερραίων πολιτών».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΡΧΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ