Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2009

ΚΑΜΠΑΝΕΛΛΗΣ από το Θεατρικό Εργαστήρι Δήμου Στρυμονικού


Οι παραστάσεις θα δοθούν στην Αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δήμου Στρυμονικού στις 19, 20, 26, 27 Δεκεμβρίου στις 08:00 το βράδυ.
Τιμή εισιτηρίου 5 ευρώ. Eπιτρέπεται η είσοδος σε παιδιά άνω των 7 ετών.
Την κοινωνική αλληγορική σάτιρα του Ιάκωβου Καμπανέλλη, « Τα τέσσερα πόδια του τραπεζιού» ξεχωρίσαμε και αποφασίσαμε να δοκιμαστούμε και να αναμετρηθούμε με το εγχείρημα να στήσουμε το « Θεατρικό Εργαστήρι» του Δήμου Στρυμονικού. Προσπάθεια, προκειμένου να στεγάσει τις ανησυχίες για ποιοτική αναβάθμιση της καθημερινότητας, όχι μόνο των εμπλεκομένων αλλά και όλων των δημοτών. Διαδικασία καθημερινού αγώνα και ταξίδι σ’ άγνωστους τόπους, δια μέσου του Θεάτρου, για την νεοσύστατη θεατρική ομάδα του Δήμου μας.
Η καθημερινή προσπάθεια, η επιμονή και το πείσμα όλων των μελών, απέδειξε πως, η κοινωνική επαφή, είναι δάσκαλος και συμβουλευτής όλων των ενεργειών μας ως πολίτες.
Λίγα χρόνια πριν, ο Καμπανέλλης στο έργο του « Η Αυλή των Θαυμάτων» μας μίλησε για την καθαγιασμένη συγκίνηση και την κατάληξη των φτωχανθρώπων, από τις εσωτερικές περιπέτειες και τα παθήματα του τόπου μας, ύστερα από την κατοχή και τον εμφύλιο.
Στο « Τα τέσσερα πόδια του τραπεζιού» που γράφτηκε τρία χρόνια μετά την κατάρρευση της εφταετίας (1967-1974), ο συγγραφέας αφουγκραζ'ομενος πάντα τα κοινωνικά και ιστορικά γεγονότα, στοιχεία που διαμορφώνουν τη μορφή και το περιεχόμενο των έργων του, επιλέγει να σαρκάσει τη μάχη των πλουτανθρώπων να συντηρήσουν ζωντανό το «πτώμα» της πατρικής κληρονομιάς.
Ζούμε σε καιρούς που δεν ευνοούν ούτε τις Τέχνες ούτε τη συλλογικότητα. Ο διάλογος, η συνεργασία, η συλλογική δημιουργία, η αλληλεγγύη, ότι μας ενώνει με τον άλλο και κρατάει ζωντανή την ελπίδα για μια ζωή, με μεγαλύτερη χαρά, είναι αξίες τις οποίες προσπαθεί μεταξύ άλλων, να διατηρήσει ζωντανές το Θέατρο.
Η σκηνοθεσία είναι του Παναγιώτη Σταματόπουλου
Τα σκηνικά εμπνεύστηκε και κατασκεύασε όλος ο θίασος
Τα κοστούμια είναι της Κρυσταλλένιας Ηλιοπούλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΡΧΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ