Τρίτη 13 Απριλίου 2010

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΠΗΛΑΙΟ ΕΠΤΑΜΥΛΩΝ




ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΠΗΛΑΙΟ ΕΠΤΑΜΥΛΩΝ
ΚΑΙ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΑΓ. ΙΩΑΝΝΗ
ΑΠΟ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΣΕΡΡΑΙΩΝ

ΠΕΤΡΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ:
«ΣΤΟΧΟΣ ΜΑΣ Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΔΗΜΟ ΕΛΚΥΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΘΑ ΦΕΡΟΥΝ ΞΕΝΟ ΚΟΣΜΟ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΝ ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΗ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ»

Η Δημοτική Πρωτοβουλία Σερραίων επισκέφθηκε την Κυριακή 11 Απριλίου 2010 το συνοικισμό του Αγ. Ιωάννη στα πλαίσια των ενημερωτικών της συναντήσεων με κατοίκους και φορείς του Δήμου Σερρών. Σκοπός της επίσκεψης ήταν η ενημέρωση των Σερραίων πολιτών, σχετικά με το σπήλαιο Επταμύλων και η κατάθεση πρότασης για την αξιοποίηση του Αγ. Ιωάννη.
Η ενημέρωση για το σπήλαιο Επταμύλων έγινε από τον κ. Πέννο Χρήστο Γεωλόγο του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Ο κ. Πέννος στην εμπεριστατωμένη επιστημονικά ομιλία του ενημέρωσε για τα δύο σπήλαια που υπάρχουν στους Επταμύλους, παρουσιάζοντας ένα πλούσιο φωτογραφικό υλικό και αποκάλυψε σε όσους είχαν την τύχη να παρακολουθήσουν την ομιλία του, τον υπόγειο κόσμο της πόλης των Σερρών. Στη συνέχεια ανέλυσε τον τρόπο με τον οποίο δημιουργούνται τα σπήλαια. Τέλος ανέφερε τις προοπτικές αξιοποίησης των σπηλαίων Επταμύλων με ένα εναλλακτικό τρόπο προσέγγισης, φιλικό προς το περιβάλλον και την πανίδα τους, που μπορεί να αποτελέσει πόλο έλξης ξένων επισκεπτών για το Δήμο Σερρών. Συγκεκριμένα ο κ. Πέννος είπε, ότι το σπήλαιο λόγω του πολύ χαμηλού ύψους της οροφής του δεν είναι δυνατό να αξιοποιηθεί τουριστικά σε όλο του το μήκος, μπορεί όμως κάλλιστα να χρησιμοποιηθεί για εξειδικευμένο τουρισμό(ορειβάτες κ.λ.π.).
Μετά την ομιλία του κ. Πέννου Χρήστου, ο επικεφαλής του δημοτικού συνδυασμού της Δημοτικής Πρωτοβουλίας Σερραίων Πέτρος Αγγελίδης κατέθεσε την πρόταση της παράταξής του για την αξιοποίηση του Αγ. Ιωάννη. Ο κ. Αγγελίδης είπε, ότι κύριος στόχος της παράταξής του είναι η δημιουργία προϋποθέσεων που θα κάνουν το Δήμο Σερρών ελκυστικό και θα φέρουν ξένο κόσμο, με αποτέλεσμα την ενδυνάμωση της τοπικής οικονομίας. Ένας τρόπος για την επίτευξη του στόχου αυτού αποτελεί και η αξιοποίηση και ανάδειξη των φυσικών και ιστορικών θησαυρών του Δήμου μας. Ο Αγ. Ιωάννης το πιο τουριστικό και πανελληνίως γνωστό αξιοθέατο, αποτελεί το σημείο αναφοράς της πόλης των Σερρών και επιβάλλεται να αξιοποιηθεί. Για την αξιοποίηση του Αγ. Ιωάννη θα προηγηθεί μελέτη, με στόχο αφενός τον εξωραϊσμό του σημερινού φυσικού χώρου του Αγ. Ιωάννη και αφετέρου τη διαμόρφωση των τριάντα στρεμμάτων δημοτικής έκτασης που υπάρχουν στην περιοχή αυτή και τα οποία θα αποτελέσουν τη συνέχεια του σημερινού φυσικού χώρου του Αγ. Ιωάννη. Τα τριάντα στρέμματα της δημοτικής έκτασης στον Αγ. Ιωάννη βρίσκονται στο χώρο, που κατασκευάζεται το νέο κλειστό Γυμναστήριο. Ο εξωραϊσμός του σημερινού φυσικού χώρου του Αγ. Ιωάννη θα περιλαμβάνει διάφορες παρεμβάσεις όπως π.χ. πίδακες και φωτισμό στη λίμνη, πλακοστρώσεις διαδρόμων κ.λπ., ενώ στα τριάντα στρέμματα της δημοτικής έκτασης θα γίνουν διαμορφώσεις με χώρους πρασίνου, ποταμάκια, φωτισμό, καθιστικά κ.λπ.
Στόχος όλων αυτών των παρεμβάσεων είναι, ο Αγ. Ιωάννης να πάρει τη μορφή που του αξίζει και να αποτελέσει πόλο έλξης πολλών επισκεπτών με ευεργετικές επιδράσεις για το Δήμο Σερρών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΡΧΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ