Πέμπτη 25 Ιουνίου 2009

21 επενδυτικά σχέδια της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας

Όπως δήλωσε ο κ. Τσιότρας, «με τα 21 νέα επενδυτικά σχέδια, που εγκρίναμε στην τελευταία συνεδρίαση του Αναπτυξιακού Νόμου, υπολογίζουμε ότι θα δημιουργηθούν 39 νέες θέσεις εργασίας. Ο Αναπτυξιακός Νόμος προχωρά με ικανοποιητικούς ρυθμούς στην Κεντρική Μακεδονία και σε ό,τι αφορά την πρώτη και ολοκληρωμένη φάση του και σε ό,τι αφορά την τρέχουσα δεύτερη φάση. Εκτός από τις ενισχύσεις των επιχειρήσεων στην περίοδο οικονομικής κρίσης που διανύουμε, εξασφαλίζουμε και νέες θέσεις εργασίας, όπως και τις υπάρχουσες, προσπαθώντας να περιορίσουμε την ανεργία στο μέτρο του δυνατού. Συνολικά στην Κεντρική Μακεδονία κατορθώσαμε να ενισχύσουμε και στις δυο φάσεις του Αναπτυξιακού Νόμου μέχρι σήμερα 599 επενδυτικά σχέδια, συνολικού ύψους επενδύσεων 678 εκ. ευρώ και διαθέσαμε για την επιχορήγησή τους συνολικά 281 εκ. ευρώ. Δημιουργήσαμε έτσι ένα σημαντικό σύνολο 2.385 νέων θέσεων εργασίας. Θα προχωρήσουμε με εντατικούς ρυθμούς την υλοποίηση του Αναπτυξιακού Νόμου, ο οποίος αποδεδειγμένα συνεισφέρει σημαντικά στην ανάπτυξη, στην προσέλκυση επενδύσεων, στη δημιουργία νέων επιχειρήσεων και στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας».

* Αναλυτικά στοιχεία ανά νομό και παραγωγικό τομέα, καθώς και τα συνολικά στοιχεία των δυο φάσεων του Αναπτυξιακού Νόμου στην Κεντρική Μακεδονία αποστέλλονται ως συνημμένα στο παρόν δελτίο τύπου, ενώ έχουν αναρτηθεί και στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Τα Δελτία Τύπου της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας μπορείτε να τα λαμβάνετε και σε ηλεκτρονική μορφή από την ιστοσελίδα της Περιφέρειας στην ηλεκτρονική διεύθυνση: www.rcm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΡΧΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ