Δευτέρα 1 Ιουνίου 2009

ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ

Το Νομό Σερρών επισκέφθηκε χθες, Κυριακή 31 Μαϊου, ο Υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης.
Ο Υπουργός ξεκίνησε την επίσκεψή του με ομιλία προς τα μέλη της Δημοτικής Συνέλευσης της Τοπικής Οργάνωσης Νιγρίτας, στο Ξενοδοχείο Γερακίνα, όπου τον υποδέχτηκαν και οι 4 βουλευτές του Νομού Σερρών, Αχιλλέας Καραμανλής, Αναστάσιος Καρυπίδης, Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά και Θεόφιλος Λεονταρίδης.
Στο ξεκίνημα του χαιρετισμού του ο Υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης εξέφρασε τη συγκίνησή και την υπερηφάνεια του που βρίσκεται στο νομό Σερρών, στο νομό που γέννησε τον αείμνηστο Κωνσταντίνο Καραμανλή και στον οποίο η χώρα οφείλει πολλά, κυρίως για την ένταξη στη μεγάλη ευρωπαϊκή οικογένεια, μιας και έχουμε μπροστά μας τις ευρωεκλογές, καθώς και για το γεγονός ότι είναι τόπος καταγωγής του σημερινού Πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή.

Στις 2 το απόγευμα επισκέφθηκε τη Δημοτική Τοπική Οργάνωση Σκουτάρεως. Στο Σκούταρι, ο Υπουργός εκτός από την ομιλία του προς τα στελέχη του κόμματος τους έκανε την τιμή να γευματίσει μαζί τους.

Στη συνέχεια, στις 5:30 το απόγευμα επισκέφθηκε τον Μητροπολίτη Σερρών & Νιγρίτης κ.κ. Θεολόγο με τον οποίο αντάλαξε απόψεις και ενημερώθηκε για θέματα της τοπικής εκκλησίας.

Έπειτα, στις 6 είχε συνάντηση με φορείς του Νομού.

Μετά, ο Υπουργός μετέβη στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Σερρών “Γεώργιος Χρηστίδης όπου στις 7:30 παραχώρησε συνέντευξη τύπου προς τα τοπικά Μ.Μ.Ε. και στις 8:00 συμμετείχε στη Διευρυμένη Σύσκεψη ΝΟ.Δ.Ε που συνεδρίασε υπό την Προεδρία του.

Τόσο στη συνένετευξη τύπου ‘οσο και στην ομιλία του προς τα τοπικά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας ο κ. Χατζηδάκης τόνισε τον Ευρωπαϊκό χαρακτήρα του κόμματός τους και παρέθεσε εν συντομία το έργο που η Κυβέρνηση Καραμανλή έκανε κατά την πενταετία που πέρασε.
Δίνοντας έμφαση στις συμφωνίες που υπέγραψε ο Κώστας Καραμανλής με Ρωσία για την ενέργεια και Κίνα για τη διάθεση του λιμένα Πειραιά ως πόρτα της ασιατικής χώρας προς την Ευρώπη, τα έργα υποδομής, όπως την ολοκλήρωση της Εγνατίας οδού, το πέταλο του Μαλιακού, το μετρό Θεσαλονίκης, την πώληση της Ολυμπιακής, τη μεταρρύθμιση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, την εξυγίανση του ΟΣΕ, τη διευθέτηση του ΛΑΦΚΑ, την αύξηση των συντάξεων ΟΓΑ και του επιδόματος ανεργίας κ.ά, δεν παρέλειψε να αναφέρει κάποια από τα λάθη του ΠΑΣΟΚ τα οποία έχουν αφήσει πίσω την Ελλάδα και έχουν οδηγήσει τη χώρα στην πληρωμή προστίμων προς την Ευρωπαϊκή Ένωση και ανέφερε ως παράδειγμα το Κτηματολόγιο, την χωματερή του Κουρουπητού και τις τέσσερις προσπάθειες εξυγίανσης της Ολυμπιακής αεροπορίας.
Ακόμη ο κ. Χατζηδάκης δεν δίστασε να μιλήσει για κάποιες συμπεριφορές στο κόμμα της Ν.Δ. μη χρηστές, λέγοντας χαρακτηριστικά πως: «ακόμη κα σ΄αυτό είμαστε διαφορετικοί από το ΠΑΣΟΚ αφού δεν διστάζουμε να στείλουμε στη δικαιοσύνη ότι δεν συνάδει με τους νόμους σε αντίθεση με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης που δεν τόλμησε ποτέ να κάνει κάτι ανάλογο.»

Νωρίτερα στη Νιγρίτα, απαντώντας σε τοποθέτηση της δημάρχου κ. Αγγελικής Μήκα σχετικά με την αξιοποίηση του γεωθερμικού πεδίου του Νομού Σερρών ο κ. Χατζηδάκης είπε ότι το Υπουργείο επεξεργάζεται ολοκληρωμένο σχέδιο αξοιποίησης και αυτής της ήπιας μορφής ενέργειας για το οποίο σύντομα θα υπάρξουν ανακοινώσεις και κάλεσε τη δήμαρχο στο υπουργείο μετά τις εκλογές για το συγκεκριμένο θέμα.


Τέλος, ο Υπουργός Ανάπτυξης ολοκλήρωσε την επίσημη επίσκεψη του στο Νομό με πολιτική ομιλία στα εγκαίνια του Εκλογικού Κέντρου της Νέας Δημοκρατίας που βρίσκεται στην οδό Σελεύκου 9, στην Πλατεία Ελευθερίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΡΧΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ