Παρασκευή 12 Ιουνίου 2009

Η «διάβαση πεζών» θα προσφύγει στην περιφέρεια

Στο τελευταίο δελτίο Τύπου που δημοσιεύσαμε, μ’ αφορμή τη συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο για το θέμα της λύσης της μίσθωσης του αναψυκτηρίου, λέγαμε μεταξύ άλλων πως: Εφόσον προκριθεί άλλη πρόταση πλην αυτής που διασφαλίζει τα συμφέροντα του Δήμου και των Σερραίων πολιτών, θα βρει απέναντί της όχι μόνον εμάς αλλά και το σύνολο των δημοτών.


Δυστυχώς η δημοτική Αρχή, σε βάρος κάθε λογικής και στον αντίποδα της προάσπισης των συμφερόντων του Δήμου, για την εξυπηρέτηση των οποίων εξελέγη, πήρε την απόφαση να προχωρήσει στην διακοπή της μίσθωσης του αναψυκτηρίου. Μέσα από μία «κακοστημένη παράσταση», στην οποία μέλη της πλειοψηφούσας Αρχής πλειοδοτούσαν με απροκάλυπτο τρόπο υπέρ των συμφερόντων των ιδιωτών (σε βαθμό που να αναρωτιέται κανείς για το ρόλο του νομικού συμβούλου τους), αρνήθηκαν με προκλητικό τρόπο να λάβουν υπ’ όψη τους τις εισηγήσεις των υπηρεσιακών παραγόντων, καθώς και του νέου εγγράφου (ορθής επανάληψης προηγουμένου) του Δασαρχείου (όχι στην κατεδάφιση του αρχικού οικήματος, το οποίο και διαθέτει οικοδομική άδεια) και προχώρησαν στη λήψη μίας απόφασης που δίνει το δικαίωμα στους ιδιώτες εκμισθωτές να προχωρήσουν νομικά στη διεκδίκηση υψηλών αποζημιώσεων, τις οποίες και θα κληθεί να πληρώσει ο Δήμος (δηλαδή οι Σερραίοι δημότες).
Την τιμή του δημοτικού συμβουλίου έσωσαν οι κ.κ. Μωϋσιάδης και Αγγελίδης, οι οποίοι και έθεσαν με σαφή και κατηγορηματικό τρόπο τις τεράστιες ευθύνες που εγείρει για τη δημοτική Αρχή, η λήψη αυτής της απόφασης. Ιδίως ο κ. Μωϋσιάδης (που φέρει και την ευθύνη της υπογραφής της αρχικής μίσθωσης με τους ιδιώτες – για την οποία και διαφώνησε εξ’ αρχής η «διάβαση πεζών» διαβλέποντας τις αρνητικές εξελίξεις) με τις δύο καίριες παρεμβάσεις του κατέδειξε την «απόλυτη γύμνια» των επιχειρημάτων που ψέλλισε η δημοτική Αρχή.
Σε αντίθεση μ’ αυτούς ο κ. Σαουλίδης για μία ακόμη φορά έδειξε να «μετεωρίζεται» πάνω από το απέραντο κενό, υπεραμυνόμενος μίας «κοινή συναινέσει» απόφασης


Η «διάβαση πεζών» αντιτιθέμενη σ’ αυτή την συνεχή «κατρακύλα» της δημοτικής Αρχής που απαξιώνει τη θεσμική λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου και που εντέλει λειτουργεί σε βάρος των συμφερόντων του Δήμου, θα καταθέσει προσφυγή στην περιφέρεια, κατηγορώντας την για παράβαση καθήκοντος.
Κατά τη γνώμη μας η μοναδική επιτρεπτή λύση για την διακοπή της μίσθωσης είναι αυτή που θα προέλθει κατόπιν αίτησης των ίδιων των ιδιωτών. Αίτηση που θα έπρεπε (εάν και εφόσον έκριναν πως δεν τους συμφέρει επιχειρηματικά το εγχείρημα) να έχει προ πολλού κατατεθεί. Οποιαδήποτε άλλη απόφαση κρίνεται ως «μη νόμιμη».
Ως «διάβαση πεζών» αυτό που ζητούμε είναι: Να ξαναλειτουργήσει το ταχύτερο το αναψυκτήριο με την αρχική του μορφή. Με τη μορφή δηλαδή ενός χώρου αναψυχής και ψυχαγωγίας που θα απευθύνεται πρωτίστως στα λαϊκά κοινωνικά στρώματα, στους γέροντες και στα παιδιά.
Σ’ ότι αφορά στη διακοπή της μίσθωσης, δηλώνουμε πως δεν θα επιτρέψουμε για λάθη ή παραλείψεις της δημοτικής Αρχής να επιβαρυνθούν οι Σερραίοι δημότες με υπέρογκες χρηματικές αποζημιώσεις.

Υ.Γ. Ακούγοντας τον κ. Βλάχο (για το παραπάνω θέμα) να εκδηλώνει το «φλογερό» ενδιαφέρον του για την προστασία των Σερραίων δημοτών από το ενδεχόμενο μίας νέας πλημμύρας, αναρωτιόμαστε τι έχει κάνει για το παράνομο μπάζωμα της κοίτης του χειμάρρου πίσω ακριβώς από το ξενοδοχείο ΞΕΝΙΑ. Έχει περάσει ένας χρόνος που ζητήσαμε από τις υπηρεσίες του Δήμου να μας απαντήσουν. Γιατί η δημοτική Αρχή στο συγκεκριμένο ερώτημα κωφεύει; Αν υπάρχει ένας κάποιος κίνδυνος στην πρώτη περίπτωση, στη δεύτερη ο κίνδυνος αυτός είναι και άμεσος και ορατός. Πόσο καιρό θα περιμένουμε από τον κ. Δήμαρχο να εκδηλώσει και εδώ το ένθερμο ενδιαφέρον του;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΡΧΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ