Τρίτη 23 Ιουνίου 2009

ΚΥΡΙΕ ΔΗΜΑΡΧΕ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΥΡΓΟΙ...

Την καθιερωμένη εξαμηνιαία συνέντευξη τύπου του έτους 2009 παρεχώρησαν ο επικεφαλής της Δημοτικής Πρωτοβουλίας Σερραίων Πέτρος Αγγελίδης και μέλη της παράταξής του, τη Δευτέρα 22 Ιουνίου 2009.
“Δεκαπέντε μήνες μας χωρίζουν από τις δημοτικές εκλογές και ακόμη δεν έκαναν την εμφάνισή τους στην πόλη μας οι πύργοι, οι αερογέφυρες, τα θέατρα, τα μουσικά μέγαρα, η αναβάθμιση της πίστας του αυτοκινητοδρομίου σε προδιαγραφές FORMULA 1, η μετεγκατάσταση του Δημαρχείου στο κτίριο της Νομαρχίας κ.α., που υποσχέθηκε προεκλογικά στο Σερραϊκό λαό, η αναξιόπιστη, αναποτελεσματική και ανερμάτιστη Δημοτική αρχή του κ. Βλάχου”, τόνισε, ξεκινώντας την τοποθέτησή του ο επικεφαλής της Δημοτικής Πρωτοβουλίας Σερραίων Πέτρος Αγγελίδης. Οι Σερραίοι πολίτες, είπε, ενώ περιμένουν την υλοποίηση αυτών των φανταχτερών και απατηλών προεκλογικών υποσχέσεων, ο κ. Βλάχος και οι συνεργάτες του αρκούνται πλέον στην παρουσίαση έργων αυτονόητων και ρουτίνας όπως π.χ. ασφαλτοστρώσεις κ.λπ., που υλοποιούνται από τις γνωστές τακτικές χρηματοδοτήσεις του Δήμου, προβάλλοντας μάλιστα τα έργα αυτά ως επιτεύγματα.
Ο επικεφαλής της Δημοτικής Πρωτοβουλίας Σερραίων υπογράμμισε, ότι όλες οι βαρύγδουπες προεκλογικές υποσχέσεις της Δημοτικής Αρχής σε όλους τους τομείς του Δήμου παραμένουν ανεκπλήρωτες και τις ανέφερε όλες μία προς μία, με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα την υπόσχεση του κ. Βλάχου και των συνεργατών του, ότι θα κατασκεύαζαν κτίριο με κινηματογράφο και πινακοθήκη στο ιδιόκτητο οικόπεδο έναντι της ΔΕΠΚΑ, στο οποίο όμως έχει ήδη ανεγερθεί πολυκατοικία.
Ο εμπαιγμός του κ. Βλάχου και των συνεργατών του απέναντι στο Σερραϊκό λαό δεν έχει προηγούμενο, είπε ο κ. Αγγελίδης, υπενθυμίζοντας τις προεκλογικές αλλά και μετεκλογικές υποσχέσεις τους, για μειώσεις στα τιμολόγια του νερού και στα τέλη καθαριότητας, (σε ειδικές κατηγορίες συμπολιτών μας και σε συγκεκριμένες περιοχές), οι οποίες μειώσεις μετατράπηκαν σε αυξήσεις.




Υπενθύμισε τη μη ένταξη του Δήμου στη α΄ φάση του προγράμματος ΣΥΝ-ΚΟΙΝΩΝΙΑ λόγω αδράνειας της Δημοτικής Αρχής, με αποτέλεσμα να χάσει ο Δήμος 200.000 € και επεσήμανε ότι η Δημοτική Αρχή μπροστά στο άγχος της να καλύψει την απραξία της και να παρουσιάσει κάποιο έργο δε διστάζει να ιδιοποιείται ενέργειες άλλων. Επιχείρησε π.χ. να παρουσιάσει ως επίτευγμά της την εξαγγελθείσα από τον Υπουργό Δικαιοσύνης κατασκευή δικαστικού μεγάρου στις Σέρρες, κάτι με το οποίο δεν έχει καμία σχέση ο Δήμος. Προβάλλει επίσης σαν δράση του Δήμου την πραγματοποίηση διαφόρων μουσικών εκδηλώσεων και θεατρικών παραστάσεων στις Σέρρες από Αθηναίους καλλιτέχνες, οι οποίοι περιοδεύουν το καλοκαίρι σε όλη την Ελλάδα.
Τόνισε, ότι η οικονομική κατάσταση του Δήμου επιδεινώθηκε, λόγω κακοδιαχείρισης των οικονομικών, με αποτέλεσμα το διπλασιασμό των χρεών του Δήμου στα δύο πρώτα χρόνια αυτής της δημαρχιακής θητείας.
Ο κ. Αγγελίδης ανέφερε ως θετικά σημεία της μέχρι τώρα πορείας της δημοτικής αρχής την εξέλιξη για την κατασκευή του υπόγειου πάρκιν στην αλάνα πίσω από τη Νομαρχία, προτρέποντας τη δημοτική αρχή να κινηθεί όσο πιο γρήγορα γίνεται για την υλοποίηση αυτού του έργου, όπως επίσης και την εξασφάλιση ποσού 1.300.000 € από το πρόγραμμα INTEREG III για το αυτοκινητοδρόμιο, επισημαίνοντας όμως ότι η βασική προεκλογική υπόσχεση της δημοτικής αρχής για αναβάθμιση της πίστας του αυτοκινητοδρομίου σε προδιαγραφές FORMULA 1 παραμένει στο σημείο μηδέν.
Συνεχίζοντας τις επισημάνσεις για διάφορα ζητήματα που απασχολούν το Δήμο και τους δημότες κατέθεσε τις απόψεις και προτάσεις της παράταξής του για το θέμα των δανείων, για το δημοτικό αναψυκτήριο και το ακίνητο της δημοτικής αγοράς.
Ολοκληρώνοντας ο κ. Αγγελίδης επεσήμανε, ότι η Δημοτική Πρωτοβουλία Σερραίων αγωνίζεται με όραμα και ρεαλισμό για μια καλύτερη ζωή στις Σέρρες και κατέθεσε τους εξής στόχους και προτεραιότητες, για την επίτευξη του σκοπού αυτού:
1) Μπορεί ο Δήμος να γίνει ελκυστικός και να προσελκύσει ξένους επισκέπτες με την ανάδειξη των φυσικών και ιστορικών του θησαυρών, όπως ο Αγ. Ιωάννης, το σπήλαιο Επταμύλων, η ακρόπολη Σερρών, ο Ελαιώνας, το Χιονοχώρι, η Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου οι Κοιλάδες Αγ. Βαρβάρας - Αγ. Γεωργίου - Αγ. Αναργύρων, Η επίτευξη του στόχου αυτού μπορεί να ξεκινήσει, θέτοντας ως προτεραιότητα την αξιοποίηση και ανάδειξη της τουριστικότερης και πανελληνίως γνωστής τοποθεσίας των Σερρών, του Αγ, Ιωάννη.
2) Μπορεί η πόλη να γίνει λειτουργική, με την κατασκευή υπόγειων χώρων στάθμευσης στο χώρο της Νομαρχίας, του κεντρικού πάρκου, της πλατείας εμπορίου, αλλά και με την πεζοδρόμηση του ιστορικού και εμπορικού κέντρου της πόλης. Προτεραιότητα για την επίτευξη του στόχου της λειτουργικής πόλης πρέπει να είναι η κατασκευή του υπόγειου χώρου στάθμευσης στην αλάνα πίσω από τη Νομαρχία, για το οποίο ήδη υπάρχει θετική εξέλιξη και πρέπει η δημοτική αρχή να κινηθεί με όσο πιο γρήγορους ρυθμούς μπορεί για την έναρξη κατασκευής και ολοκλήρωσης του έργου αυτού.
3) Η εξασφάλιση μιας ανθρώπινης πόλης για τις επόμενες γενεές αποτελεί χρέος της σημερινής γενιάς. Αυτός ο στόχος μπορεί να επιτευχθεί με τη μετατροπή του κεντρικού πάρκου σ' ένα πανέμορφο χώρο αναψυχής και πρασίνου και με την απόδοση των χώρων των στρατοπέδων, ελεύθερων προς χρήση των πολιτών. Προτεραιότητες για την υλοποίηση αυτών των στόχων είναι η αποζημίωση των δικαιούχων του κεντρικού πάρκου και η διεκδίκηση μέσω της Κ.ΕΔ.Κ.Ε της αλλαγής του νόμου και της απόδοσης του συνόλου των στρατοπέδων στους Δήμους.
4) Πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη βαρύτητα στην περιφέρεια. Στις γειτονιές της πόλης, στα Δημοτικά Διαμερίσματα Οινούσας, Επταμύλων, Ελαιώνα και στους οικισμούς Μετοχίου, Ξηροτόπου, Κρίνου, με έργα υποδομής, με αναπλάσεις πλατειών, με δημιουργία παιδικών χαρών και χώρων αναψυχής, με διαμορφώσεις κοινοχρήστων χώρων.
5) Αξίζουμε και μπορούμε να ζούμε σε μία καθαρότερη πόλη με ασφαλτοστρωμένους δρόμους και αποκαταστημένα πεζοδρόμια. Η πρόταση της Δημοτικής Πρωτοβουλίας Σερραίων για τον τομέα της καθαριότητας, η οποία είναι καταγεγραμμένη στο προεκλογικό της πρόγραμμα, υλοποιεί το στόχο για καθαρότερη πόλη.
6) Ένας από τους βασικότερους στόχους του Δήμου πρέπει να είναι ο πολιτισμός. Επιβάλλεται η δημιουργία πολιτιστικών θεσμών πανελλήνιας εμβέλειας, που θα προκύψει μετά από διαβούλευση του Δημάρχου και της δημοτικής αρχής με τους ενδιαφερόμενους φορείς του Δήμου μας, όπως π.χ. πολιτιστικός θεσμός με τους φοιτητές της πόλης σε συνεργασία Δήμου -TΕΙ - ΤΕΦΑΑ, με στόχο την ανάδειξη του αξιόλογου νεανικού δυναμικού που διαθέτει η πόλη. Επίσης δημιουργία κινηματογραφικού θεσμού, πρόταση την οποία κατέθεσε η Δημοτική Πρωτοβουλία Σερραίων στην εκδήλωση που πραγματοποίησε προς τιμή του Παντελή Βούλγαρη.

Από το γραφείο τύπου
της Δημοτικής Πρωτοβουλίας Σερραίων
Ακολουθεί αναλυτικά το κείμενο της συνέντευξης τύπου
Σέρρες 22 Ιουνίου 2009

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ Α΄ ΕΞΑΜΗΝΙΑΙΑΣ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΤΥΠΟΥ ΕΦ' ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΥΛΗΣ
ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 2009

Στα πλαίσια των καθιερωμένων εξαμηνιαίων συνεντεύξεων τύπου εφ' όλης της ύλης η Δημοτική Πρωτοβουλία Σερραίων παραχωρεί σήμερα Δευτέρα 22 Ιουνίου 2009 την Α΄ εξαμηνιαία συνέντευξη τύπου για το έτος 2009.
Δεκαπέντε μήνες μας χωρίζουν από τις δημοτικές εκλογές και ακόμη να κάνουν την εμφάνισή τους στην πόλη μας, οι πύργοι, οι αερογέφυρες, τα θέατρα, τα μουσικά μέγαρα, η αναβάθμιση της πίστας του αυτοκινητοδρομίου σε προδιαγραφές FORMULA 1, η μετεγκατάσταση του Δημαρχείου στο κτίριο της Νομαρχίας κ.α. που υποσχέθηκε προεκλογικά στο Σερραϊκό λαό, η αναξιόπιστη, αναποτελεσματική και ανερμάτιστη δημοτική αρχή του κ. Βλάχου. Κι ενώ οι Σερραίοι πολίτες περιμένουν την υλοποίηση αυτών των φανταχτερών και απατηλών προεκλογικών υποσχέσεων, ο κ. Βλάχος και οι συνεργάτες του αρκούνται πλέον στην παρουσίαση έργων αυτονόητων και ρουτίνας όπως π.χ. ασφαλτοστρώσεις, κ.λπ., προβάλλοντας τα μάλιστα, ούτε λίγο, ούτε πολύ ως επιτεύγματα. Έργα που ως γνωστό υλοποιούνται από τις γνωστές καθιερωμένες τακτικές χρηματοδοτήσεις που χορηγεί η πολιτεία σε όλους τους Δήμους.

Η αντιπολίτευση, όπως είναι γνωστό από το θεσμικό της ρόλο έχει χρέος να ασκεί κριτική και έλεγχο, να επισημαίνει τα αρνητικά και θετικά σημεία της πορείας της δημοτικής αρχής, με στόχο την προώθηση των συμφερόντων του Δήμου και των δημοτών, όπως επίσης να καταθέτει τις απόψεις της, τις θέσεις της και τις προτάσεις της, για τα διάφορα ζητήματα που απασχολούν το Δήμο Σερρών.
Πιστεύουμε, ότι κάθε δημοτική αρχή προσπαθεί για το καλό του Δήμου και κατά τη διάρκεια μίας δημαρχιακής θητείας είναι βέβαιο, ότι πάντα κάποιο έργο παράγεται, διότι ένας Δήμος υποχρεωτικά διαχειρίζεται κάποια χρηματικά ποσά από τις καθιερωμένες χρηματοδοτήσεις (ΣΑΤΑ, ΘΗΣΕΑΣ κ.λπ.), που δίνει η πολιτεία για έργα, σε όλους τους Δήμους.
Μία Δημοτική Αρχή όμως κρίνεται από τους πολίτες στο τέλος της τετραετίας γι' αυτά που υποσχέθηκε και γι' αυτά που έπραξε, κρίνεται για τη συνέπεια, την αξιοπιστία της, την αποτελεσματικότητά της και την ικανότητά της να χειριστεί διάφορα δημοτικά ζητήματα.
Δυστυχώς η Δημοτική Αρχή με τη μέχρι τώρα πορεία της αποδείχθηκε αναξιόπιστη, αναποτελεσματική και ανερμάτιστη.
Όλες οι βαρύγδουπες προεκλογικές υποσχέσεις της δημοτικής αρχής σε όλους τους τομείς του Δήμου παραμένουν ανεκπλήρωτες.
Αλήθεια τι έχει γίνει μέχρι τώρα με τις προεκλογικές υποσχέσεις της δημοτικής αρχής στον τομέα του πολιτισμού, όπως π.χ. ανάδειξη χαρακτηρισμένων κτιρίων της πόλης, δημιουργία θερινού θεάτρου στην κοιλάδα Αγ.Βαρβάρας, αξιοποίηση του κτιρίου Νάσιουτζικ ως μικρού μεγάρου μουσικής, ίδρυση μουσείων παιδικής τέχνης; Όσον αφορά τώρα την υπόσχεση, για κατασκευή δημοτικής πινακοθήκης και μικρού κινηματογράφου στο οικόπεδο έναντι της Δ.Ε.Π.Κ.Α., γνωρίζουν πολύ καλά όλοι οι Σερραίοι, ότι αντί δημοτικής πινακοθήκης και μικρού κινηματογράφου, που υποσχόταν να κατασκευάσει ο κ. Βλάχος, έχε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΡΧΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ