Παρασκευή 26 Ιουνίου 2009

Το «Γιατί» τα έχει ...408!

Τελευταία έκδοση του «Γιατί» μετά από 34 χρόνια προσφοράς στον πολιτισμό και την ιστορία του τόπου - Από το καλοκαίρι του 1975 , εκδίδεταιανελλιπώς και συντροφεύει χιλιάδες συνδρομητές του. « Μερικά πράγματα πρέπει να πεθαίνουν όταν είναι όμορφα . Δεν μας αρέσουν οι ρυτίδες ,το περιοδικό φεύγει πάνω στην λεβεντιά του» τόνισε ο Βασίλης Τζανακάρης , δημοσιογράφος , συγγραφέας , εκδότης κατά την συνέντευξη τύπου που παραχώρησε το μεσημέρι της Τετάρτης 24 Ιουνίου 2009 , ανακοινώνονταςσε φίλους και συνεργάτεςότι έκλεισε ο κύκλος της έκδοσης του περιοδικού « Γιατί» και παρουσίασε την τελευταία έκδοση του μετά από 34 χρόνια προσφοράς στον πολιτισμό και την ιστορία του τόπου .
Σε ένα κλίμα φορτισμένο από συγκίνηση ο κ. Βασίλης Τζανακάρης παρουσίασε το ΓΙΑΤΙ , το τελευταίο συλλεκτικό τεύχος της επιθεώρησης πολιτικού κοινωνικού και πολιτιστικού προβληματισμού με 128 σελίδες , που για 34 χρόνια , από το καλοκαίρι του 1975 , εκδίδεταιανελλιπώς και συντροφεύει χιλιάδες συνδρομητές του . Κατά την παρουσίαση του τελευταίου τεύχους του «Γιατί» μίλησαν για το Βασίλη Τζανακάρη και το περιοδικό οκ. Βασίλης Βαφειάδης , διευθυντής ΝΕΠΟΣ , ο κ. Δημήτρης Σωτηριάδης ,πρόεδρος δημοτικού συμβουλίου Σερρών και ο κ. Λεωνίδας Κασάπης ,δημοσιογράφος .
Ο κ. Βαφειάδης με το κλείσιμο του περιοδικού δήλωσε : « Δεν κλείνει μια ιδιωτικήδιαδρομή και μια προσωπική ιστορία του εκδότη αλλά μία συλλογική και δημόσια παρουσία και την θεωρούμε κομμάτι δικό μας ,κομμάτι του πολιτισμού μας τόσα χρόνια και η ΝΕΠΟΣ θέλει να δώσει έμφαση σε αυτό το γεγονός … η διαδρομή του περιοδικού « Γιατί» θα μείνει ως ένα καθαρό απόσταγμα πολιτισμού που συντρόφευσε πάρα πολλούς Σερραίους και Έλληνες .Θεωρούμε υποχρέωσή μας να ευχαριστήσουμε τον Βασίλη Τζανακάρη για αυτά που πρόσφερε τόσα χρόνια στον πολιτισμό» .
Ο κ. Σωτηριάδης χαρακτηρίζοντας θησαυροφυλάκιο το «Γιατί» τόνισε :« Βρίσκομαι σήμερα εδώ όχι με την ιδιότητα του αναγνώστη αλλά εκπροσωπώντας τον δήμοως πρόεδρος του δ.σ. . Δεν γνωρίζω αν ο Βασίλης είναι ευχαριστημένος από τον δήμο όλα αυτά τα χρόνιατης προσπάθειάς του . Όσο ήμουνα εγώ προσφέραμε αλλάελάχιστα , εκτιμούσα και εκτιμώ ότι θα μπορούσαμε πολλά περισσότερα να δώσουμε ,μεγαλύτερη βοήθεια να προσφέρουμε . Είμαι από αυτούς που διάβασα το περιοδικό από την πρώτη στιγμή και συνεχίζω . Αποτέλεσε θησαυροφυλάκιο γνώσεων και παραμένει αρχείο ιστορικών στοιχείων και μαρτυριών που σχετίζονται άμεσα με την εξέλιξη του τόπου και της ζωής του σερραίκού λαού . Το « Γιατί» ήτανφτιαγμένο με όραμα με άλλους στόχους υψηλότερουςαπό αυτό το υστέρημα χρόνου , πόρων και το απόθεμα της ψυχής του εμπνευστή του .Συνεργάτες διακεκριμένοι άνθρωποι του πνεύματος . Η προσφορά του όχι μόνο προφανής αλλάανεκτίμητα ποσοτικά καιποιοτικά μεγάλη . Το « Γιατί» έκανε τον κύκλο του αλλά έναν νέοςκύκλος ανοίγει καθώς ο εκδότης του έχει προγραμματίσει να εκδώσει έξη βιβλία στα επόμενα χρόνια αξιοποιώντας το αρχειακό του υλικό. Έπεται συνέχεια».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΡΧΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ