Κυριακή 14 Ιουνίου 2009

Μείωση της στρατιωτικής θητείας

Η κυβέρνηση εξήγγειλε μείωση της στρατιωτικής θητείας στο Στρατό Ξηράς, στους 9 μήνες από τους 12 που είναι σήμερα. Για την εφαρμογή της συγκεκριμένης ρύθμισης πραγματοποιήθηκε, από το 2007, κατάλληλος προγραμματισμός, ώστε να διασφαλιστεί και να ενισχυθεί το αξιόμαχο των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.
· Προηγήθηκαν και έχουν ήδη ολοκληρωθεί οι αναγκαίες παρεμβάσεις για την αναδιοργάνωση των υπηρεσιών του Στρατού.
· Έχει ήδη αυξηθεί το δυναμικό του Στρατού Ξηράς με την διακοπή, από τις αρχές του 2009, των μετατάξεων στο Πολεμικό Ναυτικό και την Πολεμική Αεροπορία και την αύξηση των επαγγελματιών οπλιτών.
· Βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία για την αύξηση του αριθμού των επαγγελματιών στο Πολεμικό Ναυτικό και στην Πολεμική Αεροπορία.
Η κυβέρνηση επιδεικνύοντας μη σύνηθες για τη χώρα πολιτικό ήθος, απέφυγε να εξαγγείλει πριν τη διενέργεια των Ευρωεκλογών το μέτρο, για να μην θεωρηθεί προεκλογικού χαρακτήρα.
Η μείωση της στρατιωτικής θητείας σημαίνει για τους νέους εξοικονόμηση χρόνου για την ολοκλήρωση των σπουδών και την ένταξή τους στην αγορά εργασίας και μείωση της οικονομικής επιβάρυνσης για τις οικογένειές τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΡΧΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ