Δευτέρα 15 Ιουνίου 2009

Η δράση της Δημοτικής Πρωτοβουλίας Σερραίων

Η Δημοτική Πρωτοβουλία Σερραίων και ο επικεφαλής της Πέτρος Αγγελίδης, συνεχίζοντας τις ενημερωτικές συναντήσεις με τους φορείς του Δήμου Σερρών, συναντήθηκαν την Κυριακή 14 Ιουνίου 2009 με την Ένωση εστιατόρων – ψητοπωλών και ιδιοκτητών πιτσαριών – ψαροταβέρνων.
Σκοπός της συνάντησης ήταν η ανταλλαγή απόψεων και προτάσεων για διάφορα θέματα που απασχολούν τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος (εστιατόρια, ψητοπωλεία, πιτσαρίες, ψαροταβέρνες, καφετέριες κ.λπ.), σε σχέση με το Δήμο Σερρών.
Ένα από τα θέματα που έθεσαν οι καταστηματάρχες κατά τη διάρκεια της συζήτησης, ήταν αυτό της προσέλκυσης ξένων επισκεπτών στην πόλη μας, με στόχο την τόνωση της τοπικής οικονομίας.
Ο επικεφαλής της Δημοτικής Πρωτοβουλίας Σερραίων Πέτρος Αγγελίδης τόνισε, ότι η δημιουργία προϋποθέσεων που θα κάνουν την πόλη ελκυστική και θα φέρουν ξένο κόσμο στη πόλη με αποτέλεσμα την τόνωση της τοπικής οικονομίας, αποτελούσε και αποτελεί πρώτη προτεραιότητα και κύριο στόχο της δημοτικής δράσης της παράταξής του και κάτι τέτοιο μπορεί να επιτευχθεί με τους εξής τρόπους:
α) με τη δημιουργία θεσμών πολιτιστικών, αθλητικών, εμπορικών κ.λπ., με πανελλήνια ή διεθνή εμβέλεια,
β) με την αξιοποίηση και ανάδειξη των φυσικών και ιστορικών θησαυρών όπως Άγ. Ιωάννης, Σπήλαιο Επταμύλων, Ακρόπολη Σερρών, Ελαιώνας, Χιονοχώρι, Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου, κοιλάδες Αγ. Γεωργίου, Αγ. Βαρβάρας, Αγ. Αναργύρων,
γ) δημιουργώντας μια πόλη λειτουργική, ανθρώπινη και όμορφη, με την κατασκευή χώρων στάθμευσης και τον εξωραϊσμό του εμπορικού και ιστορικού κέντρου της πόλης.
δ) για την επίτευξη του παραπάνω στόχου της προσέλκυσης ξένων επισκεπτών, απαραίτητη θεωρείται επίσης, η προβολή της πόλης με τα διάφορα αξιοθέατα και τους θεσμούς που διαθέτει, μέσω μίας διαφημιστικής εκστρατείας. Ιδιαίτερα η πόλη πρέπει να προβληθεί στη γειτονική μας χώρα Βουλγαρία και στο γειτονικό Νομό της Θεσσαλονίκης και αυτό διότι μετά την ολοκλήρωση των οδών που συνδέουν τη γειτονική μας χώρα Βουλγαρία και το Νομό Θεσσαλονίκης με την πόλη των Σερρών, η επικοινωνία της πόλης με το Νομό Θεσσαλονίκης και τη Βουλγαρία καθίσταται πολύ σύντομη και εύκολη, κάτι το οποίο θα πρέπει η πόλη μας να εκμεταλλευθεί και να αξιοποιήσει.
Άλλα θέματα πού συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια της συνάντησης ήταν,
-η ρύθμιση παλαιών οφειλών από το τέλος 2%,
-η μη είσπραξη του τέλους 0,5% στα καταστήματα υγειονομικού
ενδιαφέροντος που βρίσκονται εκτός σχεδίου πόλης,
- το πρόβλημα με τα τραπεζοκαθίσματα,
- η ανάπλαση της οδού Εθν. Αντίστασης,
- οι χώροι στάθμευσης κ.λπ.
Μετά το τέλος της συνάντησης, τόσο ο πρόεδρος της Ένωσης εστιατόρων – ψητοπωλών κ. Καρακάρας Παρασκευάς, όσο και ο επικεφαλής της Δημοτικής Πρωτοβουλίας Σερραίων Πέτρος Αγγελίδης, εξέφρασαν την ικανοποίηση τους για την εποικοδομητική συζήτηση που διεξήχθη και την εξαγωγή χρήσιμων συμπερασμάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΡΧΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ