Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2009

Ο ΧΥΤΥ ΘΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ ΕΓΚΑΙΡΩΣ...

Ρητή διαβεβαίωση για την ολοκλήρωση του ΧΥΤΥ Σερρών στη θέση "Νεράιδα" του Παλαιοκάστρου, εντός του χρονοδιαγράμματος, μακριά από τον ‘’εφιάλτη’’ της απένταξής του από το Ταμείο Συνοχής, έδωσε χθες στα μέλη του Νομαρχιακού Συμβουλίου Σερρών ο Νομάρχης Σερρών Στέφανος Φωτιάδης. "Το έργο υλοποιείται. Γίνεται ήδη, ο ΣΜΑ Νιγρίτας. Το χρονοδιάγραμμα τηρείται. Υπάρχει απορροφητικότητα" είπε σε υψηλούς τόνους ο κ. Φωτιάδης, απαντώντας στην σκληρή κριτική που του άσκησε ο επικεφαλής κυρίως, της μείζονος αντιπολίτευσης. Ο κ. Κώστας Παπαπαναγιώτου, πρώην νομάρχης, έκανε λόγιο για αδικαιολόγητη καθυστέρηση από πλευράς της Ν.Α. στην ολοκλήρωση του έργου, χρεώνοντάς της ανεπάρκεια και έλλειψη ήθους , αλλά και την αποκλειστική ευθύνη για το αρνητικό ενδεχόμενο της ματαίωσης του έργου.



Ωστόσο ο νομάρχης ελέγχεται για την απόκρυψη της αναβολής της δίκης στο Συμβούλιο της Επικρατείας με προσφυγή των κατοίκων, κάτι που αναγκάσθηκε να ομολογήσει μετά την αποκάλυψη του γεγονότος από το νομαρχιακό σύμβουλο Αθανάσιο Μασλαρινό. Γεγονός που άφησε εκτεθιμένη την Αντινομάρχη έργων Ιορδάνα Σαββίδου η οποία επί μισή ώρα ενημέρωνε το σώμα για την πορεία των έργων χωρίς να γνωρίζει αυτή την εξέλιξη, την οποία να σημειωθεί ο κ. Φωτιάδης όπως δήλωσε γνώριζε από το πρωί.

Η προχθεσινή συνεδρίαση για 45΄ γινόταν στο σκοτάδι λόγω διακοπής του ηλεκτρικού ρεύματος, κάτι που ανάγκασε τον Πρόεδρο του Ν.Σ. να αναβάλει τη συνεδρίαση για την επόμενη ημέρα, αλλά και που επανέφερε στο προσκήνιο τη γεννήτρια, την οποία δάνεισε στον Πανσερραϊκό πριν 1,5 χρόνο ο νομάρχης Στέφανος Φωτιάδης χωρίς απόφαση Νομαρχιακού Συμβουλίου, όπως προβλέπεται από τον κώδικα.
Έτσι η συνεδρίαση του νομαρχιακού συμβουλίου ολοκληρώθηκε σε 2 ημέρες. Μοναδικό θέμα της 2ης ημέρας, που πραγματοποιήθηκε με πολλές απουσίες, ήταν η έγκριση της "3ης φάση του στρατηγικού-επιχειρησιακού σχέδίου του νομού". ΄Το θέμα ήταν αρκετό για να ανεβάσει και πάλι τους τόνους της αντιπαράθεσης ανάμεσα στη συμπολίτευση και τη μείζονα αντιπολίτευση στα ύψη, με συνεχείς αντεκλήσεις ανάμεσα στον κ. Μπασδάνη από τη μια πλευρά και στην κ. Σαββίδου και στον κ. Φωτιάδη από την άλλη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΡΧΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ