Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2010

23 ΦΛΕΒΑΡΗ 1943 67 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΗΣ ΕΠΟΝ


Συμπληρώνονται φέτος στις 23 Φλεβάρη, 67 χρόνια από την ίδρυση της ΕΝΙΑΙΑΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΝΕΩΝ, της θρυλικής ΕΠΟΝ. Όλοι εμείς οι ΕΠΟΝίτες και αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης και του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας με συγκίνηση και υπερηφάνεια φέρνουμε στην μνήμη μας τα ανεπανάληπτα ηρωικά και δύσκολα χρόνια της κατοχής, όλα εκείνα τα κατορθώματα των ηρωικών αγώνων του λαού, τους αμέτρητους νεκρούς ΕΠΟΝίτες του αντιφασιστικού αγώνα της κατοχής.

Η ίδρυση της ΕΠΟΝ δεν ήταν τυχαίο γεγονός, ήταν καθοδηγούμενη από το Εθνικό Απελευθερωτικό Μέτωπο το ΕΑΜ και εξέφραζε την οργανωμένη πάλη των νέων για την απελευθέρωση της Πατρίδας μας. Μέσα σε λίγο χρόνο κατόρθωσε και έγινε η πιο μαζική πρωτοπόρα οργάνωση που στις γραμμές της συσπείρωσε την συντριπτική πλειοψηφία της νεολαίας και με την αντιστασιακή της δράση ανέπτυξε τα ιδανικά για ελευθερία, αλληλεγγύη, για μια ζωή δίχως την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο μέσα από τις πιο δύσκολες συνθήκες της εποχής.

Η ΕΠΟΝ δίδαξε ότι ο αγώνας για την κατάκτηση αυτών των δικαιωμάτων της νέας γενιάς είναι μονόδρομος. Σήμερα ασπρομάλληδες πια τιμώντας τους νεκρούς συναγωνιστές μας εκείνης της εποχής συνεχίζουμε τον αγώνα, επιλέγουμε την ρήξη με τους μηχανισμούς που καλλιεργούν την υποταγή και τον εφησυχασμό. Καλούμε όλους τους προοδευτικούς ανθρώπους, την νεολαία, τις γυναίκες να αντισταθούν στην επικίνδυνη νέα τάξη πραγμάτων των ιμπεριαλιστών που φέρνουν ακόμα μεγαλύτερα δεινά στους λαούς όλου του κόσμου.

Το Διοικητικό Συμβούλιο

Του Παραρτήματος Σερρών της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΡΧΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ