Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2010

Μείωση των αποδοχών των νομαρχών κατά 25% προτείνει ο ν. Δράμας


Την μείωση των αποδοχών νομαρχών, αντινομαρχών και προέδρων νομαρχιακών συμβουλίων κατά 25% προτείνει με επιστολή του στον υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου ο νομάρχης Δράμας Κωνσταντίνος Ευμοιρίδης. Το πλήρες κείμενο της επιστολής του νομάρχη Δράμας έχει ως εξής:
"Κύριε Υπουργέ, Με δεδομένα την οικονομική κατάσταση της χώρας και την απόλυτη ανάγκη όλοι στο μέτρο των οικονομικών δυνατοτήτων μας να συμβάλλουμε στην προσπάθεια της χώρας για ανόρθωση των οικονομικών μας την μείωση των αποδοχών Νομαρχών, Αντινομαρχών και Προέδρων Νομαρχιακών Συμβουλίων κατά 25%
Με εκτίμηση
Ο Νομάρχης Δράμας
Κωνσταντίνος Ευμοιρίδης"
Υπενθυμίζεται ότι το θέμα είχε ανοίξει ο νομάρχης Πειραιάς Γιάννης Μίχας όταν κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου για το συνέδριο της ΕΝΑΕ (3/2/2010) είχε μιλήσει για μείωση των μισθών των νομαρχών προκειμένου να συμβάλουν κι εκείνοι από την πλευρά τους στη δύσκολη οικονομική συγκυρία. Τότε ο κ. Μίχας δεν είχε μιλήσει επισήμως για ποσοστό, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες που είχε δημοσιεύσει η αυτοδιοίκηση gr, η προτάση αφορούσε ποσοστό 10%.

Παράλληλα ο νομάρχης Δράμας με επιστολή του ζητά από βουλευτές, νομάρχες, δημάρχους, αντινομάρχες, αντιδημάρχους, προέδρους νομαρχιακών και δημοτικών συμβουλίων, διοικητές και προέδρους Οργανισμών και Ιδρυμάτων, οι διοικητές και πρόεδρους ΔΕΚΟ, ειδικούς συμβούλους και συνεργάτες "να διαθέσουμε, άλλως να μας επιβληθεί παρακράτηση, ενός (1) μισθού υπέρ της ενίσχυσης των οικονομικά ασθενέστερων." Το πλήρες κείμενο της επιστολής του νομάρχη Δράμας έχει ως εξής:
"Αξιότιμοι Κύριοι, Η οικονομική κρίση είναι δεδομένη και δεν αμφισβητείται από κανένα. Όλοι πρέπει να συμβάλλουμε στην αντιμετώπισή της ανάλογα με την οικονομική μας επιφάνεια και τα έσοδά μας. Για να ενισχύσουμε το Ταμείο Αλληλεγγύης προτείνω: Οι Βουλευτές, οι Νομάρχες, οι Δήμαρχοι, οι Αντινομάρχες, οι Αντιδήμαρχοι, οι Πρόεδροι των Νομαρχιακών και Δημοτικών Συμβουλίων, οι Διοικητές και Πρόεδροι Οργανισμών και Ιδρυμάτων, οι Διοικητές και Πρόεδροι ΔΕΚΟ, Ειδικοί Σύμβουλοι και Συνεργάτες να διαθέσουμε, άλλως να μας επιβληθεί παρακράτηση, ενός (1) μισθού υπέρ της ενίσχυσης των οικονομικά ασθενέστερων. Υπολογίζεται ότι το ποσό που θα συγκεντρωθεί θα ξεπερνά τα 100 εκατομμύρια Ευρώ και θα αποτελεί πέραν των άλλων και μία συμβολική χειρονομία όλων όσοι έχουν εκλεγεί από το λαό ή έχουν τοποθετηθεί σε θέσεις έμμισθες από την Κυβέρνηση.

Με εκτίμηση

Ο Νομάρχης Δράμας

Κωνσταντίνος Ευμοιρίδης."
Πηγή: Αυτοδιοίκηση.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΡΧΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ