Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΕΒ ΝΙΓΡΙΤΑΣ


‘Ένα πάγιο αίτημα του ΤΟΕΒ Νιγρίτας, που αφορούσε στην μεταβίβαση της ευθύνης για την διοίκηση, λειτουργία και συντήρηση αντλιοστασίων και εγγειοβελτιωτικών έργων εν γένει, υλοποιήθηκε με την υπ’ αριθμ. 384/5.2.2010 απόφαση του Νομάχρη Σερρών κ. Στέφανου Φωτιάδη.
Μέχρι σήμερα, η συντήρηση των αντλιοστασίων γινόταν από τον Γ.Ο.Ε.Β. πεδιάδας Σερρών, έναντι αμοιβής που κατέβαλλαν οι κατά τόπους Τ.Ο.Ε.Β. που σε πολλές περιπτώσεις ξεπερνούσε το 15% του προϋπολογισμού των οργανισμών.
Με την μεταβίβαση των αρμοδιοτήτων διοίκησης, λειτουργίας και συντήρησης των αντλιοστασίων τεχνητής βροχής Α9, Α10, Α11, Α12 , Α13 καθώς και του αντλιοστασίου στράγγισης Β1 Φλαμπούρου, επιτυγχάνεται μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα στην τεχνική επίβλεψη και εξοικονομούνται πόροι με αποτέλεσμα να μειώνεται το κόστος άρδευσης που αποτελεί κύριο συντελεστή στο κόστος παραγωγής των αγροτικών προϊόντων.

Χαιρετίζοντας με ιδιαίτερη ικανοποίηση την παραπάνω απόφαση η οποία συμβάλλει στη μείωση του κόστους της αγροτικής παραγωγής, νιώθω την ανάγκη να ευχαριστήσω το Νομάχρη Σερρών κ. Στέφανο Φωτιάδη και τον Διευθυντή της Δ/σης Εγγείων Βελτιώσεων & Υδατικών Πόρων κ. Μιχάλης Μήσιο και να ευχηθώ να υπάρξουν αντίστοιχες πρωτοβουλίες οι οποίες θα συμβάλλουν στη δρομολόγηση αναγκαίων μεταρρυθμίσεων στη λειτουργία των Τ.Ο.Ε.Β.

Δημήτριος Χύτας
Πρόεδρος Τ.Ο.Ε.Β. Νιγρίτας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΡΧΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ