Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2010

Νιγρίτα. Επιτυχημένο καρναβάλι.

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε και φέτος το Καρναβάλι του Δήμου Νιγρίτας την Κυριακή της Τυρινής, 14 Φεβρουαρίου! Το κέντρο της Νιγρίτας πλημμύρισε από χαρούμενες παιδικές φωνές και πολύχρωμες στολές, με αποτέλεσμα μια μοναδική παρέλαση..
Στην παρέλαση συμμετείχαν όλα τα Δημοτικά Σχολεία και τα Νηπιαγωγεία του Δήμου μας, ενώ το σύνθημα της έναρξης έδωσαν τα παιδιά των χορευτικών τμημάτων του Πνευματικού Πολιτιστικού Κέντρου Δήμου Νιγρίτας με το Γαϊτανάκι. Οι λιλιπούτειοι από το Νηπιαγωγείο Τερπνής μεταμορφώθηκαν σε αρχαίους Έλληνες και από το Νηπιαγωγείο Νιγρίτας σε Gummy Bear.Οι μαθητές του 2ου Δημοτικού σχολείου μεταμορφώθηκαν σε μάγους, μάγισσες και γελαστά totem με μεγάλη επιτυχία ενώ οι μαθητές από το 1ο Δημοτικό Σχολείο με ιδιαίτερη φαντασία έκαναν το δικό τους σχόλιο στήνοντας το δικό τους αγροτικό μπλόκο ή διασκεδάζοντας στο κελί 33 στις Φυλακές Νιγρίτας. Οι μαθητές του 3ου Δημοτικού Σχολείου μας ταξίδεψαν στους μύθους του Αισώπου, ενώ οι λίγο μεγαλύτεροι επηρεασμένοι από την TV παρουσίασαν με επιτυχία το δικό τους "Εφιάλτη στη Κουζίνα".Μαζί με τα παιδιά και κεφάτοι ενήλικες ( από τον Ιππικό Ομιλο Νιγρίτας) που ευτυχώς συνεχίζουν να αισθάνονται ακόμη παιδιά και μια τέτοια γιορτινή μέρα βγάζουν το μανδύα της ενήλικης σοβαρότητας.
Στο διαγωνισμό για την ανάδειξη των καλύτερων καρναβαλιών, νικητές αναδείχτηκαν :
1η θέση: 1ο Νηπιαγωγείο Νιγρίτας με θέμα «Πράσινα Αρκουδάκια»
2η θέση: Νηπιαγωγείο & Δημοτικό Τερπνής-«Μυθολογία- Προσωπικότητες Αρχαίας Ελλάδας»
3η θέση: 1ο Δημοτικό Νιγρίτας (Ε’ τάξη) - «Αγρότες στα μπλόκα»


4η θέση: 1ο Δημοτικό Νιγρίτας (ΣΤ’ τάξη) - «Φυλακές Νιγρίτας- Κελί 33»
5η θέση: 3ο Δημοτικό Νιγρίτας – «Ήρωες του Αισώπου»

Την ίδια μέρα, στο Φλάμπουρο, οι πασίγνωστοι «Μπαμπόγεροι» εντυπωσίασαν με τις μοναδικές και έντονα συμβολικές στολές αλλά τους ιδιαίτερους χορούς τους. Το παραδοσιακό έθιμο που έχει κάνει γνωστό το Φλάμπουρο σε όλη την Ελλάδα, πραγματοποιήθηκε για μία ακόμα χρονιά με μεγάλη επιτυχία.

Ευχαριστούμε θερμά όλους τους συμμετέχοντες για το κέφι με το οποίο χρωμάτισαν την ημέρα αυτή- ακόμα και χωρίς τη «συμμαχία» του καιρού!

Σας περιμένουμε και του χρόνου στο Καρναβάλι μας και ευχόμαστε καλή Σαρακοστή σε όλους!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΡΧΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ