Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2009

Το πάλεψαν αλλά...


Κυνήγησαν τη νίκη οι Ικαροι απέναντι στον πανίσχυρο Ηρακλή και σε αρκετά σημεία του αγώνα έδειξαν ότι μπορούσαν να την πάρουν, όμως η ανωτερότητα των Θεσσαλονικέων τους έδωσε τη νίκη στο κλειστό της Κοιλάδας. Μέσα σε ένα γεμάτο γήπεδο, οι «κυανόλευκοι» επικράτησαν με 63-73 και πέτυχαν την 6η συνεχόμενη νίκη τους στο πρωτάθλημα.
Ο Ηρακλής έδειξε από νωρίς την κλάση του και με ηγέτες τους Τσαμάτο, Καραποστόλου και Λαμπρόπουλο πήραν κεφάλι στο σκορ. Παρότι η διαφορά έφτασε μέχρι και τους 16 πόντους στα μέσα του β’ δεκαλέπτου, οι Ικαροι δεν το έβαλαν κάτω. Με τον Τότσιο να πάιρνει μπροστά και τους Τοπούζη, Βοϊβατόπουλο να πετυχαίνουν καλάθια μέσα από τη ρακέτα, οι «κυανοκίτρινοι» έμεναν κοντά στο σκορ και έκλεισαν το ημίχρονο στο -8 (25-37).
Βασιζόμενοι στην άμυνά τους οι Ικαροι προσπάθησαν να περιορίσουν το ρυθμό του Ηρακλή και κατάφεραν να φέρουν τον αγώνα ακόμα και στους 6 πόντους με τους Τοτσιο και Πεχλιβάνη να ηγούνται της προσπάθειας στην επίθεση (59-65, 2 λεπτά πριν τη λήξη). Τα χαμένα αμυντικά ριμπάουντ των Σερραίων αλλά και η αποφασιστικότητα του Ηρακλή έξω από τα 6,25 τον οδήγησαν στην τελική επικράτηση.
Καμαράκης: «Μας στοίχισαν ριμπάουντ και κακές επιλογές»
Στα πολλά χαμένα αμυντικά ριμπάουντ αλλά και στις λάθος επιλογές στην επίθεση στα κρίσιμα σημεία στάθηκε ο Στάθης Καμαράκης: «Θέλω καταρχάς να ευχαριστήσω τον κόσμο για την εντυπωσιακή του παρουσία που μας δίνει δύναμη. Τα παιδιά μέσα στην υπερπροσπάθειά τους να δείξουν ότι είναι δυνατοί και ότι μπορούν να χτυπήσουν το παιχνίδι, έκαναν λανθασμένες επιλογές στην επίθεση. Λόγω της μικτής άμυνας ζώνης που παίζαμε, χάσαμε πολλά αμυντικά ριμπάουντ. Ο Ηρακλής είναι πολύ δυνατός και εκμεταλλεύτηκε τις ευκαιρίες που του δώσαμε. Παίρνουμε μεγάλες εμπειρίες από αυτά τα ματς και θα μας βοηθήσουν στη συνέχεια. Το Σάββατο παίζουμε εδώ με τον Αμύντα και είναι ένα παιχνίδι που πρέπει να κερδίσουμε. Ο Ηρακλής πολύ δύσκολα θα χάσει την πρώτη θέση στο πρωτάθλημα».
Ο κόουτς του Ηρακλη, Λευτέρης Κακιούσης τόνισε: «Συγχαρητήρια στους παίκτες μου για τη συγκέντωση που έδειξαν. Αντιδράσαμε καλά μέσα σε μια δύσκολη έδρα και σε μια καλή άμυνα ζώνης. Οι Ικαροι είναι πολύ καλή ομάδα, ειδικά μέσα στην έδρα τους. Αυτή τη στιγμή η ομάδα μου χτίζει χαρακτήρα. Το πρωτάθλημα της Α2 είναι μακρύ και δύσκολο και οι παίκτες πρέπει να καταλάβουν τους ιδιαίτερους κανόνες του».
Το ενδιαφέρον για τους Ικάρους στρέφεται τώρα στο εντός έδρας παιχνίδι που ακολουθεί με τον Αμύντα ( Τα Σάββατο 5 Δεκεμβρίου στις 17.30) και το οποίο θεωρείται ιδιαίτερα κρίσιμο.
**Περίπου 800 φίλαθλοι παρακολούθησαν τον αγώνα δημιουργώντας καυτή ατμόσφαιρα στο κλειστό.
**Ο Ηλίας Μηνάς ήταν ο νικητής του διαγωνισμού βολών που διοργάνωσε η Εφημερίδα ΠΡΟΟΔΟΣ στο ημίχρονο του αγώνα για τους αθλητές των ακαδημιών. Το έπαθλο ήταν ένα ζευγάρι αθλητικά παπούτσια.
**Ο λαχνός 106 ήταν ο νικητήριος στο διαγωνισμό του café bar VOLTA (πεζόδρομος Σερρών).


Τα αποτελέσματα:Αμύντας - Ξάνθη 78-70Ίκαροι Σερρών - Ηρακλής 63-73Αρκαδικός - Ίκαρος/Έσπερος 89-82Αιγάλεω - Ρέθυμνο 67-72ΟΦΗ - Ερμής Λαγκαδά 62-66
H βαθμολογία (σε 6 αγώνες): Ηρακλής 12, Ρέθυμνο 11, Αρκαδικός 10, Νήαρ Ηστ 9*, Παγκράτι 8*, Ξάνθη 9, Ίκαρος/Έσπερος 9, Ικαροι Σ. 8, ΟΦΗ 8, Αμύντας 8, Ερμής Λ. 8, Ολυμπιάδα 8*, Πέραμα 7*, Δάφνη 7*, ΚΑΟΔ 7*, Αιγάλεω 6. - Με (*) οι ομάδες που έχουν από έναν αγώνα λιγότερο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΡΧΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ