Δευτέρα 24 Μαΐου 2010

Πανσερραϊκός, με το δεξί στα πλέι οφ, 1-0 τον Εθνικό



Πραγματικό «λιοντάρι» η ομάδα μας ξεκίνησε με το δεξί τα πλέι οφ και πέρασε στην κορυφή της βαθμολογίας με 4 βαθμούς. Ο Σάμι Μπανγκουρά λύτρωσε τον Πανσερραϊκό με ένα υπέροχο γκολ με το κεφάλι στο 50’ και «ανάγκασε» τους υπέροχους φιλάθλους της ομάδας μας οι οποίοι ήταν αναμφισβήτητα ο 12ος παίκτης να πανηγυρίσουν έξαλα.
Στα πρώτα δευτερόλεπτα του αγώνα η πρώτη ευκαιρία για την ομάδα μας. Ο Τάντιτς με έξυπνη σέντρα τροφοδότησε τον Μπανγκουρά, με τον τελευταίο να μην καταφέρνει να τη σπρώξει στα δίχτυα του Εθνικού. Στα επόμενα λεπτά ακολούθησαν δυνατές μονομαχίες, ενώ οι φίλαθλοι φώναζαν ρυθμικά το όνομα του Πανσερραϊκού δημιουργώντας μια καταπληκτική ατμόσφαιρα στο δημοτικό γήπεδο Σερρών.
Και πάλι ο Τάντιτς με σέντρα προσπάθησε να βρει τον Μπανγκουρά αλλά πόδι αντιπάλου απομάκρυνε τη μπάλα. Διπλή χαμένη ευκαιρία για την ομάδα μας με πρωταγωνιστή το Λεοζίνιο. Ο Βραζιλιάνος ποδοσφαιριστής μας βρέθηκε στην περιοχή του Εθνικού έχοντας καταφέρει να ξεφύγει με περίτεχνο τρόπο από τους αντιπάλους του. Αρχικά η άμυνα της αντίπαλης ομάδας απομάκρυνε τη μπάλα αλλά στη συνέχεια ο Λεοζίνιο έγινε και πάλι αποδέκτης, ο οποίος δε δίστασε στιγμή και επιχείρησε σουτ αλλά η μπάλα πέρασε αρκετά άουτ.
Στο 19ο η πολύ καλή σέντρα του Γαλανόπουλου έφτασε στην «καρδιά» της αντίπαλης περιοχής και ενώ είχε τροχιά προς τα αντίπαλα δίχτυα, με υπερένταση την απομάκρυνε σε κόρνερ αμυντικός των φιλοξενουμένων.


Η ομάδα μας κέρδισε φάουλ σε πολύ καλό σημείο λίγα μέτρα έξω από τη μεγάλη περιοχή στο 33ο. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Λεοζίνιο με τη μπάλα, όμως, να φεύγει ψηλά.
Στο 39ο Τάντιτς και Σκάγκλια συνδυάστηκαν υπέροχα, η μπάλα έφτασε στο Λεοζίνιο, ο τελευταίος με ωραία πάσα την πέρασε στο Τάντιτς με το σουτ του τελευταίου να μην ανησυχεί το Συμεωνίδη.
Μοναδική ευκαιρία για την ομάδα μας με τον Μπανγκουρά στο 42ο. Ο επιθετικός μας δέχθηκε τη μπάλα από σέντρα του Τάντιτς και ενώ ήταν σε ιδιαίτερα πλεονεκτική θέση δεν κατάφερε να νικήσει τον αντίπαλο γκολκίπερ, ο οποίος και μπλόκαρε τη μπάλα. Ένα λεπτό αργότερο ένα υπέροχο σουτ από το Λεοζίνιο μετά από πολύ ωραίο κατέβασμα της μπάλας από την ομάδα μας, δυστυχώς πόδι αμυντικού την απομάκρυνε σε κόρνερ.

Με το δυνατό παιχνίδι και τις σκληρές μονομαχίες να κυριαρχούν στο πρώτο ημίχρονο, στην επανάληψη ένα λεπτό μετά την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου ο Ανάκογλου βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση και ήταν αρκετά επικίνδυνος αλλά δεν έκανε καλό κοντρόλ της μπάλας και έτσι η φάση σταμάτησε εκεί.
Η υπεροχή της ομάδας μας βρήκε δίχτυα στο 50ο. . Η ομάδα μας κέρδισε φάουλ από πλάγια το οποίο εκτέλεσε ο Τάντιτς και ο Μπανγκουρά με εκπληκτική κεφαλιά δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το Πανσερραϊκός – Εθνικός 1-0. Τεράστια ευκαιρία για την ομάδα μας στο 65ο με τους Τάντιτς, Κάστρο, Γαλανόπουλο να κάνουν άνω – κάτω την αντίπαλη ομάδα, η μπάλα έφτασε στα πόδια του Ανάκογλου, το δυνατό σουτ του οποίου έφυγε άουτ.
Από το σημείο του πέναλτι ο Κωνσταντινίδης έχασε μία μοναδική ευκαιρία στο 77ο μετά νέο πολύ ωραίο συνδυασμό των παικτών μας. Το σουτ που επιχείρησε δεν ήταν πολύ δυνατό και ο Συμεωνίδης μπλόκαρε σταθερά τη μπάλα. Στο 83ο και πάλι ο Πανσερραϊκός πλησίασε στο γκολ. Σέντρα του Τάντιτς και για ελάχιστα εκατοστά ο Μπανγκουρά δεν κατάφερε να τη σπρώξει στα δίχτυα. Στις καθυστερήσεις ο Αθανασιάδης ήταν αυτός που έχασε ευκαιρία για την ομάδα μας με δυνατό σουτ.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ
Ντράγκαν Κοκότοβιτς, προπονητής Πανσερραϊκού
« Πρώτα απ’ όλα θέλω να δώσω συγχαρητήρια στους παίκτες. Και ο Πανσερραϊκός και ο Εθνικός έπαιξαν δυνατό παιχνίδι και κυνήγησαν τη νίκη. Εμείς καταφέραμε να σκοράρουμε και να πάρουμε τη νίκη, αλλά αν το σκορ ήταν διαφορετικό δεν θα ήταν άδικο. Είναι καλό που ξεκινήσαμε τους αγώνες των play off με νίκη καθώς θα μας βοηθήσει ψυχολογικά να μπαίνουμε δυνατά και στα επόμενα παιχνίδια».

Μιχάλης Γρηγορίου, προπονητής Εθνικού
«Ήταν η πρώτη αγωνιστική των play off και ήρθαμε στις Σέρρες να διεκδικήσουμε τη νίκη. Ήταν ένα καλό παιχνίδι για την εποχή, ένα δυνατό και με καλή κυκλοφορία παιχνίδι. Είχαν πάθος και οι δύο ομάδες και το τελικό αποτέλεσμα μας βρίσκει αδικημένους. Ίσως το πιο δίκαιο αποτέλεσμα να ήταν η ισοπαλία. Δεχθήκαμε ένα γκολ εκεί που όλη τη χρονιά είχαμε πρόβλημα, από μία στημένη φάση. Δεν είχαμε απειληθεί ουσιαστικά από την ομάδα του Πανσερραϊκού. Μετά το τέρμα ρισκάραμε και θεωρώ ότι είχαμε και δημιουργήσαμε τις προϋποθέσεις για να ισοφαρίσουμε. Δεν τα καταφέραμε και νομίζω ότι καθοριστική φάση του παιχνιδιού είναι στην αρχή όταν ο Φαρινόλα βγαίνει απέναντι από τον Κοτταρά και σαν τελευταίος παίκτης ανατρέπεται από τον κεντρικό αμυντικό του Πανσερραϊκού, χωρίς να υπάρχει άλλος παίκτης δίπλα και είναι κόκκινη κάρτα. Έτσι το είδα εγώ, θα το δούμε και στη συνέχεια αλλά νομίζω ότι ήταν καθοριστική στιγμή του παιχνιδιού. Από κει και έπειτα συνεχίζουμε την προσπάθεια. Δεν έχουμε χρόνο ούτε για λύπες ούτε για χαρές. Την Τετάρτη έχουμε το επόμενο παιχνίδι, το οποίο γίνεται στην έδρα μας με την ομάδα του Πιερικού. Μετά την ισοπαλία στο άλλο παιχνίδι της αγωνιστικής, όλα είναι ανοιχτά για όλες τις ομάδες. Στο εντός έδρας παιχνίδι θα προσπαθήσουμε να πάρουμε τη νίκη».

Δημήτρης Ανάκογλου, ποδοσφαιριστής Πανσερραϊκού
«Στα play off όλα τα παιχνίδια είναι ντέρμπι. Η σημερινή αναμέτρηση ήταν δύσκολη και για μας και για τον αντίπαλο. Το σημαντικό είναι ότι πήραμε τους τρεις βαθμούς και τώρα κοιτάμε το παιχνίδι με τον ΟΦΗ, το οποίο είναι πολύ δύσκολο. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στους συμπαίχτες μου και στον προπονητή μου. Ευχαριστώ τον κόσμο που για άλλη μια φορά ήταν στο πλευρό μας. Τώρα κοιτάμε το επόμενο παιχνίδι και πάμε στην Κρήτη για να πάρουμε τη νίκη».

Ξενοφών Μοσχογιάννης, ποδοσφαιριστής Εθνικού
«Απομένουν ακόμη πέντε παιχνίδια και πρέπει να ανασυνταχθούμε, κυρίως ψυχολογικά για το επόμενο ματς. Πιστεύουμε στην ομάδα και στις δυνατότητες μας. Σήμερα χάθηκε μία «μάχη» αλλά όχι ο «πόλεμος». Πρέπει να βρούμε την ψυχική δύναμη για να συνεχίσουμε στο επόμενο παιχνίδι. Ακολουθούν δύο εντός έδρας αγώνες και είμαστε ικανοί να κερδίζουμε και εντός και εκτός, οπότε να πετύχουμε το στόχο που έχουμε».

1 ΟΦΗ 4
2 ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ 4
3 ΕΘΝΙΚΟΣ 1
4 ΠΙΙΕΡΙΚΟΣ 1
Η επόμενη αγωνιστική
2η αγωνιστική
(26/5)Εθνικός-Πιερικός, ΟΦΗ-Πανσερραϊκός

Πηγή: Πανσερραϊκός.net

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΡΧΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ