Πέμπτη 27 Μαΐου 2010

Aντιπαράθεση Ραγκούση με Καρατζαφέρη, Τσίπρα


Αντιπαράθεση ανάμεσα στον υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση και τους πολιτικούς αρχηγούς του ΛΑΟΣ και του ΣΥΡΙΖΑ σημειώθηκε στη Βουλή, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τον «Καλλικράτη», ενώ την πρώτη της παρέμβαση στη Βουλή, μετά την διαγραφή της από τη ΝΔ έκανε η Ντόρα Μπακογιάννη που δήλωσε ότι ψηφίζει «παρούσα».

Ο κ Ραγκούσης, χαρακτήρισε το ν/σ, «μεγάλο αυτοδιοικητικό θεσμικό εγχείρημα» που εισάγει την χώρα σε νέα εποχή, ενώ υπογράμμισε τη βούληση της κυβέρνησης να αλλάξει την πολιτική των εξαιρέσεων και να βάλει τέλος σε ένα πελατειακό καθεστώς που έχει διαχρονικές ευθύνες, όπως είπε, και κατάστρεψε την Ελλάδα.

Από την πλευρά τους, τόσο ο Γιώργος Καρατζαφέρης όσο και ο Αλέξης Τσίπρας άσκησαν εφ όλης της ύλης κριτική στη κυβέρνηση ενώ άφησαν αιχμές για εκλογικές σκοπιμότητες που κρύβονται πίσω από το Καλλικράτη», προκαλώντας την έντονη αντίδραση του υπουργού Εσωτερικών.

«Σχεδιάζετε τις περιοχές για στήσετε προκάτ κάλπες. Να αρπάξετε τις επικείμενες εκλογές. Έχετε στήσει μηχανή εξασφαλίσεως της εξουσίας. Ό λαός όμως θα σας αποβάλει γιατί δεν σας αντέχει. Δημιουργείτε τις τεχνικές για να μείνετε στην εξουσία. Εμείς αυτό θα το πολεμήσουμε», σημείωσε ο κ Καρατζαφέρης, αναφερόμενος μεταξύ άλλων και στο θέμα της ψήφου των μεταναστών.

Απαντώντας ο κ Ραγκούσης απέρριψε κατηγορηματικά τους ισχυρισμούς περί εκλογικής σκοπιμότητας τονίζοντας ότι «αν ήθελε να στρατολογήσει τους 530.000 μετανάστες», όπως υποστήριξε ο κ Καρατζαφέρης, «είχε τη δυνατότητα να το κάνει με το προηγούμενο ν/σ της ΝΔ, χωρίς να χρειάζεται καν υπογραφή της σημερινής κυβέρνησης».

«Ο Καλλικράτης είναι ένα από τα 3-4 μεγάλα ζητήματα για τα οποία ζητήσαμε και πήραμε την έγκριση του ελληνικού λαού. Υπάρχουν δεκάδες λόγοι που γίνεται ο Καλλικράτης. Ένας από αυτούς είναι η εξοικονόμηση 1,200 δις ευρώ.
Ποιος μπορεί να πει ότι τη μεγάλη αυτή θεσμική αυτοδιοικητική αλλαγή δεν την εφαρμόζει, ιδίως τώρα που έχουμε συνθήκες δημοσιονομικής κρίσης;»
συμπλήρωσε ο κ Ραγκούσης.

Και κόντρα με Τσίπρα

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έθεσε θέμα αντισυνταγματικότητας του ν/σ τονίζοντας ότι δεν πείθουν την ελληνική κοινωνία οι ισχυρισμοί της κυβέρνησης για μεταρρυθμιστική αυτοδιοικητική τομή αλλά την αντιλαμβάνεται ως ακόμα μία επιθετική κίνηση της που θα οδηγήσει σε απολύσεις δεκάδων χιλιάδων υπαλλήλων. «Προχωράτε είτε με παλινωδίες είτε με ψέματα έχοντας την κοινωνία απέναντι σας αλλά δείχνετε να μην σας νοιάζει αυτό», ανέφερε ο κ Τσίπρας. ζητώντας μεταξύ άλλων να εξαιρεθεί ο δήμος Ελληνικού από τις συνενώσεις.

«Ακούμε την κοινωνία αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε μία ακόμη εξαίρεση για την Αττική. Λυπάμαι πολύ που ζητάτε να αναπαράγουμε την λογική των εξαιρέσεων που οδήγησε στο πελατειακό κράτος. Το «όχι» στον Καλλικράτη το είπατε και στο νομοσχεδίο στο ΑΣΕΠ αλλά και στο νομοσχέδιο του ΑΣΕΠ», απάντησε ο Γιάννης Ραγκούσης και πρόσθεσε με έμφαση: «Δεν μπορεί να συνεχίζεται άλλο η πολιτική των εξαιρέσεων.» Παράλληλα ο υπουργός Εσωτερικών κατηγόρησε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ότι τα όσα είπε για τις απολύσεις είναι ανακρίβειες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΡΧΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ