Σάββατο 29 Μαΐου 2010

ΙΚΑΡΟΙ ΣΕΡΡΩΝ - ΞΑΝΘΗ 81-62


Με τον καλύτερο τρόπο έκλεισαν τη σεζόν οι Ικαροι, που κερδίζοντας εύκολα την Ξάνθη με 81-62 για την 30η και τελευταία αγωνιστική και εξασφάλισαν την παραμονή τους στην Α2, χωρίς να νοιαστούν για την εξέλιξη των υπόλοιπων αγώνων (τελικά στη Β’ Εθνική υποβιβάστηκε το Πέραμα, μετά τις νίκες Αμύντα και Ερμή Λαγκαδά). Με μια εμφάνιση που δεν αφήνε περιθώρια αμφισβήτησης, οι Ικαροι ξέφυγαν στο σκορ από το δεύτερο δεκάλεπτο και δεν κινδύνευσαν σε κανένα σημείο το παιχνιδιού.
Ο αγώνας ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να δίνουν προτεραιότητα στην άμυνα και το σκορ να διαμορφώνεται στο φτωχό 4-3, 4 λεπτά μετά το τζάμπολ. Από εκείνο το σημείο, οι γηπεδούχοι εγκλώβισαν με την άμυνά τους την επίθεση των Θρακιωτών, έκλεψαν μπάλες και οδηγήθηκαν σε εύκολα καλάθια στον αιφνιδιασμό, παίρνοντας προβάδισμα δέκα πόντων με τη λήξη της πρώτης περιόδου, 19-9.
Ενα σερί 0-6 της Ξάνθης στο ξεκίνημα του δευτέρου δεκαλέπτου, ήταν στην πραγματικότητα και η τελευταία απόπειρα των φιλοξενουμένων να επανέλθουν στο ματς (19-15 στο 13’). Οι Ικαροι επανήλθαν στη δυνατή άμυνα, ανάγκασαν τους Ξανθιώτες σε 15 λάθη στο πρώτο ημίχρονο και έφυγαν για τα αποδυτήρια με «αέρα» 12 πόντων (41-29 με καλάθι και φάουλ του Τοπούζη).
Με τον Κώστα Τότσιο και τον Φίλιππο Συμεωνίδη να πλαισιώνονται στο β’ μέρος και από τους Θανάση Τοπούζη και Κώστα Πεχλιβάνη, η διαφορά πήρε μεγαλύτερες διαστάσεις, φτάνοντας μέχρι το 64-42 στη λήξη της τρίτης περιόδου.
Η σκυτάλη πέρασε στον Χάρη Βοϊβατόπουλο στο τέταρτο και τελευταίο δεκάλεπτο και το 77-48 στο 35’ με δίποντο του Κώστα Τότσιου, έδωσε την ευκαιρία στον Λευτέρη Χατζηκυριακίδη να χρησιμοποιήσει όλους τους παίκτες του. Η είσοδος του 16χρονου Δημήτρη Καραμπέκη (προέρχεται από τις ακαδημίες του συλλόγου) και οι πρώτοι του πόντοι στην Α2 έδωσαν υποσχέσεις για το μέλλον. Ο αγώνας έλαβε τυπικό χαρακτήρα και το τελικό 81-62 πανηγυρίστηκε από τους περίπου 800 φίλους της ομάδας που βρέθηκαν στο κλειστό για να αποχαιρετίσουν τους Ικάρους για φέτος και να ανανεώσουν το ραντεβού τους με την Α2 για την επόμενη περίοδο.
* Κατά τη διάρκεια του αγώνα τραυματίστηκε στο ισχίο ο Μίλος Παβλίσεβιτς.
Διαιτητές: Γκούμας - Πουρσανίδης Γ. - Παπαδόπουλος Θ.Τα δεκάλεπτα: 19-9, 41-29, 64-42, 81-62.
ΙΚΑΡΟΙ ΣΕΡΡΩΝ (Χατζηκυριακίδης): Πεχλιβάνης 13 (3), Γυμνόπουλος 3 (1), Τότσιος 17, Καραμπέκης 2, Ιωσηφίδης, Παπούδας 4, Χόχλερ, Συμεωνίδης 9, Ασημάκης 10 (2), Παβλίσεβιτς, Βοϊβατόπουλος 13 (1), Τοπούζης 10.
ΞΑΝΘΗ (Λεμονίδης): Παναγιωτόπουλος 17 (2), Χρήστου 11, Ιωακειμίδης 2, Κουκουράβας, Στεφανίδης 2, Μαρουλλάκης 2, Γιελενιτς 1, Αναγνωστόπουλος 6, Νησιώτης 10, Καραγεωργίου 11, Σπανός.
Πηγή: ΙΚΑΡΟΙ.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΡΧΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ