Τετάρτη 26 Μαΐου 2010

Πρόταση του Στάθη Κουτμερίδη στον Υπουργό Εργασίας για τους κατόχους κάρτας ανεργίας


Επιστολή στον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, απηύθυνε ο βουλευτής Σερρών, Στάθης Κουτμερίδης, με την οποία εισηγείται την επαναξιολόγηση του καθεστώτος εγγραφής, ανανέωσης και μοριοδότησης της κάρτας ανεργίας. Συγκεκριμένα ο κ. Κουτμερίδης αναφέρει στην επιστολή του:
Δεδομένου του υψηλού ποσοστού ανεργίας, και των προκηρυσσόμενων, στο Δημόσιο και Ευρύτερο Δημόσιο Τομέα, θέσεων απασχόλησης, οι οποίες κατά το πλείστον αφορούν συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου και μάλιστα ενός έως τεσσάρων μηνών, αλλά και της ρευστότητας που επικρατεί στην αγορά εργασίας, κρίνω επιβεβλημένη την κατάθεση νομοθετικής ρύθμισης, η οποία είτε θα προβλέπει τη μείωση του χρόνου ανεργίας (βάσει της διάρκειας της τελευταίας απασχόλησής τους) και όχι τη διαγραφή από τα μητρώα του ΟΑΕΔ, όσων έχουν απασχοληθεί μόνο για τέσσερις ή πέντε μήνες και κατέχουν πολυετή κάρτα ανεργίας είτε θα επιτρέπει τη μοριοδότηση αυτών με χαμηλότερο συντελεστή από αυτούς που έχουν συνεχή πολυετή κάρτα ανεργίας.
Με αυτό τον τρόπο, θεωρώ ότι δημιουργείται ένα δίκτυ προστασίας για τους μακροχρόνια ανέργους, και ιδιαίτερα για μία συγκεκριμένη ηλιακιακή ομάδα μεταξύ 45-55 ετών, η οποία, ως ιδιαίτερα παραγκωνισμένη από την αγορά εργασίας, εξωθείται στην ευκαιριακή και πρόσκαιρη απασχόληση.
Θεωρώντας άδικο να ακυρώνεται το κριτήριο της μακροχρόνιας ανεργίας εξαιτίας της πρόσκαιρης ακόμη και για ένα μήνα απασχόλησης, παρακαλώ όπως εξετάσετε τα περιθώρια εφαρμογής της ως άνω πρότασης, με τις αλλαγές και παρεμβάσεις που εσείς κρίνετε απαραίτητες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΡΧΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ