Δευτέρα 24 Μαΐου 2010

ΣΙΜΟΓΛΟΥ ΚΩΣΤΑΣ, είμαι υποψήφιος δήμαρχος


Δεν θα διεκδικήσει το χρίσμα από τη Νέα Δημοκρατία – Ο Αντώνης Αναστασιάδης στο πλευρό του- Δεν προχώρησε σε αποκαλύψεις ονομάτων παρά μόνο είπε ότι έχει ξεκινήσει επαφές

«Επαναβεβαιώνω την απόφασή μου να είμαι υποψήφιος δήμαρχος του διευρυμένου δήμου Σερρών για τις προσεχείς εκλογές». Με αυτή τη φράση ο κ. Κώστας Σίμογλου έβαλε τέλος στα σενάρια και τις φήμες περί απόσυρσης της υποψηφιότητάς του για το δήμο Σερρών και ξεκαθάρισε ότι θα ηγηθεί συνδυασμού που θα διεκδικήσει το διευρυμένο δήμο. Αποδίδοντας την όποια καθυστέρηση αλλά και τη «σιωπή» των τελευταίων μηνών στο ότι ανέμενε το τελικό χωροταξικό σχέδιο του «Καλλικράτη» για το νομό Σερρών, σημείωσε ότι τέλος Αυγούστου θα ανακοινώσει τα ονόματα που θα απαρτίζουν το συνδυασμό του και τόνισε ότι εδώ και μήνες έχει ξεκινήσει επαφές με εν ενεργεία δημάρχους και δημοτικούς συμβούλους των δήμων που συνενώνονται με τις Σέρρες ,όπως και με γνωστά ονόματα των Σερρών, ενώ δεν έκρυψε ότι ο κ. Αντώνης Αναστασιάδης θα είναι στο συνδυασμό του και από τα λεγόμενα του διαφάνηκε πως και ο κ. Ζήσης Μητλιάγκας είναι στο πλευρό του. «Ο κ. Αναστασιάδης έχει εκφράσει την αγάπη του προς το πρόσωπό μου και ότι θέλει να κατέβει υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με το συνδυασμό μου. Φυσικά είναι ευπρόσδεκτος», είπε χαρακτηριστικά, ενώ έστειλε μήνυμα προς αυτούς που υποστήριζαν μέχρι χθες ότι ο Κώστας Σίμογλου δεν θα είναι υποψήφιος: «Βιάστηκαν να το πουν».
Παράλληλα, ο υποψήφιος δήμαρχος ήταν σαφέστατος όσον αφορά το χρίσμα και αν θα το διεκδικήσει από τη Νέα Δημοκρατία. «Δεν τίθεται θέμα κομματικής ταμπέλας. Δεν τίθεται θέμα κομματικής στήριξης με τη λογική του χρίσματος. Χαρά μας να μας υποστηρίξουν όλα τα πολιτικά κόμματα, αλλά οπωσδήποτε ο συνδυασμός θα είναι ανεξάρτητος και θα περιλαμβάνει στελέχη από οποιοδήποτε πολιτικό χώρο. Ούτεθα μπω στη διαδικασία διεκδίκησης χρίσματος».
Όσον αφορά τα πρόσωπα που θα απαρτίζουν το συνδυασμό του, ο Κώστας Σίμογλου δεν προχώρησε σε αποκαλύψεις ονομάτων παρά μόνο είπε ότι έχει ξεκινήσει επαφές με : «Άτομα που ανήκουν σήμερα σε άλλους συνδυασμούς, πρόσωπα που είχαμε συνεργαστεί στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές, αλλά και άτομα που είναι εν ενεργεία δημοτικοί σύμβουλοι στους περιφερειακούς δήμους που συνενώνονται με τις Σέρρες αλλά και του δήμου Σερρών. Έχω έρθει σε επαφή και έχω επικοινωνήσει με πάρα πολλούς ανθρώπους αλλά βέβαια δεν θα ήταν φρόνιμο αυτή τη στιγμή να μιλήσουμε για ονόματα».
Κληθείς να σχολιάσει τόσο την απερχόμενη δημοτική αρχή όπως και τα πρόσωπα που ήδη έχουν κάνει γνωστό ότι θα διεκδικήσουν το δήμο ως επικεφαλής ψηφοδελτίων, ο κ. Σίμογλου ήταν ξεκάθαρος: «Κατεβαίνω για να κριθώ και όχι για να κρίνω. Είμαι γνωστός στην κοινωνία των Σερρών, θα καταθέσω τις προτάσεις μου και θα περιμένω να με κρίνουν οι πολίτες και δεν νομίζω ότι θα ήταν φρόνιμο και σκόπιμο εγώ να κρίνω άλλα πεπραγμένα ή άλλων πεπραγμένα».
Δίνοντας το στίγμα της υποψηφιότητάς του και του προγράμματος, έθεσε σαφείς στόχους που δεν είναι άλλοι από την αναδιάρθρωση των υπηρεσιών του δήμου για την καλύτερη εξυπηρέτηση των δημοτών, η διόρθωση της οικονομικής κατάστασης του δήμου που βρίσκεται σε κακό χάλι λόγω χρεών, η αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού που μέρα με τη μέρα διογκώνεται, ενιαίο στρατηγικό σχέδιο για τη σωστή λειτουργία του δήμου και την ανάπτυξή του.
Υπενθυμίζουμε ότι έως και σήμερα με την ημερομηνία διεξαγωγής των δημοτικών εκλογών να έχει ορισθεί για την 7η Νοεμβρίου, τέσσερις είναι οι υποψηφιότητες για το δημαρχιακό θώκο και είναι αυτές των κ. κ. Γιάννη Βλάχου, Πέτρου Αγγελίδη, Στάθη Πανταζή και Κώστα Σίμογλου.

Πηγή: Σημερινή των Σερρών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΡΧΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ