Τετάρτη 19 Μαΐου 2010

ΣΤΑΘΗΣ ΚΟΥΤΜΕΡΙΔΗΣ:Ο μονόλογος στο νομό μας δεν μπορεί να είναι μόνο για τους πόσους δήμους θα κάνουμε αλλά για το ποιους δημάρχους θα κάνουμε.


Ο “Καλλικράτης” αποτελεί την μεγαλύτερη και σημαντικότερη διοικητική μεταρρύθμιση που έγινε ποτέ στη χώρα μας
Ο “Καλλικράτης” αποτελεί μια αυτοδιοικητική αναγκαιότητα για να αλλάξει το πιο συγκεντρωτικό αναποτελεσματικό και διεφθαρμένο μοντέλο διοίκησης της χώρας.
Ο “Καλλικράτης” δεν μπορεί να υπηρετεί προσωπικές φιλοδοξίες και τοπικιστικά συναισθήματα. Πολύ περισσότερο δεν μπορεί να αποτελεί πολιτική ευκαιρία για βουλευτές , νομάρχες και δημάρχους που θέλουν να επενδύσουν το πολιτικό τους μέλλον.
Ο “Καλλικράτης” δεν είναι μόνο χωροταξικό των δήμων οπού επικεντρώνονται όνειρα και φιλοδοξίες άνεργων δημάρχων.
Aλλά μια ριζική μεταρρύθμιση στο διοικητικό οικοδόμημα της χώρας μας. Όσοι ευθύνονται για τα προβλήματα που δημιούργησαν στο νομό μας με τον “Καποδίστρια” δεν μπορεί να αξιώνουν να σχεδιάσουν και τον Καλλικράτη.
ΝΑΙ είχα και έχω την ίδια γνώμη για τον σχεδιασμό του Καλλικράτη στο νομό μας για μείωση στο 1/3 των δήμων όπως συμβαίνει σ’ ολόκληρη την Ελλάδα.
ΝΑΙ υποστηρίζω την πρόταση της Γενικής Συνέλευσης της ΤΕΔ Νομού Σερρών των ανθρώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
ΝΑΙ μπορώ να συμφωνήσω με οποιαδήποτε άλλη πρόταση προκύψει μέσα από τη διαβούλευση και συγκεντρώνει την πλειοψηφία της Σερραϊκής κοινωνίας και είναι για το καλό του νομού.
Όσοι παραπολιτικολογούν κάνοντας επίδειξη αυτοδιοικητικής ευαισθησίας και μιλούν για αόριστη ανάπτυξη, ισχυρούς-προσωπικούς δήμους, υλοποίηση προγραμμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, είναι γεγονός πως δεν γνωρίζουν για τον “Καλλικράτη” και προφανώς μιλούν με όρους του χθες.
Ο μονόλογος στο νομό μας δεν μπορεί να είναι μόνο για τους πόσους δήμους θα κάνουμε αλλά για το ποιους δημάρχους θα κάνουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΡΧΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ