Δευτέρα 13 Ιουλίου 2009

Επιστροφή 567 εκατομμυρίων ευρώ στους Καπνοπαραγωγούς

«Δυστυχώς, όσοι κάνουν λόγο για εμπαιγμό και κοροϊδία της κυβέρνησης προς τους καπνοπαραγωγούς και υποστηρίζουν ότι θα χαθούν τα 567 εκατ. ευρώ που αυτοί δικαιούνται, όχι μόνον κινδυνολογούν με τους αβάσιμους ισχυρισμούς τους, αλλά καθείς μπορεί να αντιληφθεί τη σκοπιμότητα αυτών των ενεργειών και ανακοινώσεων.
Η Κυβέρνηση έχει δεσμευθεί ότι τα 567 εκατ. ευρώ έχουν διασφαλιστεί πλήρως και πως τα χρήματα αυτά θα δοθούν στους δικαιούχους καπνοπαραγωγούς.
Είναι κρίμα ορισμένοι να προσπαθούν –εις βάρος της αλήθειας και των ίδιων των καπνοπαραγωγών– να αντιπολιτευθούν την κυβέρνηση με απώτερο σκοπό να πλήξουν την φερεγγυότητα και της αξιοπιστία της.
Προς αποκατάσταση της αλήθειας, θέλω να υπογραμμίσω ότι έχουμε διασφαλίσει ότι το σύνολο του ποσού των 567 εκ. € που αντιστοιχεί στο 50% των άμεσων κοινοτικών ενισχύσεων στον τομέα του καπνού –που μετά την αναθεώρηση της Κοινής Οργάνωσης Αγοράς του Καπνού, το 2004, προβλεπόταν να μεταφερθεί από τον πρώτο πυλώνα (άμεσες ενισχύσεις) στον δεύτερο πυλώνα (μέτρα αγροτικής ανάπτυξης)– θα επιστραφεί στους δικαιούχους καπνοπαραγωγούς όλης της χώρας.
Η Κ.Υ.Α. που υπεγράφη την προηγούμενη εβδομάδα και αφορά στην ένταξη καπνοκαλλιεργειών στα Συστήματα Ολοκληρωμένης Διαχείρισης, συνολικού ύψους Δημόσιας Δαπάνης 20 εκατ. ευρώ, είναι το πρώτο και όχι το μοναδικό από τα ειδικά προγράμματα και δράσεις που προωθούνται από το ΥΠΑΑΤ στο πλαίσιο του δεύτερου πυλώνα και θα ακολουθήσουν τα υπόλοιπα – δηλαδή ένα πλέγμα μέτρων του Επιχειρησιακού Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) μέσα από τα οποία θα υπάρχει δυνατότητα επιστροφής στους καπνοπαραγωγούς του ποσού των 567 εκατ. €.
Θέλω για άλλη μια φορά να διαβεβαιώσω τους καπνοπαραγωγούς ότι η δέσμευση της Κυβέρνησης, η δέσμευση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων θα τηρηθεί στο ακέραιο και πως όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου εργάζονται με σοβαρότητα και αξιοπιστία προς τον σκοπό αυτό».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΡΧΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ