Τετάρτη 29 Ιουλίου 2009

Για τη μετεγκατάσταση στρατιωτικής μονάδος από το Νέο Πετρίτσι

Ερώτηση προς τους Υπουργούς Εθνικής Αμυνας κ. Μεϊμαράκη και Οικονομίας και Οικονομικών κ. Παπαθανασίου υπέβαλε ο Βουλευτής Σερρών κ. Ηλίας Πολατίδης σχετικά με την μετεγκατάσταση στρατιωτικής μονάδος από το Νέο Πετρίτσι και τον οικονομικό μαρασμό της περιοχής. Το πλήρες κείμενο της ερωτήσεως του κ. Πολατίδη έχει ως εξής :
Έντονες ανησυχίες προκαλούν στους κατοίκους του ακριτικού δήμου Πετριτσίου του Ν. Σερρών οι φήμες οτι πρόκειται να απομακρυνθεί η έδρα του 567 τάγματος πεζικού απο το Νέο Πετρίτσι. Η λειτουργία του στρατοπέδου στο Ν. Πετρίτσι συμβάλλει αρκετά στην οικονομία της περιοχής και τυχόν απομάκρυνση του θα αποτελέσει ένα επιπλέον βήμα προς την κατεύθυνση του μαρασμού της ευρύτερης περιοχής. Η ακριτική περιοχή του Δήμου αντιμετωπίζει την εγκατάλειψη απο πλευράς του αθηνοκεντρικού κράτους καθώς τα τελευταία χρόνια έχουν καταργηθεί στην περιοχή τρία αστυνομικά τμήματα (Νέου Πετριτσίου, Βυρώνειας και Μανδρακίου) , το στρατόπεδο Βυρώνειας και δύο σιδηροδρομικοί σταθμοί (Βυρώνειας και Μανδρακίου) .
Οι κάτοικοι και οι τοπική αυτοδιοίκηση παρακολουθούν με αγωνία την φθίνουσα πορεία της περιοχής τους , η οποία χάνει δημόσιες υποδομές και πηγές εισοδήματος κάτι το οποίο θα οδηγήσει σε περαιτέρω πληθυσμιακή αποψίλωση. Οι συνέπειες της δημογραφικής συρρικνώσεως της εθνικώς ευαίσθητης και ακριτικής περιοχής μπορεί να είναι ιδιαιτέρως σοβαρές.
ΕΡΩΤΑΣΘΕ
1. Πρόκειται να υπάρξει μετακίνηση της έδρας του 567 Τάγματος Πεζικού.
2. Τί μέτρα πρόκειται να λάβει η κυβέρνηση για την οικονομική ανάπτυξη της περιοχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΡΧΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ