Κυριακή 12 Ιουλίου 2009

«Αδυναμία, αδιαφορία ή ανικανότητα;»

«Με έκπληξη παρακολουθήσαμε το νομάρχη κ. Φωτιάδη, να αυτοεπαινείται διότι εγκρίθηκε η ένταξη του δημοτικού σχολείου Σκπουτάρεως στο Ά ΕΣΠΑ (δαπάνης 3 εκατομμύρια ευρώ περίπου) αποκρύπτοντας τα πραγματικά γεγονότα, αλλά κυρίως την αδυναμία , την αδιαφορία και την ανικανότητα της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Σερρών. Επειδή στους πολίτες οι οποίοι μας εμπιστεύονται έχουμε χρέος να λέμε την αλήθεια, παραθέτω τα παρακάτω στοιχεία για να γνωρίζουν οι Σερραίοι πολίτες ότι αυτή η «νέα» Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, αδιαφορεί για την επίλυση των προβλημάτων και είναι ανίκανη να αντιμετωπίσει καταστάσεις που έχουν σχέση ακόμη και με τον ευαίσθητο χώρο της παιδείας.

Συγκεκριμένα :

1) Ο νομός Πιερίας υπέβαλλε 9 προτάσεις ύψους 27 εκατομμυρίων ευρώ
2) Ο νομός Πέλλας 4 προτάσεις ύψους 5.350 εκατομμύρια ευρώ
3) Ο νομός Χαλκιδικής 4 προτάσεις ύψους 6.856 εκατομμύρια ευρώ
4) Ο νομός Ημαθίας 2 προτάσεις ύψους 7 εκατομμύρια ευρώ
5) Ο νομός Κιλκίς 2 προτάσεις ύψους 1.100 εκατομμύρια ευρώ

Εύκολα λοιπόν αντιλαμβάνεται κανείς, ότι όταν οι υπόλοιποι νομοί υποβάλλουν προτάσεις εκατομμυρίων ευρώ και η Ν.Α. Σερρών – ένας «τεράστιος» νομός- μία μόνο πρόταση, ότι ή αδιαφορεί ή αδυνατεί να παρακολουθήσει τις εξελίξεις.
Είναι πραγματικά τραγικό για το νομό Σερρών η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας να διαθέτει 86.400.000 εκατομμύρια ευρώ για υποδομές στην εκπαίδευση και η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Σερρών να ζητά τα λιγότερα χρήματα, με μία μόνο πρόταση. Αυτή η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση- είναι υπόλογη στους πολίτες γιατί αφήνει τις μεγάλες ευκαιρίες να παρέρχονται, αδιαφορώντας για την ανάπτυξη του νομού».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΡΧΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ