Δευτέρα 27 Ιουλίου 2009

Συνάντηση με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Χατζηγάκη

:«Συνάντηση με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Χατζηγάκη για την ενίσχυση των συνταξιούχων του Ο.Γ.Α με το αναλογούν ποσό για το πετρέλαιο κίνησης και την απαλλαγή τους από την πληρωμή των δηλώσεων Ο.Σ.Δ.Ε»

Σε συνέχεια των επαφών που είχε ο Βουλευτής κ. Θεόφιλος Λεονταρίδης με την ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και τον πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ κ. Ξενοφ. Βεργίνη, χθες είχε νέα συνάντηση στο Υπουργείο με τον Υπουργό κ. Σωτ. Χατζηγάκη με θέματα:
1. Την ενίσχυση όλων των συνταξιούχων του Ο.Γ.Α με το ποσό που θα δοθεί για το πετρέλαιο στους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες.
2. Την απαλλαγή όλων των συνταξιούχων του Ο.Γ.Α από την πληρωμή των δηλώσεων Ο.Σ.Δ.Ε στις Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών που ανέλαβαν να διεκπεραιώσουν τις δηλώσεις, όπως γίνεται με τους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες.
Ο Βουλευτής κ. Θεόφιλος Λεονταρίδης, τόνισε στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Χατζηγάκη, ότι, οι συνταξιούχοι του Ο.Γ.Α ,ως επί το πλείστον χαμηλοσυνταξιούχοι, λαμβάνουν τη σύνταξή τους υπό τη μορφή προνοιακού επιδόματος, όπως ξεκίνησε ο Ο.Γ.Α, δεν ήταν ετεροεπαγγελματίες, αλλά είχαν ως αποκλειστική ενασχόληση σ΄ όλη τους τη ζωή την γεωργία και την κτηνοτροφία και συμπληρώνουν ακόμη και τώρα το εισόδημά τους με τα δικαιώματα που είχαν και την παραγωγή τους από την γεωργοκτηνοτροφία.
Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Χατζηγάκης ήδη εισηγείται στο Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών να δοθεί και στους συνταξιούχους του Ο.Γ.Α, ως ειδική κατηγορία ,ενίσχυση για το πετρέλαιο που καταναλώνουν στις καλλιέργειές τους.
Όσον αφορά την απαλλαγή τους από την πληρωμή των δηλώσεων Ο.Σ.Δ.Ε στις Ενώσεις, θα υπάρξει προσπάθεια επιστροφής αναδρομικά των ποσών που κατέβαλαν, το βέβαιο όμως είναι ότι, από την επόμενη χρονιά θα ενταχθούν και αυτοί ως ειδική κατηγορία επειδή είχαν ως αποκλειστική ασχολία την γεωργοκτηνοτροφία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΡΧΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ